INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ”OPTIMI” /TUR Q ŞAHTIOR - DORTMUND (21:45, DIGISPORT 2, DOLCESPORT 2).

Mircea Lucescu e comparat de nemţi cu Magath: ”Cheltuieşte banii altora. Dar cu cap”

Mircea Lucescu e cu 8 ani mai bătrîn ca Magath și doar la Șahtior are 9 trofee cîștigate peste Felix în cariera de antrenor
Mircea Lucescu e cu 8 ani mai bătrîn ca Magath și doar la Șahtior are 9 trofee cîștigate peste Felix în cariera de antrenor

Articol de - Publicat miercuri, 13 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 12 februarie 2013 22:31

Der Westen scrie că antrenorul lui Şahtior face achiziţii costisitoare, dar strategia lui de a lua brazilieni tineri a dat rezultate, în contrast cu fostul tehnician al lui Schalke şi Wolfsburg.

Mircea Lucescu e apreciat şi în Germania pentru strategia cu care şi-a construit formidabila trupă de brazilieni de la Şahtior. "Der Westen" îl compară, înaintea derbyului "minerilor" cu Dortmund din turul "optimilor" Ligii, cu Felix Magath (59 de ani), fost manager la Bayern, Schalke şi Wolfsburg.

"Are 8 brazilieni în lot. O densitate atît de mare nu mai găseşti decît pe Copacabana sau la echipa naţională. Românul e la Doneţk un fel de Magath şi se simte fericit că poate cheltui banii altora. Mulţi dintre jucători au fost cumpăraţi ieftin şi la vîrste tinere, de pe piaţa locală. Doar pe Taison l-a adus de la Harkov, pentru a-l înlocui pe Willian, pe care miliardarul Ahmetov, cu durere în suflet, nu l-a putut bloca să aleagă banii mai mulţi de la Anji, obţinînd 35 de milioane de euro", scriu nemţii.

Fără meci oficial jucat de pe 5 decembrie, Şahtior s-a pregătit intens în Emirate şi în Spania, susţinînd 12 amicale pentru a se apropia de ritmul Borussiei, aflată în plin campionat. "Sîntem mai buni decît echipa eliminată de Barcelona acum doi ani. Dar faptul că Dortmund nu mai are şanse la titlu e un dezavantaj pentru noi, acum îşi va concentra toate forţele în Ligă", avertizează Il Luce.

Raţ: "Îi batem cu 2-0"
Raţ e optimist şi crede că Şahtior ştie punctele slabe ale Borussiei. "Dorinţa lor de a învinge va fi un atu pentru noi, pentru că pot comite multe erori. Batem cu 2-0", a zis fundaşul român, despre care preparatorul fizic Nicolini dezvăluie că ajunge printre ultimii la antrenamente. Lucescu i-a şi găsit înlocuitor, A Bola anunţînd că îl ia la vară pe Ismaily (Braga, 23 de ani) cu 5 milioane de euro.

"Sperietoarea" Klopp
Jurgen Klopp recunoaşte că faţa sa înfioară pe toată lumea. "Deseori scrîşnesc din dinţi, nu doar la meciuri, ajung să sperii copiii şi trebuie să fug. Din păcate, nu mă pot schimba. De 45 de ani mi se întîmplă asta!", a mărturisit resemnat antrenorul Borussiei, în interviul din ziarul spaniol El Pais.

Arbitrii au decolat greu
Webb şi ceilalţi arbitri englezi au avut ieri probleme la plecarea din Munchen. Avionul n-a putut decola din cauza bagajelor în exces. Lufthansa vînduse bilete în plus şi a trebuit ca zece fani ai Borussiei să coboare, primind 400 de euro de la compania germană, pentru ca aeronava să plece spre Doneţk!

59 de milioane de euro au costat transferurile celor 8 brazilieni aflaţi acum în lotul lui Şahtior

4 jocuri la rînd fără eşec, 3 victorii şi 1 egal, are Şahtior cu echipele germane. Ultimele înfrîngeri le-a suferit în august 2008, chiar cu Dortmund (0-2 şi 1-3), în turul 3 preliminar al Ligii

558683-casete.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
iceman_giulesteanu
iceman_giulesteanu  •  13 Februarie 2013, 10:27

Eu nu inteleg sistemul prin care sunt delegati arbitrii in faza asta a Champions League. Aseara la Valencia-PSG a fost delegat un italian iar la Celtic-Juventus un spaniol. Acum la Real- Man. UTD este un german iar Sahtior-Dortmund este un englez. Chiar nu pot sa inteleg de ce se fac delegarile la modul acesta de ce nu a fost Webb la Valencia, neamt la Celtic italian la Real cu united si un spaniol la Sahtior si gata. Asa se lasa loc de speculatii.

botizan
botizan  •  13 Februarie 2013, 10:07

Pentru ucrainieni e primul meci oficial din acest an , pana isi revin din vacanta ii 2-0 :)) .... presimt ca Rat va fii veriga slaba , praf o sa il faca polonezii aia din dreapta :))

botizan
botizan  •  13 Februarie 2013, 09:51

Prima declaratie a lui Lucescu dupa meci va fii ...... " Ne-au furat arbitri " :)))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează