INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FC SEVILLA - ŢSKA MOSCOVA 1-2 (1-1 ÎN TUR)

ŢSKA a demarat spre sferturi cu Honda!

Keisuke Honda, Honda, TSKA Moscova
Keisuke Honda, Honda, TSKA Moscova

Articol de - Publicat joi, 18 martie 2010 00:00

Calificarea în "sferturi" aproape a amortizat transferul niponului, ce mărturiseşte că a fost convins de Mark Gonzalez să bată lovitura liberă la care Palop a gafat

ŢSKA Moscova a lansat un nou star în Champions League. Europa l-a descoperit pe urmaşul lui Nakata. Japonezul Keisuke Honda a fost jucătorul returului cu FC Sevilla (2-1) şi probabil Palop îl va visa mult timp de-acum încolo! Ruşii au mizat la finele anului trecut 6 milioane de euro pe transferul lui de la modesta echipă olandeză Venlo şi au cîştigat pariul. Aproape şi-au amortizat investiţia, numai accesul în "sferturi" aducînd 3,3 milioane de euro!

Poreclit "Împăratul", mijlocaşul de 23 de ani a înclinat balanţa. Pasă la golul lui Necid, precedată de o dublă ratare, şi o reuşită din lovitură liberă, după un şut care i-a dat palmele peste cap lui Palop. "Honda nici nu dorea să bată. Credea că va şuta Ignaşevici. I-am spus să încerce el, pentru că ştiam că trage tare. Noroc că l-am convins, deşi în sinea mea nu-mi imaginam că va şi marca", povesteşte chilianul Mark Gonzalez culisele fazei din minutul 55.

"Nu mă aşteptam să înscriu. Mă gîndeam că portarul o să respingă, dar mingea a fost puţin udă şi poate că l-a surprins. Am avut şi noroc. Mi-am asumat un risc să mă transfer la ŢSKA, dar cred c-am făcut alegerea corectă", spune jucătorul curtat în vară de Liverpool şi Everton, care l-au ratat pentru că n-au dat cele 10 milioane de euro cerute iniţial de Venlo.

17 ani au trecut de la precedenta prezenţă a lui ŢSKA în "sferturile" Ligii. În 1993, s-a calificat în faza celor două grupe de 4 echipe

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează