INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - CHELSEA 2-2 (ÎN TUR: 0-1)

Torres recunoaşte că Barca a fost eliminată cu arme inestetice: ”Nu mereu bate cel mai bun”

Torres e primul spaniol care dă gol Barcelonei și lui Real în Ligă. Dintre cele 8 reușite contra catalanilor, 4 le-a marcat pe Camp Nou
Torres e primul spaniol care dă gol Barcelonei și lui Real în Ligă. Dintre cele 8 reușite contra catalanilor, 4 le-a marcat pe Camp Nou

Articol de - Publicat miercuri, 25 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 25 aprilie 2012 10:57

Atacantul ce a decis dramatica remiză sintetizează perfect duelul: ”Ne-am luptat cum am putut şi a ieşit bine. Ei au fost cu ocaziile, noi cu golurile”.

Contraatacul din prelungiri al rezervei lui Di Matteo a scos definitiv tiki-taka din priză. În finala de la Munchen a ajuns echipa care s-a apărat obsesiv, băgînd autocarul în poartă. Fernando Torres, autorul golului de 2-2, n-a ascuns deloc că aseară esteticul şi fotbalul ofensiv au pierdut! VIDEO CU REZUMATUL MECIULUI!

Chelsea a făcut ce ştie, dar a şi ştiut ce face, avînd norocul pe care i l-a urat Mourinho, fostul ei manager. "Am pus în practică jocul pe care-l cunoaştem încercînd să batem Barcelona. Aşa este fotbalul, nu întotdeauna cîştigă cel mai bun. Poate că n-a plăcut ce am arătat în teren, dar astea sînt armele noastre şi pînă la urmă ne-a ieşit cum doream. Barca a avut destule ocazii, iar noi am concretizat mai eficient situaţiile de gol. Aici s-a făcut diferenţa", a declarat "El Nino".

Torres nu are preferinţe în privinţa adversarei din finala Ligii. "Am venit la Chelsea special ca să prind astfel de meciuri. Nu contează dacă la Munchen vom înfrunta pe Real sau Bayern, deşi vom avea atîţia indisponibili. Un sezon care părea dezastruos poate deveni memorabil".

Gol după 6 luni!
Un ex-madrilen i-a dat lovitura de graţie Barcelonei. Fernando Torres a intrat în minutul 79 şi a ucis toate speranţele catalane în prelungiri. A fost doar al treilea gol în actuala ediţie a Ligii pentru fostul vîrf al lui Atletico. "El Nino" nu mai punctase pentru Chelsea în actuala competiţie de mai bine de o jumătate de an. În grupe, Torres a reuşit o "dublă" la Londra, la 5-0 cu Genk. VIDEO Vezi aici golul reuşit de Torres cu Barca!

Primă de 420.000 de euro
Roman Abramovici a pregătit deja o valiză mare de bani pentru jucătorii şi antrenorii săi. Dacă Chelsea va cîştiga Liga, marele vis al patronului rus, fiecare fotbalist va primi un cec de 420.000 de euro. Iar managerul Roberto Di Matteo are promisă o primă fabuloasă de 600.000! Plus mărirea salariului actual de 1,5 milioane de euro pentru tehnicianul italian.

"Afară cu Barca din Ligă!"
Aseară, Mourinho a recunoscut c-a ţinut în semifinală cu Chelsea, fosta sa echipă. Antrenorul lui Real a spus: "Afară cu Barca din Ligă! Nu vreau să fiu ipocrit, dacă Barcelona ar fi jucat cu Milan sau Arsenal, îmi era indiferent, dar cu Chelsea implicată...". Zilele trecute, Jose le-a trimis un mesaj jucătorilor lui din perioada 2004-07: Cech, Cole, Lampard şi Drogba: "Baftă! Ne întîlnim în finală!". În acelaşi timp, Rui Faria, asistentul lui Mourinho la Real, a realizat pentru Di Matteo o analiză tactică a jocului madrilenilor în ultimul El Clasico, cîştigat cu 2-1.

Punctul fatidic
Eroarea din debutul reprizei secunde a fost al treilea penalty ratat de Messi în acest sezon la FC Barcelona. Punctul cu var s-a dovedit fatidic nu numai în Ligă, dar şi în campionat şi Cupa Spaniei. Argentinianul nu l-a putut bate pe Javi Varas şi Barca a remizat (0-0) pe Camp Nou, irosind două puncte mari. Greşeala din Cupă, contra Valenciei, n-a contat, pentru că nu a mai influenţat calificarea în finală. Aseară însă, Leo a lovit bara şi a distrus visele blaugrana.

Barcelona - Capitol - Chelsea
72% - Posesie - 28%
22 - Şuturi la poartă - 7
5 - Şuturi pe poartă - 3
6 - Parade portari - 13
10 - Cornere - 1
8 - Faulturi - 9

Citește și:

Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
Euro 2024
Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”
Diverse
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (62)
leroiv72
leroiv72  •  25 Aprilie 2012, 15:43

torres da dovada de caracter, bun simt si...simtul realitatii! pe langa faptul ca este coechipier la echipa nationala cu multi catalani(si ar fi fost lipsit de respect sa ii ia la misto, pe tiparul "mourinho"), nu poate nega nimeni faptul ca echipa care a dominat jocul in ambele manse a fost barca(deci, a jucat mai bine), cuvintele lui sunt ale unui campion ce stie sa castige! caci asa cum unii nu stiu sa piarda(printre altii, mourinho), asa si unii nu stiu sa castige(acelasi mourinho).

victor_l
victor_l  •  25 Aprilie 2012, 15:15

Dar cel mai bun este cel care marca un gol in plus, indifernt ce spun ofensatii: Chelsea - Barcelona 3-2. Puncte 4-1.

cracker
cracker  •  25 Aprilie 2012, 15:12

Acum poate au realizat ca le trebuie si 1-2 atacanti masivi de careu..care sa se lupte cu niste fundasi de talia celor de la Chelsea.....ma uitam aseara cum obsesiv incercau aceeasi chestie cu centrari de pe ambele parti...dar cine sa vina la finalizare? ca linia de mijloc si atac a Barcei avea o medie de 1.70 maxim.....contra unei medii de peste 1.85 a celor Chelsea,care erau masivi dar nu si greoi..respingeau tot si cate sanse de a trage de la distanta au avut si nu au facut-o.

Vezi toate comentariile (62)
Comentează