INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - CHELSEA 1-1 (3-4 DUPĂ PENALTY-URI)

Super-Dan a stat acasă, Chelsea a triumfat! » Petrescu n-a mers la finală pentru a nu se repeta povestea din 2008

Dan Petrescu a jucat la Chelsea în perioada 1995-2000
Dan Petrescu a jucat la Chelsea în perioada 1995-2000

Articol de - Publicat duminica, 20 mai 2012 00:00 / Actualizat duminica, 20 mai 2012 01:59

Fostul star al londonezilor a fost pe stadion la Moscova, la ultimul act al Ligii din 2008, şi Chelsea a fost învinsă de Man. United la penaltyuri. Acum, a refuzat invitaţia, iar "albaştrii" au cucerit trofeul.

A jucat cinci ani la Chelsea, între 1995 şi 2000, şi a rămas îndrăgostit de culoarea albastră. Acum, are 44 de ani, e antrenor în Rusia, la Kuban, dar visează să se întoarcă pe Stamford Bridge cîndva, ca manager. El este Dan Petrescu, un om fericit aseară, după succesul londonezilor.

Pentru Chelsea, ar face orice. Inclusiv să rateze o finală de Champions League numai din superstiţie, pentru a nu-i purta ghinion echipei sale preferate. De ce?

Aseară, la TVR 1, a dezvăluit secretul. "În 2008, la meciul decisiv de la Moscova, Man. United - Chelsea, am fost invitat şi m-am dus". Voia să fie aproape de prima victorie în Ligă a "albaştrilor". "Dar au pierdut atunci, suferind, la penaltyuri. A fost teribil". Şi n-a mai vrut să se repete povestea tristă din 2008.

"Am primit şi acum invitaţie, dar am refuzat", a afirmat fundaşul dreapta al Generaţiei de Aur. "M-am gîndit că, dacă voi merge la Munchen, Chelsea va pierde din nou. De aceea am spus nu, am preferat să văd finala acasă". Aşa a făcut. A rămas la Bucureşti, iar Chelsea a triumfat într-o noapte de neuitat.

" Di Matteo avea un proiect imobiliar"
Tot aseară, Dan Petrescu şi-a amintit momentul în care Di Matteo, fostul său coleg la Chelsea, s-a retras din fotbal, în 2002. "Ştiu toată istoria lui. La început, nu mai voia să facă nimic, a venit şi la mine, în România, pentru nişte proiecte imobiliare. Nici nu se gîndea să se apuce de antrenorat", a povestit Petrescu la TVR 1.

"Apoi, în 2008, l-am văzut pregătind o echipă de liga a treia, MK Dons, l-am sunat şi mi-a zis că se plictisea. A urmat şcoala de antrenori în Italia şi i-a mers bine". A promovat, l-a luat West Brom, a urcat în Premier League cu WBA, a fost secundul lui Villas Boas la Chelsea şi iată-l acum campion în Ligă. Totul în 4 ani.

"Di Matteo merita să cîştige acest trofeu. A făcut istorie la Chelsea şi ca jucător şi, mai ales acum, ca antrenor. El a cîştigat prima Ligă a Campionilor a clubului" (Dan Petrescu, fost jucător Chelsea)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
tonyx87
tonyx87  •  20 Mai 2012, 15:32

VORBESC DE RAU TOTI CACANARI... AUZI SI TU: CINE IL BAGA IN SEAMA PE ASTA??? POI BAH CACANARULE... ASTA CAND SE DUCE PE sTANFOD bRIDGE SA VADA UN MECI ESTE APLAUDAT IN PICIOARE DE 40.000 DE OAMENII... ASTA E CEL MAI MARE FUNBDAS DREAPTA DIN ISTORIA LUI CHELSEA, SI UNUL DIN CEI MAI MARI DIN ISTORIA PREMIER LEAGUE (DOAR FOSTUL CAPITAN AL LUI MAN UTD ESTE MAI BUN CA EL, NEVIILE... CA A SI BENEFICIAT DE SUPER COLEGI SI SUPER BUGET). IAR DAN PETRESCU ACUM ESTE POATE CEL MAI BUN ANTRENOR ROMAN (A FACUT CAMPIOANA DINTR-O ECHIPA DINTR-UN ORAS CU MAI PUTINI LOCUITORI DECAT NATIONAL ARENA SI ACUM DIN KUBAN O ECHIPA DE TOP 8 IN RUSIA, FARA MEGA BUGET)... ASA CA CIOCU MIC FRUSTRATILOR!!!!!!

saviola2_8
saviola2_8  •  20 Mai 2012, 12:28
Postat de biancorossi pe 20 Mai 2012, 03:30

cine dreq il mai baga pe asta in seama in afara de voi ma?

pai si pe cine vrei sa bage-n seama? pe nea cornel? sa ne explice el ce ghinion are dinamo, si ca jucatorii stelei sunt `ospatari` sau banel `muncitor pe santier` in timp ce ai lui sunt loviti de ghinioane? sau ne explice fanfaronu despre mitologia greaca?:)) hai sa fim seriosi, decat personajele care apar zilnic prefer sa-l bage `p=asta` in seama de cateori e posibil.

robertke
robertke  •  20 Mai 2012, 11:27

aaaaaaaaaaaaah am inteles, petrescu a ajutat pe chelsea ca nu a fost acolo!!Deci tot asa o sa ajute in continuare.CHELSEA NO SA ANGAJEZE PE EL ANTRENOR PENTRU CA NU POATE SA PLATEASCA ASA MULTI BANI LA MITZA CONITA.SE STIE CA NUMAI IMPREUNA CU CONITA SUNT O ECHIPA REDUTABILA UNU SA STRIGA LA ARBITRII ,IAR CELALALT SA PROVOACE PE JUC ADVERS

Vezi toate comentariile (5)
Comentează