INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - MANCHESTER CITY, 21:45, DOLCESPORT 1, PROTV, GSP.RO

Sfaturi pentru Reghecampf de la antrenorul care i-a pus probleme lui Guardiola în fiecare meci: "Trebuie să aibă mare grijă acolo!"

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 16 august 2016 10:55

Mircea Lucescu s-a întâlnit de câteva ori cu Pep Guardiola în Liga Campionilor și astăzi antrenorul român i-a oferit câteva sfaturi lui Reghecampf înaintea meciului de diseară cu Manchester City.

"Sunt convins că Guardiola n-a avut timp să-și pună la punct jocul. Nu putem compara calitatea jucătorilor lui City cu cei ai Stelei. Guardiola cere foarte mult de la echipele unde se duce. Steaua trebuie să fie atentă că jocul lui Guardiola se desfășoară pe ambele părți ale terenului.

Trebuie să aibă mare grijă. El adoarme adversarul cu pase. Jocul lui începe din spate. Când era la Bayern, trebuia să ai mare grijă la Lewandowski când ajungea mingea la el", a declarat Lucescu la Digisport.

"Il Luce" a vorbit și despre începutul greoi din campionat cu Zenit, unde a strâns cinci puncte din trei partide.

"Nu e ușor să preiei o echipă ca Zenit. Mă refer la Zenit din anii trecuți, care era construită pe Hulk, cu multe mingi pe el. Marca 17 goluri, dădea pase de gol, dar între timp a plecat. Avem și situația asta instabilă cu Witsel, care pleacă sau nu, Garray la fel. Noi n-avem niciun alt jucător de contraatac, așa cum era Hulk. Ce-i drept e că am avut și ghinion la ratările pe care le-am avut", a adăugat Lucescu.

"Am vorbit cu Dan Petrescu despre un jucător pe care l-am avut eu. Mi-a spus că-i vine foarte greu acolo. E un campionat foarte greu în liga secundă, nu-i ușor deloc" Mircea Lucescu

 Steaua și Manchester City vor juca în această seară în prima manșă a play-off-ului Ligii Campionilor, de la ora 21:45, în direct la Pro tv, Dolcesport și liveTEXT pe GSP.ro. Manșa retur e programată miercurea viitoare.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (32)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  16 August 2016, 21:39
Postat de polistul68 pe 16 August 2016, 17:43

Scuza-ma, dar ai trecut la 'performante" si perioada din Italia. Pai acolo, are parca 3 retrogradari si 2 promovari, parca....pai pentru un MARE ANTENOR, nu cred ca acestea sunt performante. iar la Inter, l-a luat Moratti, ca nu voia nimeni sa vina pt 7-8 etape...era si debandada. In Turcia a facut performante cu un lot superior valoric celoralate competitoare. Ok, are o cupa UEFA. Aia e performanta, clar...dar in rest ? A stat la Sahtior , unde avea buget de 10-15 mil pe an....si acolo, tot cu cupa UEFA a ramas. A mai vindut 3-4 jucatori..dar per total, Sahtiorul a iesit pe minus cu Il LUCE....ok, fata de Fl Marin sau Cirtu, e net superior..dar sunt unii pe aici, care il vad chiar si peste Fergusson....

Din păcate, ignoranţi ca tine păcălesc ingoranţi mai catastrofali şi trebuie să fii pus la punct ! Te-ai uitat măcar pe Wikipedia, chiar dacă nu spune nimic unui ignorant, care nu a trăit toţi anii în care ML a fost antrenor ? Flăcău, AI UITAT SUPERCUPA EUROPEI câştigată cu Galata ! A fost primul antrenor-jucător din fotbalul românesc, la Corvinul, de unde a promovat jucători la Naţională. Ne-a dus la Euro '84, dintr-o grupă cu Italia (campioana mondială, deşteptule !), Cehoslovacia şi Suedia. A creat Dinamo ajuns în semifinalele CCE. Pisa, Brescia, Reggina erau echipe mici, terminate după plecarea lui. La Brescia l-a promovat pe Pirlo. Rapidului i-a adus o Cupă şi un Titlu (primul după 1966). La Inter, a reuşit un sfert de CCE cu M.Utd istoric, furat şi ghinionist, şi a fost concediat de Moratti (cu părere de rău) ppt. că disciplina sa nu era acceptată de Ronaldo şi Weah. În Turcia, a luat titluri cu Galata şi Beşiktaş. La Şahtior (pe care o elimina Dinamo înainte) a stat 12 ani şi i-a schimbat istoria ! A câştigat de la început campionate, după ce nume mari nu făcuseră nimic iar preş Federaţiei era de la Dinamo Kiev...Tu eşti un "model" pentru ignoranţii care vor să demoleze cariera unor oameni pentru a fi ei fericiţi că au mai terminat pe cineva !!!

887888274661367
Pompiliu Bota  •  16 August 2016, 21:25

Luce ,,i-a pus probleme lui Guardiola în fiecare meci,, - mai ales in ultimul Bayern - Shahtior: nu l-a lasat sa-i dea golul 8 ! (Agentu 007)

ion.ionescu
ion.ionescu  •  16 August 2016, 21:00
Postat de haideusicfr pe 16 August 2016, 17:34

Il tin minte pe Lucescu pe vremea cand era jucator la Dinamo.Venea Dinamo la Cluj.Era cel mai periculos jucator .Nu avea nici viteza ,nici tehnica exceptionala ,dar un simt al demarcarii,al plasamentului iesit din comun.Mereu era singur in jumatatea de teren adversa pe extrema dreapta.Mi se facea inima cat un purice.Se apropia ca o pantera din dreapta venind de careul de 16 metri .Urma o centare perfida,periculoasa la Dumitrache sau Dudu Georgescu .50% aproape sanse de gol.El i-a facut golgeteri pe cei doi.El juca gandind cu creierul ....Nu cred ca am mai vazut la Cluj un adversar mai periculos ca el .Poate Cobra ,Ad Ilie de la Steaua .Nici ala nu ierta nimic... Ca antrenor sunt performantele de la ,Galatasaray,Brescia, Reggina, FC Rapid, Internazionale Milano, Galatasaray, Beşiktaş Istanbul şi Şahtior Doneţk. Este cel mai galonat antrenor roman exceptandu-l poate pe Pisti Kovacs cel ce a ridicat-o pe Ajax.Numai ca Pisti doar acolo a fost antrenor.E drept ,...ce echipa .In frunte cu Iohan Cruiff. dar Lucescu ramane ..Lucescu.Plus ca in ciuda varstei ramane pe * pozitie*. A fost capitanul echipei Romaniei la Guadalajara.

1. Văd fotbal din 1964, românesc şi internaţional (cât s-a transmis - prin 1965 se dădea şi Cupa Intercontinetală...). Fotbalul s-a schimbat total de la CM 1970 : mingi noi (mai uşoare), transmisie tv color şi prin satelit, Reply etc. 2. În 1970, Lucescu ştia deja...5 limbi. Absolvent de Comerţ Exterior pe bune, nu ca Mircea Sandu, cu care cică am fost coleg, dar nu-l vedea nimeni...3. Ulterior, am adunat de pe YouTube şi am studiat mult fotbal. Până în 1970, fotbalul a fost o glumă, din 1973 (Ajax) a devenit total. Totuşi, am observat asemănarea de stil a lui Zolly Crişan cu Garrincha şi a lui Lucescu cu Gento. Ultimii doi cred că au avut cele mai bune centrări din istoria fotbalului mondial ! Iar Lucescu a fost peste Gento, datorită noilor mingi şi perfecţionării loviturii : "centrarea coardă", puternică şi tăiată, doar să pui capul, dar să ştii cum...Pârcălab avea viteză dar centra puternic, plat şi cam de pe linia de fund. Năsturescu demara bine dar trimitea la 6 m, la fie ce-o fi. Singurul cu centrări coardă mai era Marcu, de la UCva, poreclit "Glonţ" sau "Mobra" dar leneş cât încape...Astfel de centrări plăceau lui dumitrache şi Dudu G., aşa am bătut Finlanda cu 9-0 (cât aveam nevoie...degeaba). 4. Ca antrenor român, Il Luce nu se compară cu nimeni ! Iordănescu şi Jenei nu au făcut nimic afară, el a adus, cred, min. 100 mil dol. lui Ahmetov. Probabil numai în ultimii 3 ani, deci nu mai bateţi câmpii că nu făcea nimic fără banii lui Ahmetov

Vezi toate comentariile (32)
Comentează