INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  NAPOLI - BARCELONA 1-1

video Napoli - Barcelona 1-1 » Remiză spectaculoasă pe „Stadio Maradona”, verdictul se dă în Spania

Duel De Jong - Politano, în meciul de la Napoli / Foto: Imago
Duel De Jong - Politano, în meciul de la Napoli / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2024 23:55 / Actualizat joi, 22 februarie 2024 03:40

Napoli și Barcelona au terminat la egalitate, 1-1, în prima manșă a „optimilor” Ligii. Catalanii au deschis scorul prin Lewandowski (61), gazdele au egalat grație reușitei semnate de Osimhen (75).

Programul complet al optimilor Champions League

Suferinde în întrecerile interne, campioanele trecutelor ediții din Serie A, respectiv LaLiga și-au pus mari speranțe în Liga Campionilor. Napoli deja cu un nou antrenor pe bancă, Francesco Calzona în locul lui Walter Mazzari, Barcelona cu un Xavi care-și dorește o ieșire din scenă cât mai onorabilă, la vară.

Galeno a luat, Galeno a dat » FC Porto o învinge pe Arsenal la ultima fază, cu o execuție genială! Se anunță un retur infernal
FC PORTO - ARSENAL 1-0
Galeno a luat, Galeno a dat » FC Porto o învinge pe Arsenal la ultima fază, cu o execuție genială! Se anunță un retur infernal

Amfitrionii au părut să acuze mai mult forma modestă pe care o traversează și debutul partidei i-a aparținut formației blaugrana. Catalanii au combinat mai bine și s-au văzut mai mult și mai periculos în jumătatea adversă.

Lamine Yamal irosește ocaziile primei părți

Inamicul numărul unu al italienilor: Lamine Yamal. Extrema blaugrana a și bifat cele mai importante ocazii ale primei părți. Cea mai mare chiar în debut, când a tras „peste”, din careu (4). Patru minute mai târziu, și-a permis și un trasor, din afara careului, însă, la post, Meret a parat. Greu, dar a respins.

Napoli fără șut pe poartă până la pauză!

Treptat, Napoli a reușit să echilibreze jocul, însă n-a reușit să-și creeze nicio oportunitate mai acătării. De fapt, a încheiat prima repriză fără șut pe poartă! Debutul reprizei secunde, același tablou ca-n prima. Cu Barcelona mai insistentă.

Lovitură după lovitură

Iar după 60 de minute, răsplătită și pe tabelă. Marcator? Lewandowski! Servit de Pedri, atacantul polonez a mai făcut câțiva pași în careu și a expediat balonul lângă stâlpul din stânga al porții napoletane: 0-1!

Numai că Barca n-a reușit să „înghețe” avantajul luat. S-a trezit pusă tot mai mult sub presiune și a cedat după un sfert de oră: Osimhen, de la 12 metri, poziție centrală, 1-1. Napoletanii au sporit presiunea asupra porții lui Ter Stegen, însă de gol nu s-au mai lipit.

S-a terminat 1-1, astfel că verdictul se amână pentru returul de la Barcelona.

Napoli - Barcelona 1-1

Napoli - Barcelona, echipele de start:

Napoli (4-3-3): Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Olivera - Anguissa, Lobotka, Cajuste - Politano, Osimhen, Kvaratskhelia
Antrenor: Francesco Calzona

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Kounde, Araujo, Inigo Martinez, Joao Cancelo - Christensen, Gündogan, F. de Jong - Pedri, Lewandowski, Lamine Yamal
Antrenor: Xavi 

EURO GSP cu Boțoghină și Drejan! Analiza Napoli – Barcelona și FC Porto – Arsenal

Vezi și alte știri:

Inter - Atletico Madrid 1-0 » Ratări pe linie în „blockbuster-ul” rundei! Cum s-a descurcat Istvan Kovacs
INTER - ATLETICO MADRID
Inter - Atletico Madrid 1-0 » Ratări pe linie în „blockbuster-ul” rundei! Cum s-a descurcat Istvan Kovacs
Borussia Dortmund smulge o remiză la Eindhoven, 1-1, și este favorită la calificarea în „sferturi”
PSV - BORUSSIA DORTMUND 1-1
Borussia Dortmund smulge o remiză la Eindhoven, 1-1, și este favorită la calificarea în „sferturi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează