INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATLETICO MADRID

Terminator » Diego Simeone a reinventat-o pe Atletico, calificîndu-se în semifinalele Ligii Campionilor în dauna Barcelonei

Articol de - Publicat vineri, 11 aprilie 2014 00:00 / Actualizat joi, 10 aprilie 2014 22:23

Argentinianul în vîrstă de 43 de ani, care organizează jocul echipei sale în cele mai mici detalii, dezvăluie: "Miercuri, am avut două partide cu Barcelona. Una în careul nostru, alta în careul lor. Mijlocul terenului nu ne-a interesat"Diego Simeone, care debuta în Europa ca jucător în 1990, la Pisa, cu Mircea Lucescu pe bancă, a reinventat-o pe Atletico. Sosit la Madrid pe 23 decembrie 2011, cînd echipa era mai apropiată de retrogradare decît de Europa, argentinianul i-a dat tot ce avea el mai bun: suflet, pasiune, forţă mentală şi o organizare defensivă diabolică.


"Nu cîştigă mereu cei mai buni, cîştigă cei care luptă. Şi numai cei care pregătesc perfect această luptă"
Diego Simeone, antrenor Atletico

În acel sezon, a cîştigat Europa League, imediat şi Supercupa Europei. Iar acum, doi ani mai tîrziu, atacă Liga cu singura echipă neînvinsă în acest an de CL şi cu cele mai puţine goluri primite. Doar 5 în 10 meciuri. O victorie pe 24 mai, la Lisabona, ar fi cea mai mare performanţă din istoria clubului madrilen, la 40 de ani de la finala CCE pierdută cu Bayern.

"Atletico e cea mai bună echipă din Spania şi din Liga Campionilor. Are o încredere enormă în jocul său"
Cosmin Contra, antrenor Getafe

"Careurile au fost ale noastre"
"Am ajuns pe Lună. Şi visul continuă", spune Simeone, mărturisind cum a neutralizat-o pe Barcelona miercuri: "Am avut două partide cu Barcelona. Una în careul nostru, alta în careul lor. Mijlocul terenului nu ne-a interesat, l-am lăsat adversarilor. Dar ambele careuri au fost ale noastre".

În 1996, Diego i-a condus pe "colchoneros", din teren, spre unica "dublă" a lui Atletico: titlul în Primera şi Copa del Rey. În 2014, "Cholo" Simeone poate reuşi o altă "dublă", mult mai importantă: titlul şi Champions League.


10 a fost nota primită de Diego Simeone în Marca: "E un maestru în pregătirea unor asemenea meciuri"

3 trofee a cucerit Simeone ca antrenor la Atletico: Europa League (2012), Supercupa Europei (2012), Cupa Spaniei (2013)

130 de milioane de euro este bugetul lui Atletico Madrid, cel mai mic dintre semifinalistele Ligii


"Să ne batem ca ei"
Primul care-l înfruntă pe Simeone după triumful în faţa Barcelonei e Cosmin Contra. Duminică, în campionat, pe terenul lui Getafe. "Pentru a putea rezista în faţa lui Atletico, trebuie să ne batem ca ei. La fiecare fază, la fiecare minge", a declarat antrenorul alb-albaştrilor. "Mulţi spuneau că Atletico va ceda în final de sezon, dar e parcă şi mai bună, şi mai competitivă". Despre Getafe, locul 18 din 20, Contra a spus: "Dacă ne salvăm, la anul vom juca în cupele europene".


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
flavoneus
flavoneus  •  11 Aprilie 2014, 15:07

Respect Atletico!!

maxdiux
maxdiux  •  11 Aprilie 2014, 10:40

Salutare. sunt fan Atletico de f mult timp, dar sa joace echipa cum joaca acum... nu credeam ca o sa fie posibil intr un timp asa scurt. sper din suflet sa castige campionatul. merita.

ohio
ohio  •  11 Aprilie 2014, 09:47

Imi plac.Si Simeone si Atletico.Sunt singurii din cele patru semifinaliste care nu au ce pierde.Daca vor triumfa in CL vor fi eroii Spaniei.Bafta!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează