INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  POLI TIMIŞOARA - STUTTGART

Specialistul GSP în Bundesliga: "Stuttgart, o echipă periculoasă"

Ciprian Marica, Marica, Stuttgart, Poli Timisoara
Ciprian Marica, Marica, Stuttgart, Poli Timisoara

Articol de - Publicat vineri, 07 august 2009 00:00

Şvabii lui Marica nu-s de talia lui Bayern, dar au o trupă puternică, capabilă să pună probleme oricui. Şi-au pierdut golgeterul, pe Gomez, dar s-au întărit cu Pogrebniak şi cu Hleb

Din capul locului trebuie spus că VfB Stuttgart nu-i din categoria greilor Europei. În ciuda titlului cucerit în 2007, chiar înaintea sosirii lui Ciprian Marica de la Doneţk, şvabii se regăsesc valoric undeva între poziţiile 3-6 ale clasamentului şi în Bundesliga.

În prima parte a sezonului trecut, VfB a traversat o perioadă dificilă în campionat, dar după schimbarea antrenorului Armin Veh cu mult mai tînărul Markus Babbel şi-a revenit şi în final a jucat chiar la titlu, terminînd în cele din urmă pe 3-a. Babbel i-a imprimat echipei un stil ofensiv, fără a neglija însă faza defensivă.

Schimbările în efectivul din sezonul trecut sînt minime, dar importante. Bine pentru FC Timişoara: A plecat golgeterul Mario Gomez, cel care a tras echipa după el în ultimii ani şi a fost cheia multora dintre victorii. În schimbul lui, Stuttgart l-a achiziţionat pe Pogrebniak (Zenit), golgeterul ediţiei 2007-2008 a Cupei UEFA. Dar rusul trebuie mai întîi integrat, ceea ce, pînă la "dubla" cu bănăţenii, e greu de crezut că se va întîmpla. Rău pentru timişoreni: nemţii l-au adus pe bielorusul Hleb, de la Barcelona, un mijlocaş extrem de tehnic şi cu o foarte bună viziune a jocului. El cunoaşte clubul, pentru că a mai jucat la VfB pînă în 2004.

Marica? De doi ani, de cînd e la Stuttgart, rareori şi-a atins potenţialul maxim. Iar după cum au scris ziarele locale, e posibil ca meciurile cu bănăţenii să-l prindă pe bancă, dacă nu cumva se va transfera.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
 •  16 August 2009, 08:21

Mai, superextramegaspecialistilor!!! Stuttgart a jucat cu Freiburg, dar ce conteaza pt. voi tot aia e!

 •  15 August 2009, 12:21

A cam facut pipi Wolfsburg pe ei!

 •  13 August 2009, 22:16

Mari specialisti cu bundesliga are GSP se pricep de minune de pot aprecia asa de bine capacitatea si potentialul lui VFB Stuttgart. pana la primul meci nu mai este mult si se vor convinge de VFB cu siguranta ! oare poti compara campionatul din Romania cu cel din Germania HA HA ha ...........

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close