INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - ŞAHTIOR ÎN SFERTURILE LIGII CAMPIONILOR

Mircea Lucescu: "Mi-aş fi dorit un adversar din Anglia"

Mircea Lucescu si Guardiola
Mircea Lucescu si Guardiola

Articol de - Publicat vineri, 18 martie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 18 martie 2011 14:40

UPDATE ORA 14:15 // Oficialul catalanilor crede că elevii lui Lucescu sînt adversari duri, deşi nu au atîtea vedete

Prima reacţie dinspre Barcelona, după ce a aflat că va înfrunta pe Şahtior în "sferturile" Ligii, vine de la Andoni Zubizarreta, directorul tehnic al catalanilor. Fostul mare portar a declarat că echipa lui Lucescu "nu are atîtea vedete ca alte echipe cu care puteam pica la tragerea la sorţi, dar rămîne o echipă redutabilă". Zubizarreta a explicat şi de ce campioana Ucrainei trebuie luată în serios: "Pun accent pe fizic, sînt exigenţi şi bine pregătiţi din punct de vedere tactic".


UPDATE ORA  13:45 //
Gică Popescu, fostul căpitan al Barcelonei,  a prefaţat duelul dintre echipa catalană şi Şahtior Doneţk, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Fostul internaţional român este fanul Barcei în această dublă şi crede că Messi&Co vor juca în semifinale împotriva rivalilor de la Real Madrid.

"Nici nu se pune problema favoritei în această partidă. Este examenul echipei lui Lucescu, acum au şansa să demonstreze de ce sînt în stare. Şahtior a ajuns la un nivel foarte mare, o echipă tînără care a ajuns la cel mai înalt nivel în Europa.

Favorita mea e Barcelona şi cred că semifinala va fi între Real Madrid şi Barca. Dacă Şahtior va învinge în dubla din sferturi, cu un ochi voi rîde şi cu unul voi plînge. E de apreciat parcursul echipei lui Lucescu", a spus Gică Popescu la TVR.

UPDATE ORA 13:40 // Tehnicianul echipei ucrainene Şahtior Doneţk a declarat că ar fi preferat un adversar din Premier League în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

"Pentru noi este foarte important să cofirmăm ascensiunea noastră în timp. Obiectul este acela de a ne consolida poziţia şi dacă putem să cîştigăm, să cîştigăm. Nu este imposibilă victoria şi în faţa ofensivei Barcelonei te poţi apăra cu inteligenţă. Nimic nu poate fi programat pînă la cel mai mic amănunt în fotbal", a mai spus MIrcea Lucescu.

"Eu aş fi preferat o echipă englezească şi mi-ar fi convenit mult mai mult, ţinînd cont şi de victoria lui Dynamo Kiev în faţa celor de la Manchester City", a declarat tehnicianul lui Şahtior.

UPDATE ORA 13:30 //
Antrenorul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, acuză modul în care s-a desfăşurat tragerea la sorţi pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor şi a spus că se teme de arbitraj la meciul cu FC Barcelona, campioana Spaniei.

"Barcelona a avut mereu mari probleme cu noi şi au avut nevoie de un ajutor substanţial din partea arbitrilor ca să cîştige. Acum nu se mai vrea să ajungă în finală două echipe de aceeaşi natură. Pentru noi, pentru echipele din est, e o permanentă bătălie să scoatem capul afară şi să demonstrăm că jucăm un fotbal de calitate.

Este adevărat şi că există multă invidie faţă de Barcelona din partea adversarilor. Forţa lor este jocul, totul porneşte de la juniori şi nu schimbă sistemul. Toţi jucătorii care au fost cumpăraţi, dar nu s-au integrat au plecat destul de repede", a spus Lucescu la televiziunea sportro.

ORA 13:20 // Tragerea la sorţi pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor a fost cu ghinion pentru echipa românilor Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ. Şahtior va da piept cu Barcelona în lupta pentru semifinalele ligii Campionilor. Fundaşul român a declarat că şi-ar fi dorit să o evite pe campioana Spaniei în această fază a competiţiei, dar ucraineni îşi vor jucaşansa.

"Nu aveam un adversar favorit, dar Barcelona pare o echipă invincibilă. Avem şansele noastre şi vom încerca să dăm totul pentru a ajunge în semifinale. Dacă vom reuşi sau nu depinde numai de noi!

Barcelona e cea mai puternică echipă din cele care au mai rămas în competiţie, dar nu avem de ce să fim decepţionaţi. Sînt chiar optimist. Mulţi dintre jucători ar fi preferat să o întîlnim pe Barcelona ceva mai tîrziu, dar acum nu mai avem nimic de pierdut", a spus Răzvan Raţ pentru TVR1.

Dacă va trece de Barcelona, Şahtior va da peste cîştigătoarea dintre Real Madrid şi Tottenham. Meciul tur din sferturile Ligii Campionilor se va desfăşura pe 5 sau 6 aprilie, iar returul pe 12 sau 13 aprilie.

VEZI AICI CE AU DECIS SORŢII PENTRU SPERTURILE DE FINALĂ DIN EUROPA LEAGUE

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (36)
kleftis
kleftis  •  18 Martie 2011, 20:54

bate il luce sa va inchida gura,voi sunteti doar niste prosti globalizati...

jongreat
jongreat  •  18 Martie 2011, 18:43

Barcelona chiar joacă cel mai frumos fotbal la nivel european la acest moment, dar tare mi-aș dori să le văd mutra celor care comentează pe un tot atât de superior după ce Șahtiorul se califică în semifinale :)).

ando89
ando89  •  18 Martie 2011, 18:30

Asa-i nea Luce, tu intotdeauna i-ai facut praf pe britanici! ;))

Vezi toate comentariile (36)
Comentează
Close