INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ADVERSARI LIGĂ / MANCHESTER UNITED

Oţelul întîlneşte Manchester în Ligă » Sînge proaspăt!

Rooney vine să joace pe Naţional Arena
Rooney vine să joace pe Naţional Arena

Articol de - Publicat vineri, 26 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 26 august 2011 01:07

Vicecampioana Europei şi-a înnoit masiv lotul, dar merge la fel de bine ca şi sezonul trecut, cînd a luat titlul şi a jucat finala Ligii cu Barcelona


Sorţii i-au făcut pe plac lui Dorinel Munteanu. L-au ferit de Barcelona, de care se temea foarte tare, şi i-au "servit" un colos numai bun pentru marketingul clubului: Manchester United! Dar în întîlnirile cu vicecampioana Europei, Oţelul pleacă clar cu şansa a doua.

Chiar dacă Sir Alex Ferguson şi-a împrospătat masiv lotul în această vară, cu De Gea, Smalling, Cleverly, Phil Jones sau Ashley Young, diferenţa de valoare e evidentă. Managerul scoţian al "diavolilor" nici n-a avut cine ştie ce probleme în a-i integra pe nou veniţi.

Dovada? Ca şi sezonul trecut, cînd a cîştigat titlul şi a jucat finala Ligii, United merge ceas şi în noua stagiune: două etape, două victorii. Mai întîi l-a pus la punct pe Tamaş (West Bromwich), scor 2-1, apoi a măcelărit-o pe Tottenham: 3-0. Iar Wayne Rooney, cîte-o reuşită în fiecare rundă, pare să-şi fi recăpătat foamea din 2009-2010 (34 de goluri).

Altfel, în duelurile cu United, Dorinel nu se va bucura nici măcar de avantajul terenului propriu, în condiţiile în care meciul de acasă îl dispută la Bucureşti, pe "National Arena". Totuşi, chiar dacă nu va avea "un public neutru", marketingul, cum spune el, va avea numai de cîştigat. Bucureştenii vor umple stadionul, dacă nu să-i susţină pe oţelari, măcar s-o vadă pe Manchester United.


ECHIPA-TIP: De Gea - Smalling, Rio Ferdinand, Vidici, Evra - Ashley Young, Anderson, Cleverly, Nani - Rooney, Hernandez
Manager: Alex Ferguson

350 de milioane de euro e bugetul anual al lui Manchester United

405,3 milioane de euro e cota de piaţă a lotului lui United conform transfermarkt.de

57,3 milioane de euro a investit campioana Angliei în această vară în achiziţii de jucători

Pe Dinamo a scos-o cu rezervele
Manchester United a mai fost în România în august 2004. Atunci a întînit-o pe Dinamo în turul 3 preliminar al Ligii şi a învins-o cu rezervele: 2-1. Returul de pe Old Trafford a fost cîştigat tot de oamenii lui Alex Ferguson, scor 3-0.

@ United e clubul cu cele mai multe titluri de campioană a Angliei: 19. De asemenea, are 11 Cupe ale Angliei în palmares, 4 Cupe ale Ligii Angliei şi 19 Supercupe
@ Pe plan european, clubul a triumfat de trei ori în Ligă (1968, 1999, 2008), o dată în Cupa Cupelor (1991) şi şi-a adjudecat tot o dată Supercupa Europei (1991)
@ Meciurile de acasă le dispută pe legendarul Old Trafford, supranumit "Teatrul Viselor". Stadionul are 75.957 de locuri, toate pe scaune
@ În 1958, echipa a suferit un teribil accident aviatic la Munchen, în urma căruia au murit 8 jucători


"Sir Alex va fi fericit cu tragerea la sorţi. Vom avea de-a face cu o echipă română nouă. O felicităm pentru calificarea în competiţie şi abia aşteptăm s-o întîlnim!"
David Gill, director executiv Manchester United

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
kickerboy91
kickerboy91  •  26 August 2011, 11:45

sa vina united:D:X asa mai luam si noi o lectie d fotbal buna:))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează