INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA

Reghecampf speră ca Steaua să iasă din impas în meciul cu Chelsea: "Să ne luăm adio de la Ligă cu capul sus"

Steliștii s-au antrenat aseară pe Stamford Bridge cu gîndul la un rezultat care să șteargă rușinea din tur, 0-4
Steliștii s-au antrenat aseară pe Stamford Bridge cu gîndul la un rezultat care să șteargă rușinea din tur, 0-4

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 decembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 11 decembrie 2013 00:26

Antrenorul spune că regretă faptul că ultimul meci din grupă e doar unul de palmares, fără miză, dar anunţă că tocmai acest lucru poate aduce un rezultat mare diseară.

"Îmi cer scuze pentru întîrziere, dar nu sîntem noi de vină, ci traficul din Londra". Reghecampf a ajuns aseară, la Stamford Bridge, cu 7-8 minute peste ora anunţată.

"În momentul de faţă, nu mai este nici un fel de presiune, vom juca mult mai detaşaţi, sper ca această situaţie să-i facă să evolueze mai bine pe elevii mei. E adevărat că de multe ori, cînd nu există presiune, poate să fie un pericol, să nu mai fii concentrat, dar cred că jucătorii au înţeles ce le-am transmis, ştiu ce înseamnă Chelsea, ce potenţial are echipa lui Mourinho şi sper ca mîine seară să facem un meci mare".

Discursul lui Reghecampf a coborît mult în amplitudine faţă de cel pe care îl avea imediat după tragerea la sorţi a grupei, cînd anunţa că vrea revanşa cu Chelsea, după eliminarea din primăvară. "Îmi pare rău că am ajuns în această situaţie, mi-aş fi dorit ca acest meci să-l jucăm cu o calificare pe masă, la fel cum s-a petrecut în primăvară. De ce nu e aceeaşi situaţie acum? Pentru că e diferenţă enormă între Europa League şi Champions League. La anul, sînt sigur că vom avea cu totul alte rezultate".

Reghe e şi la ora bilanţului Champions League, chiar dacă mai are 90 de minute: "N-am avut multe lucruri de învăţat din precedentele 5 meciuri. 60 de minute am jucat bine la Schalke, la Basel am ratat victoria în minutul 90, acasă cu Schalke am avut ocazii multe. A fost o şansă mare pentru tineri să capete experienţă. Vreau neapărat să ne luăm un la revedere cu capul sus de la această competiţie! Şi mai e ceva, e meciul perfect care ne poate scoate din perioada uşor nefastă prin care trecem pentru că dacă faci un rezultat bun pe Stamford Bridge e lucru mare".

"Prioritar e campionatul, dar vreau să ieşim din Ligă cu un meci mare. Chelsea are nevoie de toate punctele pentru a termina pe primul loc, ştim ce avem de făcut ca să le facem faţă"
( Alex Chipciu, mijlocaş Steaua)

"Sîntem atacaţi de diverşi oameni în ţară. E normal, sîntem cea mai bună echipă şi supărăm, doar nu credeţi că va fi atacată Dinamo, care e la mijlocul clasamentului şi nu supără pe nimeni"
(Alex Chipciu, mijlocaş Steaua)

"Chelsea e foarte puternică, nu contează că a luat 6 goluri în ultimele două meciuri din Premier League, e o echipă mare de tot. Eu, unul, sînt fericit că am avut posibilitatea să joc împotriva ei în primăvară şi o voi face şi acum" (Alex Chipciu, mijlocaş Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Victorie doar de palmares"
Florin Gardoş şi Alexandru Chipciu vor ca Steaua să cîştige în această seară chiar dacă nu mai are nici o şansă de a ajunge în primăvara europeană. "E un moment mai puţin bun al nostru, dar pînă la urmă e ultimul meci din grupă. Nu mai avem nimic de pierdut, trebuie să jucăm cu plăcere şi să încercăm să obţinem un rezultat bun", a precizat Gardoş. "E poate o presiune în plus că nu am mai cîştigat de aşa de multe meciuri în Ligă, dar vrem să o facem acum", a punctat Chipciu.

Cu iubitele în deplasare
Şi pentru ultimul meci din grupele Champions League, oficialii din Ghencea au decis ca din lotul echipei care a zburat ieri spre Londra să facă parte şi soţiile şi iubitele jucătorilor campioanei. Acestea vor locui în acelaşi hotel cu fotbaliştii şi vor avea timp împreună de cumpărături. În plus, Reghe l-a luat în lot şi pe Alexandru Bourceanu, suspendat pentru meciul din această seară, dorind să-l aibă alături pe căpitanul şi liderul vestiarului.

"Vreau să bat Steaua"
Tehnicianul celor de la Ceahlăul, Vasile Miriuţă, le-a pus gînd rău steliştilor înaintea meciului de etapa viitoare, de la Piatra-Neamţ: "Chiar dacă Steaua a trecut printr-o perioadă nefastă, au avut şi ghinion. Sînt obosiţi, au jucat multe meciuri şi le lipsesc şi unii jucători. Eu vreau să cîştigăm toate punctele, chiar dacă ne va fi foarte greu. Totuşi, jucăm acasă şi sîntem buni aici. Indiferent de rezultat, după meci bem un pahar de şampanie. Noi nu luptăm pentru Astra, ei să se facă singuri campioni".

De marţi, bilete pentru Astra
Oficialii campioanei au anunţat ieri că, începînd de marţi, vor fi puse în vînzare online pe siteul biletesteaua.ro tichetele pentru partida cu Astra, de pe 18 decembrie, de pe Arena Naţională. Steliştii vor vinde bilete doar într-o peluză, datorită suspendării dictate de LPF. Cel mai ieftin bilet este de 10 lei la peluză, 25 de lei la tribuna a II-a şi între 30 şi 70 de lei la tribuna I.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (89)
lucian_melb_au
lucian_melb_au  •  12 Decembrie 2013, 02:07

E momentul Astrei, zicea careva. Eu as traduce: Hai ca s-a tras de Steaua tot anul, sunt obositi si sigur nu rezista la o dubla in miez de iarna dupa asa un an incarcat. Aveam un fel de respect ptr Dinu Vama asta, dar acuma imi dau seama ca e mai penibil decat MM-ul, macar MM-ul le zice in fata. Vama lucra pe la LPF si FRF. Steaua e in corzi si Vama spera sa-i dea lovitura de gratie anu asta. E clar ca daca acuma Astra castiga dubla....Steaua mai are mici sanse la titlu. Daca trece iarna si Steaua e 100% pregatita, fara CL sau EL....stiu "astralii" ca matura Steaua cu ei pe jos in campionat. Bravo Vama! "bine jucat".

flomar12
flomar12  •  11 Decembrie 2013, 16:51
Postat de schafe pe 11 Decembrie 2013, 15:16

Bravos, spirit saxon. Nu am mai ras asa de cand se-mpauna gelatul sotul palmierului ca vrea locul 1 in grupa UCL... inainte de a le da nemtii 3.

Cei de ras; e cam de plans...

cainelup
cainelup  •  11 Decembrie 2013, 16:49

"Reghecampf speră ca Steaua să iasă din impas în meciul cu Chelsea" - si, cum nu o sa se poata face asta prin prestatia fotbalistica, n-are decat sa iasa pe felie soata cea penala, sa-i rezolve pe adversari, cu rezerve cu tot, ca e capabila.

Vezi toate comentariile (89)
Comentează