INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - AKTOBE 2-1 (2-2 ÎN TUR)

Salt de serviciu » Steaua şi-a asigurat aseară a 11-a prezenţă consecutivă în grupele cupelor europene: 2-1 cu Aktobe

Latovlevici a bifat aseară al 46-lea său meci în cupele europene pentru Steaua // Foto: Ștefan Constantin
Latovlevici a bifat aseară al 46-lea său meci în cupele europene pentru Steaua // Foto: Ștefan Constantin

Articol de - Publicat joi, 07 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 07 august 2014 00:00

Roş-albaştrii au învins-o cu 2-1 pe neputincioasa Aktobe, cu Chipciu în zi de graţie şi cu un Arlauskis din nou miraculos.

Nori negri deasupra oraşului, cu două ore înainte de meci. Se anunţa vijelie, după atîta caniculă. A fost doar o ploaie uşoară, de vară. Fanii veneau la stadion agale, printre stropii calzi, liniştiţi, siguri, la fel ca Gâlcă şi compania, că nu se poate întîmpla nimic. Relaxare şi la încălzire. Lato dă o pasă spre Tase, dar era să-i facă freza arbitrului Zelnika. Noroc că a băgat capul la cutie.

Popa- Chipciu, prea rapizi
Începe. Parcă prea repede pentru kazahi. Cel puţin pentru Neco, cel care uită unde e poarta adversă şi îl serveşte cu o pasă aproape ideală pe Stanciu, chiar în primul minut. Din corner, Sînmărtean desenează o acoladă care trece puţin pe lîngă bara lui Sidelnikov. A fost avertismentul. Ies şi ei, Lato le dă un corner, din care iese o contră flash pe axa Popa-Chipciu, încheiată simplu de ultimul, cu un gol ca în curtea şcolii. E doar minutul 3 şi Steaua îşi mai asigură o doză de linişte.

Sînmărtean dă primele emoţii, Arla le risipeşte
Doar două minute, pentru că, după un duel cu Pizzelli, Sînmărtean renunţă să mai alerge, ţinîndu-se de piept. Nu mai rezistă decît cîteva minute şi iese, la fel, cu mîna apăsată parcă pe inimă, înlocuit de Filip. Un travailleur în locul unui fachir. Dar asta nu schimbă lucrurile, roş-albaştrii permiţîndu-şi şi luxul de a-l trimite în atac ba pe Varela, ba pe Szukala. De atîta plictis poate, Popa greşeşte şi el poarta, îl lasă singur pe Antonov (30), dar Arlauskis e incredibil. Şi jocul tot curge, parcă plutind, spre careul lui Sidelnikov.

Urmează o fază de play-station. Mingea parcă nici n-a atins gazonul, mîngîiată de călcîie şi devieri. Prepeliţă- Chipciu, Stanciu (39), bară-gol! Aktobe e KO! Ba nu, pentru că steliştii se relaxează, Hairullin (42) e iar singur cu Arlauskis, dar lituanianul e mare cît poarta, îl opreşte de două ori, iar Steaua poate să intre fără griji la cabine. Deocamdată, dar "găurile" astea ar trebui să le dea de gîndit. O echipă mai serioasă le-ar fi taxat.

La reluare, kazahii ies la joc. Le-o fi amintit Gazzaev la cabine că au promis să-şi dea viaţa pe teren. După cum l-a deposedat Varela pe Neco, nimeni nu mai crede în ameninţările oaspeţilor. Iar în minutul 56 îşi pierd şi căpitanul, pe Logvinenko, după al doilea galben.

Un coleg kazah scrie de zor: "Am fost prea slabi aici!". Lato (60) parcă îl aude şi dă un lob din terenul lui. Apoi Chipciu trece la o palmă de 3-0. Se joacă totuşi pe contre. Ai lui Gazzaev nu cedează şi şi-au trecut golul de onoare pe tabelă, dar marcator a fost tot un stelist, Filip băgînd mingea în poartă fără să vrea
Steaua aşteaptă ultimul adversar din drumul spre grupele Ligii Campionilor. Cu încredere, dar şi cu multe de retuşat.

"Golurile Stelei au fost fabuloase. Primul e de mare clasă pentru cum se construieşte un contraatac, iar cel de-al doilea e formidabil, în viteză, pase pe poziţii viitoare, iar finalizarea lui Stanciu e încîntătoare" (Basarab Panduru, la Dolce Sport)

"I-am demolat pe kazahi, am jucat bine, am avut ocazii, ne-am calificat, e perfect! N-au avut situaţii clare, au marcat pe final, dar chiar n-am avut deloc emoţii" (Alexandru Chipciu)

629100-steaua-aktobe-2-1.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Becali vrea să iasă mai repede
Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, condamnat în trei dosare la 3 ani şi 6 luni de închisoare pe 21 mai 2013, a cerut să-i fie redusă cu şase luni pedeapsa pe care o are de făcut, în condiţiile în care condamnarea dată în Dosarul Valiza nu mai este incriminată de noul Cod Penal. Tribunalul Constanţa a judecat ieri contestaţia la executarea pedepsei depusă de Becali în data 4 iulie. Judecătorii au anunţat că vor lua o decizie în acest caz săptămîna viitoare. În plus, avocatul Ioan Griga a cerut instanţei ca suma de 1,8 milioane de euro din acest caz să-i fie returnată.

Pe iarbă nouă din grupe
ALPAB, instituţia care se ocupă de îngrijirea Arenei Naţionale, a anunţat că din luna septembrie se va schimba gazonul pe cel mai mare stadion din România. Prima echipă care va beneficia de noua suprafaţă de joc va fi Steaua, indiferent dacă se va califica în grupele Champions League sau Europa League. În plus, şi cei de la Astra au anunţat la UEFA că vor juca meciurile de pe teren propriu la Bucureşti. Mai mult, pe 14 octombrie, şi echipa naţională a României va disputa primul meci din grupa de calificare la EURO 2016 pe Arena Naţională, contra Ungariei.

Doar 12 minute pentru Lucian
Mijlocaşul Lucian Sînmărtean a jucat doar cîteva minute pentru Steaua. În minutul 11 al partidei acesta a făcut semne către banca de rezerve că simte dureri puternice în piept! Imediat, staff-ul medical al Stelei a decis schimbarea lui Sînmărtean, locul acestuia fiind luat de Filip. De data aceasta, Lucian a dat mîna cu toţi cei de pe bancă, inclusiv cu Gâlcă, făcînd uitat episodul de la meciul cu Stromsgodset cînd a plecat direct la vestiare.

INBOX:
- Administratorii stadionului au întîmpinat dificultăţi la deschiderea acoperişului. Aceştia s-au chinuit minute bune să rezolve problema, dar n-au reuşit.
- Suporterii celor de la Aktobe au primit locuri la tribuna a II-a, în mijlocul suporterilor stelişti. Cînd îşi încurajau echipa erau fluieraţi.
- La partida de aseară, în tribune s-a aflat şi un oficial UEFA în probleme de rasism. Acesta a atenţionat oficialii din Ghencea să facă anunţuri cu privire la acest aspect.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
eugeniustin
eugeniustin  •  07 August 2014, 17:46
Postat de thedronius pe 07 August 2014, 15:21

Ce sa spun bah... Cetatenii de la tribuna a doua! Si aia din peluza ce sunt? Amibe? Parameci? Mai lasati-o mah jos ca macane rau. Fara cetatenii aia pe care ii injurati de zor din lipsa de repertoriu erati 3000 aseara la meci si stergeau aia de la Dinamo si de la Rapid cu voi pe aici pe forumuri.

tanase primeste ceeace merita.lumea vede ca e cel mai slab de pe teren meci de meci si s-a SATURAT sa il vada titular!!!

cristid.
cristid.  •  07 August 2014, 17:08
Postat de thedronius pe 07 August 2014, 15:26

Mi-e si jena. Cine a mai vazut asa ceva: galerie sa injure restul spectatorilor? La ce echipa se mai intampla asa ceva? Peni/bi/li/lor! Scur/suri sociale! Asta sunteti. Cum explic eu unui copil de 5 ani care iubeste clubul Steaua, ca nevertebratele alea din peluza tin cu aceeasi echipa ca mine?

Daca asa vorbesti tu, atunci imi este mila de copilul tau de 5 ani. Vai de educatia si de soarta lui. Peluza SUD este implicata in asta: mirceamergemaideparte.ro. Doar ca tie, ca multi altora, v-au spalat creierul ciobanii si presa, ca la peluza Sud vin drogati si huligani. Prefer de 100 de ori mai mult huliganii astia care incurajeaza Steaua 100 de minute la un meci de 90, decat "Civilizati" care au un vocabular limitat ("amiba") si care isi injura proprii jucatori. Crede-ma, am fost si pe stadionul rapidistilor, si aia sunt t1gani, si nu isi injura proprii jucatori. Cum se intampla la noi in tribune. O zi buna!

thedronius
thedronius  •  07 August 2014, 15:26
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Mi-e si jena. Cine a mai vazut asa ceva: galerie sa injure restul spectatorilor? La ce echipa se mai intampla asa ceva? Peni/bi/li/lor! Scur/suri sociale! Asta sunteti. Cum explic eu unui copil de 5 ani care iubeste clubul Steaua, ca nevertebratele alea din peluza tin cu aceeasi echipa ca mine?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează