INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DORTMUND - REAL 4-1

Real Body » Lewandowski a fost refuzat cînd era junior de fostul selecţioner polonez

Lewandowski (la minge), care și-a pierdut tatăl la 15 ani, cîștigă doar 1,5 milioane de euro brut anual // Foto: Mediafaxfoto/AFP +1   FOTO
Lewandowski (la minge), care și-a pierdut tatăl la 15 ani, cîștigă doar 1,5 milioane de euro brut anual // Foto: Mediafaxfoto/AFP

Articol de - Publicat vineri, 26 aprilie 2013 00:00 / Actualizat joi, 25 aprilie 2013 21:25

Atacantul de 24 de ani, poreclit ”Corpul” de Şahin, fusese comparat cu ”un copac” de Smuda. În cinci sezoane, Robert a ajuns din divizia a treia la un pas de finala Ligii. Şi e primul care dă 4 goluri Madridului.

Călăul lui Real Madrid visează la finala de pe Wembley, după careul servit la Dortmund (4-1). Cine auzise însă în 2010 de Robert Lewandowski pînă să ajungă în Bundesliga? Al 11-lea care înscrie 4 goluri într-un meci de CCE/ Liga Campionilor evolua încă la Lech Poznan, iar la finele sezonului s-a mutat la Borussia. Klopp a pariat pe explozia puştiului de 21 de ani, golgeter în toate ligile poloneze!

Robert fusese refuzat de Legia Varşovia. "Nu se potriveşte filosofiei noastre, ar putea cel mult să fie rezervă", îl caracteriza antrenorul Urban. Fostul selecţioner Smuda a făcut o criză de nervi după 15 minute în care l-a urmărit jucînd la Znicz Pruszkow, în liga a treia. "Să-mi plăteşti banii pe benzină! Dacă voiam un copac mergeam în pădure", a ţipat la scouterul ce-l recomandase.

Lech l-a luat cu 380.000 de euro şi Lewandowski a dat 41 de goluri în 82 de meciuri. "E prea bun pentru Polonia", s-a resemnat preşedintele Rutkowski.

La Dortmund a impresionat rapid în vestiar. Şahin l-a botezat "The Body" pentru fizicul său perfect (foto 2). Ajutat de conaţionalii Piszczek şi Blaszczykowsky, "Lolek şi Bolek" cum le zice Klopp, Robert a stat în umbra lui Barrios, fiind al doilea "golgeter-rezervă" în primul sezon. 30 de goluri şi 11 assisturi în toate competiţiile i-au adus explozia în 2011-'12, iar acum are deja 35 de goluri şi 13 pase decisive!

Pleacă după Gotze!
Lewandowski l-ar urma în vară la Bayern pe Gotze. Deşi Klopp insistă să rămînă şi Robert mai are un an de contract la Dortmund, impresarul polonezului, Maik Barthel, susţine că mutarea este ca şi făcută. Bavarezii ar avea deja un acord şi cu jucătorul, şi cu Borussia, reuşind să cîştige duelul cu cele 5 mari cluburi engleze interesate de el, Man. United, Man. City, Chelsea, Arsenal şi Tottenham.

Familie de sportivi

Robert provine din familie de sportivi, deprinzînd execuţiile acrobatice de la viitoarea soţie, Anna Stachurska, campioană de karate şi medaliată cu bronz la CM 2009. Tatăl Krzystof a fost campion la judo şi a jucat fotbal la Hutnik Varşovia, în liga a doua. Mama Iwona a practicat voleiul, la fel ca sora Milena, internaţional de tineret. Părinţii l-au botezat Robert, mai uşor de rostit pentru jurnaliştii străini.

"Nu voi încerca niciodată să-mi măsor forţele la karate cu Anna. Reflexele ei sînt mult prea bune" (Robert Lewandowski, atacant Dortmund)

"A fost cel mai dificil transfer făcut vreodată de Dortmund, dar în acelaşi timp am pus mîna pe cel mai exponenţial talent polonez al ultimilor 15 ani" (Jurgen Klopp, antrenor Dortmund)

10 goluri a dat Lewandowski în Ligă, cel mai prolific marcator al Borussiei din istoria competiţiei.

4 goluri din 6 şuturi la poartă (toate cadrate!) a reuşit polonezul în semifinala cu Real. 66% dintre şuturile pe poartă trimise de Dortmund

4,75 milioane de euro a costat transferul lui de la Lech la Borussia. Cota a sărit acum la 28 de milioane

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
connstantinn
connstantinn  •  26 Aprilie 2013, 18:17

măcar un copăcel de-ar apare și pe la noi, că ăștia de pe la noi sunt surcele ..

ysoagar
ysoagar  •  26 Aprilie 2013, 16:37

Dl. Daniel Scorpie ce surse citati cand afirmati ca "Pleacă după Gotze! Lewandowski l-ar urma în vară la Bayern pe Gotze." Conform presei germane sportive Kicker " Bayern: "Kein Vertrag mit Lewandowski" link: ://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/585322/artikel_bayern_kein-vertrag-mit-lewandowski.html, Spox Bayern dementiert Lewandowski-Vertrag: ://www.spox.com/de/sport/fussball/bundesliga/1304/News/bayern-muenchen-dementiert-vertrag-mit-robert-lewandowski-borussia-dortmund-legt-angebot-vor.html oare cat de greu o fi sa verifici niste site-uri de specialitate in loc de fitzuica Bild??? .P.S. traducere Bayern neaga ca ar avea un contract cu Lewandow

crucian
crucian  •  26 Aprilie 2013, 09:40

Astea vrajeli gigiste! Intr-un an l-ati transferat pe Chiriches in toata Europa. Acum o sa-l transferati pe Gotze si Lewandovski la Bayern de cateva ori pe zi. PS. nu cred ca s-a transfera la Bayern deoarece Bayern are 3 atacanti de valoare. Lewandovki n-ar mai avea loc, ar avea da' pe care sa-l bhage mai repede?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează