INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - VARDAR, AZI, ORA 20:45, ÎN DIRECT PE DIGI 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Pas de defilare în tururile preliminare » Azi e Steaua - Vardar! Avantajele roş-albaştrilor şi echipa de start

În vara lui 2008, Bogdan Stancu şi ceilalţi stelişti au eliminat cea mai importantă echipă cu care Steaua a jucat în preliminarii în ultimul deceniu, pe Galatasaray
În vara lui 2008, Bogdan Stancu şi ceilalţi stelişti au eliminat cea mai importantă echipă cu care Steaua a jucat în preliminarii în ultimul deceniu, pe Galatasaray

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 15 iulie 2013 23:59

Trupa din Ghencea e, alături de Dinamo Kiev, singura de pe continent care a reuşit să cîştige consecutiv 12 tururi, serie începută în iulie 2006, şi poate deveni lider solitar dacă trece şi de Vardar.

Steagua are de parcurs cel mai lung drum posibil pentru a ajunge în grupele Champions League, nu mai puţin de 3 tururi preliminare, adică 6 meciuri, dar palmaresul european al clubului roş-albastru oferă garanţii solide. Începînd din 2006, Steaua, care a fost nevoită să susţină an de an tururi preliminare, n-a pierdut nici o astfel de dublă!

Rosenborg, ultima piedică
A bifat 12 tururi consecutive cîştigătoare într-o astfel de fază premergătoare grupelor, performanţă cu care nu se mai pot lăuda decît ucrainenii de la Dinamo Kiev. Steaua a pierdut ultimul astfel de joc în urmă cu 8 ani, în vara lui 2005.

Atunci, tot într-un baraj de Champions League, Rosenborg elimina în mod dramatic trupa antrenată de Protasov, 1-1 la Bucureşti şi 3-2 în Norvegia, la retur.

De la St. Patrick's la Galatasaray
Din acel moment, "militarii" n-au dat greş, indiferent că au întîlnit nume exotice precum Gorica, St. Patrick's, Ekranas ori adversari mult mai greu de scos ca Galatasaray, Standard Liege, ŢSKA Sofia sau BATE Borisov. În această perioadă, Steaua şi-a respectat de fiecare dată statutul de cap de serie.

Un singur pas greşit ca favorită
Mereu cînd s-a aflat în această postură a trecut mai departe. Singura dată în ultimii 20 de ani cînd Steaua a fost eliminată, deşi a fost favorită, s-a întîmplat în 2001, în Cupa UEFA, 1-2 şi 1-1 cu elveţienii de la St. Gallen. Acum, în fiecare din cele 3 tururi preliminare Bourceanu şi compania vor fi cap de serie.

2 înfrîngeri a suferit Steaua în ultimele 24 de meciuri din preliminarii: 0-1 la Zurich, cu Grasshoppers, meci în urma căruia roş-abaştrii s-au calificat în grupe, şi 0-1 cu Trnava, anul trecut, dar în retur a fost 3-0 pentru trupa lui Reghe

9 calificări consecutive în grupele unei competiţii europene deţine Steaua, serie începută în toamna lui 2004

7 antrenori au contribuit la cele 12 tururi preliminare cîştigate consecutiv în perioada 2006-2012: Olăroiu, Hagi, Lăcătuş, Bergodi, Ilie Dumitrescu, Levi şi Reghecampf

579152-invicibilitate-steaua.jpg

579153-steaua-kiev.jpg

 

Miza cu Vardar: play-off-ul Europa League

Dincolo de faptul că "dubla" cu campioana Macedoniei e numai primul obstacol în calea accesului în grupele Ligii, această confruntare are şi o altă miză. Dacă Steaua va pierde calificarea, atunci va fi out din Europa în 2013-2014.

În schimb, dacă o va elimina pe Vardar, atunci trupa lui Reghe va fi sigură că va juca play-off-ul Europa League chiar dacă va pierde în turul următor din Ligă, al 3-lea preliminar, a cărui tragere la sorţi are loc vineri la Nyon.

Adversara Stelei se va alege dintre: Maccabi Tel Aviv, Maribor, Slovan Bratislava, Sheriff Tiraspol, Dinamo Tbilisi, Ekranas, Molde, Elfsborg, HJK Helsinki şi Neftci Baku.

579156-steaua-vardar.jpg


Ce coeficient aduc preliminariile, coşmarurile Stelei din Ligă, calificările de poveste ale roş-albaştrilor din anii '90 şi alte detalii despre parcursul Stelei în cea mai importantă competiţie intercluburi din lume puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului!

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Vrem victoria, dar şi egalul e bun!"
Blagoja Milevski, antrenorul celor de la Vardar, speră la o remiză în partida din această seară: "Toată lumea ştie că Steaua este un club mare, cu jucători foarte buni. Vom încerca să dăm tot ce avem mai bun. Vrem victoria, dar şi egalul e bun! Am studiat cu atenţie în special ultimul meci împotriva Petrolului din Supercupă, dar am văzut şi partidele cu Ajax şi Chelsea".

650 de abonamente vîndute
În trei zile de cînd au fost puse în vînzare abonamentele pentru noul sezon competiţional al Ligii 1, suporterii stelişti s-au grăbit numai în primele ore de sîmbătă. Din totalul de 4.500 de abonamente oferite online pentru comercializare pe site-ul www.biletesteaua.ro, pînă ieri seară se vînduseră 650. Preţurile sînt cuprinse între 199 de lei la peluze şi 1.449 lei la zona VIP.

S-au relaxat la cinema
Reghecampf a decis ca, înaintea debutului în Champions League din această seară, să-şi ducă jucătorii la cinematograf. Ieri, la ora 16:00, aceştia au fost la un mall din Bucureşti, la o sală VIP, închiriată special pentru reprezentanţii campioanei. După vizionarea filmului, aceştia au intrat în cantonament.

INBOX
- Casele de bilete pentru partida din această seară sînt deschise de la ora 11:00 pînă la startul meciului. Pînă aseară se vînduseră circa 28.000 de tichete.
- Peste 500 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la Arena Naţională.
- Steaua e favorită în meciul tur cu Vardar: 1,14 este cota pentru victoria campionilor României, în vreme ce succesul macedonenilor are o cotă de 17,00!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (82)
mama.is.here
mama.is.here  •  16 Iulie 2013, 19:03

sper sa luati "pe loc repaus" si la ei acasa un "taras pe coate si genunchi"! auzi la ei, pas de defilare...asase zic e la urcatul oilor la munte?

buerebuistas
buerebuistas  •  16 Iulie 2013, 14:29
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

esti din Cluj cumva ?

old_shatterhand
old_shatterhand  •  16 Iulie 2013, 12:01

Vor infrangerea, dar si umilinta e buna.Ma intreb pe la ce scor se simt umiliti macedonenii astia.Ca la vorbe tare le mai au.

Vezi toate comentariile (82)
Comentează