INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  TOTTENHAM

Tottenham îşi tratează jucătorii accidentaţi la minus 130 de grade Celsius » Congelaţi!

Articol de - Publicat marti, 07 decembrie 2010 00:00

Medicii lui Tottenham folosesc crioterapia. Jucătorii stau în camere frigorifice la minus 130 de grade Celsius.

Dacă Rafael van der Vaart va fi măcar pe bancă la Tottenham, diseară, cu Twente, atunci e şi meritul unei noi metode de recuperare: crioterapia. Victima unei rupturi musculare la finele lui noiembrie, olandezul a fost supus unui astfel de tratament la o clinică din Hertfordshire.

Medicii l-au echipat special, l-au trecut apoi printr-o precameră de răcire, reglată la minus 60 de grade Celsius, după care a ajuns în camera frigorifică propriu-zisă. Acolo a stat la minus 130 de grade Celsius!

Terapia cu frig a avut un efect extraordinar, ajutînd la o vindecare rapidă a leziunii. Şi astfel, în loc să se întoarcă pe gazon în ianuarie, cum se preconiza iniţial, Van der Vaart e la dispoziţia managerului Redknapp încă de pe-acum.

3 minute durează o şedinţă de crioterapie

Atenuează inflamaţiile
Crioterapia utilizează frigul pentru a atenua inflamaţiile şi a lupta împotriva durerii. Intervenţia rapidă şi aplicarea unei temperaturi scăzute diminuează producţia de substanţe algogene, previne vasodilataţia şi împiedică formarea edemelor. La ieşirea din camera frigorifică, vasele de sînge se dilată, iar aportul de sînge şi implicit de oxigen în zona lezată e mai mare, ceea ce ajută la o vindecare mai rapidă.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
flocirica
flocirica  •  07 Decembrie 2010, 13:48

pentru AURELIAN BOTEZATU : il parafrazez pe perversul din tg ocna : ori esti nesanatos la minte ori nu mai esti? la -130 de grade C se face cuburi de gheata! capisci? tinerete ani frumosi ca ca tine nu e toti...

10geo
10geo  •  07 Decembrie 2010, 09:32

poate ii uita la congelator! :D

soulflyro
soulflyro  •  07 Decembrie 2010, 09:24

"Medicii l-au echipat special, l-au trecut apoi printr-o precameră de răcire, reglată la minus 60 de grade Celsius, după care...." Deci a fost expusa doar o mica zona si nu intreg organismul ;)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close