INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MAFIA PARIURILOR

Prima victimă a scandalului blaturilor » Suspendat pe viață din fotbal!

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 30 mai 2023 18:06 / Actualizat marti, 30 mai 2023 18:10

Marcos Vinicius Alves Barreira, supranumit Romario, mijlocaș ofensiv în vârstă de 21 de ani, a fost exclus definitiv din fotbal după implicarea în meciuri trucate pentru mafia pariurilor. Juca la Vila Nova în momentul investigației. În ianuarie, se mutase la Goiania.

Declanșată la mijlocul lunii trecute, operațiunea „Pedeapsa maximă" a lovit în plin fotbalul brazilian, puternic afectat de blaturi pentru mafia pariurilor. Nu mai puțin de 25 de persoane (dintre care 15 jucători din primele două divizii) au fost acuzate la sfârșitul anchetei începute încă din noiembrie 2022, într-o țară în care 19 din cele 20 de echipe ale primei ligi sunt sponsorizate de site-uri de pariuri.

Bătăi, evadări și tămâie » Culisele decăderii incredibile a lui FC Argeș
FC ARGEȘ
Bătăi, evadări și tămâie » Culisele decăderii incredibile a lui FC Argeș

Coechipierul lui Romario, exclus 720 de zile pentru trucarea meciurilor

Prima victimă, un jucător de la Vila Nova (D2), Marcos Vinicius Alves Barreira, supranumit Romario (evolua la Vila Nova în momentul investigației; în ianuarie, se mutase la Goiania). Mijlocașul ofensiv în vârstă de 21 de ani, a fost suspendat pe viață din fotbal și amendat cu 25.000 de reali, echivalentul a 5.000 de dolari. Potrivit presei braziliene, avocatul lui Barreira a anunțat că va depune apel.

Prima victimă a scandalului blaturilor » Suspendat pe viață din fotbal!
Marcos Vinicius Alves Barreira

Coechipierul lui Barreira de la Vila Nova, Gabriel Domingos a fost exclus nu mai puțin de 720 de zile și amendat cu 15.000 de reali (3.000 $).

Romario și alți jucători primeau între 8.500 și 30.000 de dolari pentru aranjamente

Cei 15 fotbaliști acuzați care ar fi provocat penaltyuri și ar fi „cerut" cartonașe galbene arbitrilor ar fi fost cumpărați de mafia pariurilor cu sume între 8.500 și 30.000 de dolari.

Potrivit cotidianului O Globo, agenția Sportradar, care supraveghează fotbalul încercând să depisteze aranjamentele, a descoperit 776 de partide dubioase în 2022, cu 11% mai multe decât în 2021. Nu mai puțin de 139 s-au jucat în Brazilia, o creștere cu 56% față de anul precedent.

Președintele de la Vila Nova și-a acuzat un jucător că a luat 30.000$ pentru a provoca un penalty

Acest scandal a pornit chiar de la președintele clubului Vila Nova (locul 3 acum în Serie B). Hugo Jorge Bravo a arătat procurorilor trei meciuri pe care le bănuia că ar fi trucate și din acel moment s-a demarat investigația. 

Același Hugo Jorge Bravo l-a acuzat încă de la început pe unul dintre jucătorii săi că a primit 30.000 de dolari pentru a face un penalty.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

E în pole-position să devină noul antrenor al lui Napoli

La 44 de ani, Andrea Pirlo revine pe gazon » Unde va juca fostul antrenor al lui Fatih Karagumruk

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Supersonick13
Supersonick13  •  31 Mai 2023, 11:57

Pe cand in bolivia china armenia si multe alte campionate de pe globul asta.....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close