INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER UNITED - BARCELONA 1-0, ÎN TUR 0-0

Revanşa lui Scholes

Articol de - Publicat joi, 01 mai 2008 00:00

Roşcovanul a ratat finala din ‘99. Acum, el a calificat-o pe Manchester în ultimul act de la Moscova.

Paul Scholes e fotbalistul a­ti­pic. Nu are impresar, preferînd să-şi negocieze singur contractele, ra­reori acordă interviuri şi refuză să a­pa­ră în reclame . Dar este un ju­că­tor-emblemă la Man. United. “Unul dintre cei mai mari din istoria clu­bului”, spune Alex Ferguson.

În 1999, mijlocaşul pierdea toc­mai finala Champions League, fiind suspendat la acel succes fa­bulos al “diavolilor”, 2-1 în ultimele se­cunde în faţa lui Bayern Mun­chen. S-a bu­curat, însă fe­ri­cirea nu era deplină. El nu fusese pe teren, a­colo unde se simte bine.

Acum, 9 ani mai tîrziu, e un erou. Golul său cu Barcelona, o mos­tră de perfecţiune - cum a pre­luat în viteză, cum şi-a potrivit paşii, cum a şutat! - a ca­li­fi­cat-o pe Manchester în ultimul act de la Moscova, primul din istoria Ligii între două echipe din An­glia.

Sir Alex i-a promis lui Scholes că nu va lipsi pe 21 mai. “Paul va fi primul meu nume trecut pe foaia me­ciului”, a anunţat managerul. “Vreau să fiu acolo pe merit. Nu ca un vot de simpatie, pentru că am ratat finala din ‘99”, i-a răspuns roşcovanul. “Merită, nici o îndoială. A dat un gol fantastic. Are 33 de ani şi nu mă aştept să înscrie 10 sau 15 pe sezon, ca atunci cînd era tînăr, dar cel cu Barcelona face cît toate la un loc”, a încheiat Ferguson.

1991 este anul în care Scholes a devenit profesionist la Red Devils; nu împlinise încă 17 ani.

567 de meciuri a jucat Scholes la Man. United, dintre care 393 în Premier League şi 109 în cupele europene (101 în Champions League).

18 trofee a cucerit Scholes la Manchester: Cupa Campionilor, Cupa Intercontinentală, 7 titluri în Anglia, 3 Cupe ale Angliei, Cupa Ligii, 5 Supercupe ale Angliei.

“Dimineaţa mă antrenez, apoi iau copiii de la şcoală, mă joc cu ei, îmi beau ceaiul, îi culc pe cei mici şi mă uit puţin la televizor. Acesta e programul meu zilnic”
Paul Scholes jucător Manchester

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
 •  01 Mai 2008, 11:43

scholes daca era roman era imparat, regele nostru era un neserios, care umbla cum sa dea afara antrenorii, atat despre rege,este un nimeni si ca om si ca antrenor

 •  01 Mai 2008, 09:44

tot respectul pt acest mare fotbalist.este un exemplu pt toti fotbalistii.as vrea sa invinga in finala manchester pt ca ma enerveaza chelsea.yo tin cu liverpool..........:((

 •  01 Mai 2008, 05:54

Tot respectul pentru Scholes dar in finala as vrea sa invinga Chelsea. Cred ca vedetele noastre ar trebui sa ia exemplul sau.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează