INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA

"Prinţ" de Ligă » Adrian Cristea i-a luat locul lui Bratu pe lista UEFA pentru meciurile cu Legia

Adrian Cristea a jucat doar 45 de minute cu Dinamo
Adrian Cristea a jucat doar 45 de minute cu Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2013 00:00 / Actualizat marti, 13 august 2013 21:53

Laurenţiu Reghecampf mizează pe Adrian Cristea împotriva "leşilor"!

Antrenorul Stelei l-a trecut pe mijlocaşul de 29 de ani pe lista UEFA pentru a-l putea folosi astfel în partidele cu Legia, programate pe 21 august, la Bucureşti, şi pe 27 august, la Varşovia!

Chiar dacă nu a impresionat deloc împotriva alb-roşiilor în partida de duminică seară, tehnicianul din Ghencea a decis să se bazeze pe el şi în Europa, deşi e clar că "Prinţul" are probleme din punct de vedere fizic.

Cu Dinamo, Reghe l-a titularizat, însă Cristea n-a putut să-şi demonstreze calităţile. A fost greoi în mişcări, lent şi fără luciditate în atac. A fost scos la pauză, iar locul său a fost luat de Nicuşor Stanciu.

Pe lista UEFA, Adi Cristea i-a luat locul lui Doru Bratu, un fundaş central care-l înlocuise la rîndul său pe Mihai Costea, căzut în dizgraţie. Astfel, Reghe a rămas cu doar trei stoperi la dispoziţie: Szukala, Chiricheş şi Gardoş. În schimb, Cristea poate evolua pe două posturi, cel de mijlocaş stînga şi cel de mijlocaş ofensiv, în spatele vîrfului.

În aceste condiţii, "Prinţul" se luptă pentru un loc de titular în banda stîngă cu Cristi Tănase. În spatele vîrfului, unde a evoluat duminică, împotriva lui Dinamo, concurenţa e acerbă. Iancu, Stanciu, Răduţ sau Tatu sînt variantele pe care le mai are Reghe acolo.

Interesant este faptul că Reghe l-a dorit pe Cristea exact pentru "dubla" cu Legia, întrucît înaintea grupelor, el ar fi putut face din nou modificări pe lista UEFA şi l-ar fi putut trece şi atunci.

Contra: "Poate Reghe are o baghetă magică"
Cosmin Contra, fostul antrenor al lui Cristea la Petrolul, nu crede că finul Laurenţiu Reghecampf îl va putea aduce pe Adrian Cristea la o formă sportivă bună.

"Eu nu am fost mulţumit de randamentul lui nici în pregătire, nu s-a antrenat la potenţial maxim, şi atunci nici nu poţi să joci la potenţial maxim. El voia neapărat să plece de la Petrolul. Dacă Laurenţiu ar reuşi să-l facă să alerge cum aleargă ceilalţi de la Steaua, ar fi primul care ar reuşi aşa ceva, noi, toţi ceilalţi, nu am izbutit. Dar cine ştie?! Poate Laur are o baghetă magică", a spus Contra la DolceSport.

Debut modest
Adrian Cristea a bifat o repriză în tricoul Stelei, în derby-ul cu Dinamo. Mijlocaşul ofensiv n-a impresionat cu nimic, avînd o evoluţie sub nota echipei, iar ruşii de la InStat i-au acordat indexul 136. Dintre stelişti, doar Piovaccari a primit unul mai mic, 109.

Cifrele lui Cristea cu Dinamo
Minute jucate: 48
Acţiuni reuşite: 67%
Dueluri cîştigate: 4/10
Mingi pierdute: 10
Pase precise: 22/28
Şuturi spre/pe poartă: 3/1

Lotul Stelei pentru "dubla" cu Legia
Portari: Tătăruşanu, Fl. Niţă, Cojocaru
Fundaşi: Rîpă, Georgievski, Szukala, Chiricheş, Gardoş, Latovlevici, Pîrvulescu
Mijlocaşi: Bourceanu, Pintilii, L. Filip, Prepeliţă, Răduţ, Ad. Popa, N. Stanciu, Ad. Cristea, G. Iancu, Cr. Tănase
Atacanţi: Tatu, Piovaccari, Nikolici

180 de mii de euro e salariul anual al lui Adrian Cristea la Steaua

"Cu toţii avem încredere în el, dar trebuie să uite de «Prinţul Cristea»! Are aproape 30 de ani şi e necesar pentru el să înţeleagă ce şansă i s-a oferit" (Mihai Stoica, manager Steaua)

"Cristea a făcut un meci bun cu Dinamo, a înţeles ce vreau de la el. Mă bucură acest lucru şi sper ca evoluţiile sale să fie din ce în ce mai bune" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Becali scapă de anchetă
Administraţia Naţională a Penitenciarelor a clasat ancheta în cazul celor 1.000 de euro pe care Gigi Becali i-a predat gardienilor în urmă cu o săptămînă, spunînd că a găsit banii într-o pereche de pantaloni. Astăzi, Curtea de Apel Bucureşti va judeca recursul formulat de Becali împotriva deciziei date de Tribunalul Bucureşti, care-i respinsese cererea de întrerupere a executării pedepsei.

MM a luat 4 luni
Comisia de Disciplină a LPF a decis aseară să-l suspende pe managerul Stelei, Mihai Stoica, pentru patru luni. Membrii comisiei au considerat că oficialul din Ghencea a instigat galeria dinamovistă şi au decis să-l şi amendeze cu 16.000 de lei.

În această perioadă, MM nu va putea reprezenta clubul Steaua în mod oficial, avînd interzis pe gazon, pe banca tehnică sau la vestiare. De asemenea, din cauza comportamentului fanilor, clubul roş-albastru a fost amendat cu 10.000 de lei.

Din aceleaşi motive, dinamoviştii vor fi nevoiţi să achite 50.000 de lei către Ligă. Mai mult, echipa din Ştefan cel Mare a primit o amendă record şi din partea Jandarmeriei, în valoare de 100.000 de lei, aproape 23.000 de euro!

"Steaua ajunge în grupele Ligii"
Adrian Mutu n-a ştiut că s-a jucat Dinamo - Steaua, dar nu a rămas surprins atunci cînd a aflat că roş-albaştrii au cîştigat: "În ultimii ani s-a întîmplat la fel, ca Steaua să cîştige. Demonstrează în continuare că este o echipă cu forţă, cu un lot foarte bine format şi cu un moral senzaţional. Are mari şanse de a ajunge în grupele Champions League. Nu ştiu unde şi cît va putea continua în această competiţie, dar e clar că jucătorii ei sînt redutabili. În acest moment, Steaua este mai valoroasă decît Dinamo, mult mai puternică!".

Duckadam se ia de Stanciu
Preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, a comentat la Dolce prestaţia lui Nicuşor Stanciu în derby-ul cu Dinamo: "E încă tînăr, încearcă să facă ceva deosebit, dar se pripeşte. Aţi văzut, acolo, în faţa porţii, în loc să dea cu latul a vrut să rupă plasa. În loc să înscrie un gol simplu, a dat un luft şi a fost caraghios! Dorinţa lui de a înscrie e atît de mare încît se pierde în faţa porţii".

INBOX:
- Gabriel Torje despre jocul Stelei: "Domină orice adversar fără drept de apel, iar în meciul cu Dinamo a jucat mult mai bine decît adversarul. Golul lui Latovlevici a fost extraordinar".
- Dumitru Dragomir îl acuză pe MM Stoica: "S-a dus şi a călcat în picioare steagul lui Dinamo, e foarte grav. Vreau să citesc raportul observatorului, pentru că nu am apucat. Comisiile judecă pe înscrisuri, nu pe vorbe şi pe imagini. Se pare că iar a călcat strîmb. E un coleric şi aşa se manifestă".
- Doar 8.000 de bilete s-au rezervat pentru meciul Stelei de sîmbătă seară, contra lui CFR Cluj. Deocamdată, acestea pot fi cumpărate doar de pe www.biletesteaua.ro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
60old
60old  •  14 August 2013, 11:11
Postat de chronic pe 14 August 2013, 11:03

stiu...dar pasele alea in spate toata lumea le da..inclusiv anumiti mijlocasi si mai ales atacantii care joaca cu spatele la poarta..se fac triunghiuri de pase pt, cum ai zis si tu, deschiderea echipei adverse. dar bourceanu a invatat sa paseze fata de acum 2 ani.....cand era doar cu capul in pamanat si pasa numai in spate la siguranta. a crescut mult acest jucator....fiind dotat si cu plamani de otel, si acum si cu putina tehnica , este de neinlocuit la steaua

Aşa cum am spus, nu neg faptul că a crescut şi că Bourceanu este ok. Faptul că a avansat faţă de acum 2 ani, consider că este normal. Reghe a impus disciplină, l-a făcut să-şi dorească să devină FOTBALIST, Acelaşi lucru l-a făcut şi cu Lato, Tănase, Popa şi aştept să se întâmple şi pentru Cristea, Piovaccari, Iancu, Georgievski. Nikolici este o cauză pierdută.

enache13
enache13  •  14 August 2013, 11:06
Postat de 60old pe 14 August 2013, 11:03

Fii serios! Am fost acolo, printre echipele bune dar performanţă... Să trecem măcar de grupe şi atunci mai vorbim.

E greu sa treci de grupe CL, dar bag mana in foc ca tot Steaua va fi prima care va reusi acest lucru.

chronic
chronic  •  14 August 2013, 11:03
Postat de 60old pe 14 August 2013, 10:41

Pasele în spate le dă pentru deschiderea echipei adverse, nu că este cu spatele la poartă, bine unele nevoit, dar le dă. Probabil şi pentru că coechipierii nu sunt demarcaţi şi poate am exagerat cu 80% dar procentajul este oricum mare.

stiu...dar pasele alea in spate toata lumea le da..inclusiv anumiti mijlocasi si mai ales atacantii care joaca cu spatele la poarta..se fac triunghiuri de pase pt, cum ai zis si tu, deschiderea echipei adverse. dar bourceanu a invatat sa paseze fata de acum 2 ani.....cand era doar cu capul in pamanat si pasa numai in spate la siguranta. a crescut mult acest jucator....fiind dotat si cu plamani de otel, si acum si cu putina tehnica , este de neinlocuit la steaua

Vezi toate comentariile (33)
Comentează
Close