INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Olandezii l-au criticat pe Radu Petrescu după al treilea meci în Liga Campionilor: „Nu a fost deloc protejat de arbitru. Era plin de urmele loviturilor”

Olandezii l-au criticat pe Radu Petrescu după al treilea meci în Liga Campionilor. Imago Images
Olandezii l-au criticat pe Radu Petrescu după al treilea meci în Liga Campionilor. Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 25 octombrie 2023 11:42 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 14:36

Luuk de Jong (33 de ani) și Peter Bosz (59), căpitanul și antrenorul lui PSV Eindhoven, au avut ceva să-i reproșeze lui Radu Petrescu după jocul contra lui Lens (1-1), al treilea al „centralului” în actualul sezon al Ligii Campionilor.

Radu Petrescu e tot mai vizibil în elita fotbalului european. Arbitrul în vârstă de 40 de ani a condus al treilea meci în acest sezon de Champions League, al doilea în faza grupelor (după Barcelona - Antwerp 5-0).

Ștefan Iovan, reacție după verdictul Curții de Apel privind palmaresul Stelei: „E o decizie normală! Trebuie să audă și UEFA ce se întâmplă la noi”
FCSB - STEAUA
Ștefan Iovan, reacție după verdictul Curții de Apel privind palmaresul Stelei: „E o decizie normală! Trebuie să audă și UEFA ce se întâmplă la noi”

Radu Petrescu a mai arbitrat o dată PSV Eindhoven. Atunci, niciun cartonaș! Acum, 7

Înaintea duelului din Franța, contra lui Lens, olandezii de la PSV Eindhoven s-au bucurat să audă că e românul „central”. Petrescu îi arbitrase și în turul 3 preliminar, la 4-1 acasă cu Sturm Graz, partidă în care nu a arătat niciun cartonaș galben.

Marți seară, a dat șapte avertismente (4 în prelungiri), patru gazdelor, trei oaspeților. Dar batavii nu au mai fost mulțumiți de prestația lui. Și căpitanul, și antrenorul lui PSV au avut ceva de reproșat: modul cum a reacționat la jocul agresiv al francezilor.

Luuk de Jong, reproș pentru Radu Petrescu: „De fiecare dată când sprintez, mai iau o lovitură”

Luuk de Jong, 33 de ani, ex-Sevilla și Barcelona, crede că Petrescu a privit cu lejeritate duritatea apărătorilor lui Lens. 

„Nu aș vrea să comentez prea mult arbitrajul, pare că mă plâng. Dar, uneori, arbitrii ar trebui să protejeze atacanții mai mult. De fiecare dată când încerc să sprintez, mai iau o lovitură, mai sunt împins o dată. Așa a fost arbitrul la acest meci”, a declarat vârful la conferință, potrivit presei olandeze.

„Radu Petrescu a fost la înălțimea meciului, chiar dacă olandezii l-au considerat prea îngăduitor cu fundașii lui Lens. Dar au fost multe dueluri pentru minge și deseori a favorizat continuitatea jocului. A scos cartonașele când trebuia” - L'Equipe, cotidian francez

Tehnicianul Peter Bosz a confirmat ce a spus De Jong: „El a primit o mulțime de lovituri. Nu a fost deloc protejat de arbitru. Să-l fi văzut la pauză, în vestiar. Era plin de urmele loviturilor”. Bosz a completat, ironic: "Probabil că beneficiem de mai multă protecție la Eindhoven".

7 meciuricu echipe olandeze a arbitrat Radu Petrescu în cupele europene, ultimele două ale lui PSV Eindhoven, ambele în acest sezon

Radu Petrescu, nota 6 în L'Equipe

Francezii nu s-au plâns de Radu Petrescu. Cotidianul L'Equipe l-a notat cu 6 (calificative de la 1 la 10). 

31 de cartonașe galbeneși unul roșu a arătat Petrescu în actuala stagiune în toate competițiile (a condus zece partide)

Citește și:

Un șef al Barcelonei aruncă în aer El Clasico: „Nu e rasism. Vinicius e un clovn și un leneș”

Cei din urmă au fost cei dintâi! United, salvată de „renegați” în meciul cu Copenhaga

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează