INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - CHELSEA, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE TVR1, DIGI1, DOLCE1, LIVETEXT PE GSP.RO

Reghe faţă în faţă cu The Special One! » O altfel de avancronică a duelului dintre Steaua şi Chelsea

Reghecampf e +3   FOTO
Reghecampf e "principal" la Steaua din mai 2012

Articol de , - Publicat marti, 01 octombrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 30 septembrie 2013 23:20

Cum au răspuns cei doi antrenori la 4 întrebări comune în preziua celui dintîi duel direct. Reghecampf anunţă că "în acest meci vom juca altfel decît am făcut-o pînă acum". Mourinho: "Îmi convine că Steaua a bătut Chelsea acum 6 luni, nu va mai exista elementul-surpriză pentru jucătorii mei".

Cu o zi înainte de orice meci din Champions League, UEFA obligă antrenorii să stea la dispoziţia presei. Aşa s-a întîmplat şi ieri cu Jose Mourinho şi Laurenţiu Reghecampf. Primul care a vorbit a fost "principalul" Stelei, undeva în jurul prînzului, în timp ce portughezul a venit la Arena Naţională pe seară, după ce a aterizat în România şi a apucat să se cazeze la Intercontinental.

GSP vă prezintă un altfel de duel între cei doi, cel verbal. În ce mod au răspuns ei la 4 întrebări comune. De fapt, doar Reghe a răspuns la toate, Mourinho n-a mai apucat la cea din urmă pentru că s-a petrecut un moment tensionat la conferinţa sa, care l-a scos din sărite.

1. Cît va diferi sau cît va semăna acest meci cu partida Steaua - Chelsea, de la Bucureşti, disputată în martie, în Europa League, care s-a terminat cu victoria Stelei, scor 1-0?
REGHE: Acum este un meci cu totul şi cu totul diferit. Ei au un alt antrenor, Jose Mourinho, din punctul meu de vedere cel mai bun din lume. În plus, se joacă într-o altă competiţie. Cu siguranţă, va fi altceva! Sînt sigur că băieţii noştri vor fi mult mai hotărîţi şi mai concentraţi. Ce ştiu cu siguranţă e că Chelsea este mult mai puternică acum decît la meciul din Europa League.

MOURINHO: În primul rînd, Steaua e cam aceeaşi echipă. Aceiaşi jucători, în afară de unul, foarte valoros, care a venit în Premier League, acelaşi antrenor, dar au ceva în plus faţă de atunci. Un titlu de campioni şi o motivaţie suplimentară, oferită de faptul că au trecut la nivelul următor, din Europa League în Champions League. Să vorbesc şi despre Chelsea. Are, în mare, cam aceiaşi jucători, dar alt antrenor, unul cu o altă mentalitate, cu o altă filosofie, numai că sîntem de prea puţin timp împreună şi de-asta încă nu sîntem sus în clasament în campionat şi nici n-am început bine Liga.

2. Cît de mult s-a complicat misiunea dumneavoastră după rezultatele din prima etapă a Champions League?
REGHE: Este o situaţie dificilă în acest moment pentru că, sincer, nu mă gîndeam să piardă Chelsea acasă cu Basel. Acest rezultat a dat peste cap calculele grupei, iar Chelsea vine acum la Bucureşti obligată să cîştige. Dacă nu o batem pe Chelsea, situaţia noastră se complică în privinţa calificării în Champions League pentru că acesta e obiectivul nostru, să ajunge în optimile de finală ale Ligii.

MOURINHO: Din experienţa mea, atunci cînd începi cu o victorie grupa, ai şanse foarte mari să te califici. Cînd începi cu o înfrîngere, înseamnă că situaţia s-a complicat, iar dacă n-am cîştiga nici la Bucureşti, atunci am fi într-o situaţie extremă. Noi încă putem face 15 puncte, iar de calificat te poţi califica sigur şi cu 12, însă dacă am pierde aici ar însemna să nu mai avem dreptul apoi la nici un pas greşit. Plus de asta, eu nu vreau să joc în Europa League cu o echipă de Champions League. Steaua, pe care am văzut-o la Gelsenkirchen, a făcut o primă repriză bună cu Schalke, a controlat-o din punct de vedere defensiv, dar după gol totul s-a prăbuşit. Eu cred însă că Steaua va acumula puncte în această grupă.

3. Aţi studiat adversarul, cum vi se pare?
REGHE: Vom întîlni o echipă care este favorită să cîştige Liga Campionilor în acest sezon. Vom trata altfel acest meci. O să vedeţi. Ce înseamnă altfel? Vom încerca să închidem mijlocul terenului, să blocăm jucătorii lor de bază. Ne dorim să lăsăm cît mai puţine spaţii şi să fim bine organizaţi.

MOURINHO: Nu vreau să rostesc numele nici unui jucător de la Steaua pentru că ar însemna să-l motivez şi nu mi-aş face singur un deserviciu. Ca echipă, pot spune că e bună, are un antrenor tînăr, valoros, care a făcut treabă bună şi care a bătut-o pe Chelsea acum 6 luni. Dar, ştiţi ce?, faptul că jucătorii mei au pierdut în martie aici, la Bucureşti, mie îmi convine. Ştiţi de ce? Pentru că sînt puşi în gardă pe cine vor avea în faţă şi nu va mai exista elementul-surpriză, care sigur a acţionat în primăvară. Ei ştiu că vor evolua pe un teren unde au pierdut.

4. Simţiţi o presiune înaintea acestui meci în ceea ce vă priveşte, ţinînd cont de rezultatele din prima etapă a grupei?
REGHE: Nu este deloc o presiune pentru Steaua şi pentru mine. Am reuşit să ne atingem primul obiectiv, accesul în grupe, acum ne dorim o calificare în primăvara Ligii, dar chiar nu simt presiune.

MOURINHO: -
Gazeta avea pregătită întrebarea la conferinţa lui Mourinho, însă n-a mai apucat să i-o adreseze fiindcă tehnicianul portughez a fost implicat într-un mic incident cu presa din Albion, incident care explică însă tensiunea şi presiunea sub care se află în această perioadă Mou.

Ce s-a întîmplat? La un moment dat, cineva l-a întrebat: "De ce nu l-aţi adus pe De Bruyne?". Mourinho a luat foc: "Incredibil, după 3 săptămîni în care m-aţi întrebat numai despre Mata, că de ce nu joacă, acum m-aţi luat cu De Bruyne! Nu l-am luat fiindcă nu mi-a plăcut cum s-a comportat la antrenamente. La un meci sînt 11 titulari şi 7 rezerve, normal că nu toţi pot fi în lot. Îl aveţi aici pe Lampard, el ştie cel mai bine că eu sînt corect. Mereu sînt corect. La revedere!". Imediat, s-a ridicat şi a plecat nervos.

Laurenţiu Reghecampf
- a împlinit recent 38 de ani
- a debutat ca antrenor principal în 2009, cînd avea doar 34 de ani, la Snagov
- a cîştigat primul trofeu în 2012, titlul în România cu Steaua, la vîrsta de 37 de ani
- are în palmares două trofee: titlul şi Supercupa în România, ambele cu Steaua

Jose Mourinho
- are 50 de ani
- a debutat ca antrenor principal în 2000, cînd avea 37 de ani, la Benfica Lisabona
- a cîştigat primul trofeu în 2003, titlul în Portugalia cu FC Porto, la vîrsta de 40 de ani
- are în palmares 20 de trofee, cîştigate cu 4 echipe diferite: Porto, Chelsea, Inter şi Real Madrid

300 de mii de euro e salariul anual pe care Reghecampf îl are ca antrenor principal la Steaua

10 milioane de euro e salariul anual pe care Mourinho îl are ca antrenor principal la Chelsea

ALTE ŞTIRI:

Asistenţă record la conferinţă!
Prezenţa lui Jose Mourinho la întîlnirea cu presa de ieri a stîrnit un interes imens în rîndul reprezentanţilor mass-media din România. În sala de conferinţe de la Arena Naţională au venit peste 200 de ziarişti, fotoreporteri şi cameramani, cea mai mare afluenţă de "public" la o conferinţă a unui antrenor susţinută la Bucureşti.

Am scăpat de Hazard
Chelsea a venit, ieri, la Bucureşti fără unul dintre cei mai valoroşi jucători, Eden Hazard. Mijlocaşul are o contuzie puternică la gleznă, iar managerul Mourinho a decis să nu-l forţeze şi l-a lăsat acasă. Totuşi, susţine presa engleză, belgianul ar putea reintra în echipa albaştrilor sîmbătă, cu Norwich. Hazard fusese titular în 8 meciuri în acest start de sezon, pierzînd doar partida de Cupa Ligii cu Swindon.

Riscă 4 etape de suspendare
Eliminat în minutul 81 al derbyului cu Tottenham, Fernando Torres ar putea fi sancţionat drastic pentru o altă fază, pe care arbitrii n-au văzut-o. Cînd atacantul lui Chelsea l-a strîns şi zgîriat pe faţă pe Vertonghen, adversarul direct. "Dacă se consideră, la Comisia de Disciplină, că a fost comportament violent, Torres va primi 3 etape de suspendare, plus una pentru cartonaşul roşu", a comentat Daily Mail.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
polistul68
polistul68  •  01 Octombrie 2013, 15:55
Postat de roadster1988 pe 01 Octombrie 2013, 10:05

bine cel putin ca nu a mai dat declaratiile alea idioate dinaintea meciului cu schalke cand i-a facut sa rada pe nemti.

mai are si el momente de luciditate....imi amitnesc cum sareau de fund in sus 'suporterii" de aici, ca Reghe i motiveaza inf elula cesta, cind le spune ca vrea locul 1 in grupa....vad ca se poate sa raspunda la itrnebari civilizat, realist...deci baiatul paote, e capabil, dar are mom cind il fura gloria..ceea ce poate devenii f periculos.

buerebuistas
buerebuistas  •  01 Octombrie 2013, 12:19

Imbucurator e faptul ca voi (cei de mai jos) de ceva vreme urmariti cu interes meciurile Stelei.

kilimanjaro
kilimanjaro  •  01 Octombrie 2013, 11:20

Ați făcut și voi o comparație între un Ferrari(Mou.) și căruța cu coviltir manelistă(reghe.) :))))))))))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează