INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA

Se mută Barcelona în Franța?! Clubul blaugrana ia în calcul să joace în Ligue 1 în cazul separării Catalunyei de Spania

Articol de - Publicat marti, 29 septembrie 2015 00:00

Separatiștii au făcut un prim-pas, cîștigînd în alegerile regionale 72 de mandate din totalul de 135 ale Parlamentului catalan

Informația a apărut chiar în ajunul duelului din Ligă cu "farmaciștii" de la Leverkusen. Surse din cadrul clubului blaugrana susțin că Barcelona ar fi pregătită să evolueze în Franța dacă într-o bună zi se va ajunge la separarea Catalunyei de Spania!

Barca împotriva PSG și în Ligue 1?! Messi contra Ibrahimovici? Tot ce-i posibil. Madridul a amenințat-o deja pe campioana en titre cu excluderea din Primera în cazul proclamării independenței. Și cum separatiștii au făcut duminică primul pas, cîștigînd în alegerile regionale 72 de mandate din totalul de 135 ale Parlamentului catalan, mutarea Barcelonei în Hexagon e de luat în calcul.

Din punct de vedere geografic, cel puțin, transferul n-ar fi o problemă. Doar Catalunya se învecinează la nord cu Franța.

"Messi prinde El Clasico"

Donato Villani, medicul naționalei Argentinei, crede că Messi are toate șansele să prindă El Clasico din 21 noiembrie după ruptura de ligament suferită sîmbătă, în meciul Barcei cu Las Palmas (2-1). "Nu e o ruptură care să necesite operație. Are nevoie doar de odihnă și kinetoterapie. Sigur joacă împotriva Realului", a spus Villani.

"Și eu am avut o accidentare ca a lui Messi. Am jucat chiar mai bine apoi. Oricum, îi va prinde bine să se odihnească un pic"
Gică Hagi

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
titiduru22
titiduru22  •  30 Septembrie 2015, 21:40

Nu cred ca pot fi primiti direct in Ligue1,Franta trebuie sa aiba niste legi privind integrarea unei noi echipe,exact ca-n Romania(numai ca la noi nu prea se respecta).

clona.mea
clona.mea  •  29 Septembrie 2015, 18:07

Am uitat sa punctez ceva. In 2007 cind sa inceput elaborarea Statutului Spania prin reprezentantii ei, intervievati de *** au amenitat ca si acum cu excluderea. Prin 2008, prezent in Barcelona la nu stiu ce eveniment presedintele de atunci a federatiei franceze a declarat pentru TV3 ca ar fi o onoare pentru Franta daca FC Barcelona ar vrea sa joace in liga franceza, si ca legal ar fi posibil dind exemplele cu Monaco si Andora Vela. Imediat au incetat amenitarile cu excluderea mai mult, din ce stiu eu sa semnat un acord intre Federatie si FC Barcelona Pentru reprezentarea internationala a Spaniei. Cred ca era Barca, Realul si Valencia alese. Iar chestia cu expresia nefericita a lui Pique ” am luat cupa regelui vostru” are logica. Titlul regal este ... Juan Carlos ...(bla bla bla) ”regele tuturor spaniolilor. Pai daca e stat multinational normal ca cei ce nu sunt spanioli nu il considera regele lor. El este regele spaniolilor, garantul legal al aplicarii legilor in Spania... Poate fi orice, dar nu regele vascilor si catalanilor. Am un amic Vasc ce in scirba lui fata de institutia regala are in pisiuar lipit un colant cu stema spaniei si chipul noului rege. Find in vizita la el nu stiam ce dracu sa fac, unde sa fac ***. Nu e o situatie politica stabila nici in regiunile vasce, desi guvernul central de la Madrid nu incalca, acolo, nici un punct din acordul cu ETA, situatia politica a spaniei ii pune pe ginduri pe Vasci.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

clona.mea
clona.mea  •  29 Septembrie 2015, 17:41

Puneti problema in comentarii anapoda. Nu catalanii au votat la alegeri ”idependitisti” ci populatia Cataluniei. Sunt peste 35 de procente din populatie neCatalani. Problemele sunt complexe, netinind cont de dorinta catalanilor de a se separa de Spania, ci cea a locuitorilor Cataluniei de a se separa de GUVERNUL CENTRAL DE LA MADRID. Dau un exemplu pentru a se vedea de unde vin nemultmirile(pot da sute dar nu are rost) Dupa pacea intre ETA si guvernul spaniol sa inceput a se vorbi depre stat multinational. Sau oferit multe drepturi. Unul era cel al studierii in limba matrena. Semnat, parafat, pus in constitutie. In 2013 Rajoy a venit cu o modificare, cetatenii spanioli sa poata cere a invata copii lor in scoli private de limba spaniola, Generalitatea fiind obligata sa plateasca studiile si transportul. In 2014 a modificato impuniind si ca e obligatoriu ca scoala sa fie in apropiere pentru a nu obosii copii. Ii era teama ca ii trimit asta la Madrid sa studieze. Asa ca daca intro mica urbanizare e un singur copil spaniol, in timp ce mamele celorlanti copii trebuie sa ii duca zilnic cu masina la scoala, pe dommnul copil spaniol il ia taxiul de la poarta apoi il aduce inapoi acasa. Normal ca asta si inca multe alte timpenii a Madridului duc la disensiuni sociale si o scirba fata de guvernul central.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează