INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - CHELSEA, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE TVR1, DIGI1, DOLCE1, LIVETEXT PE GSP.RO

Un jurnalist englez prefaţează meciul Stelei cu Chelsea: "Mourinho va forţa victoria. Cu toată puterea!"

Mata a fost considerat cel mai bun jucător din Premier League în sezonul precedent +1   FOTO
Mata a fost considerat cel mai bun jucător din Premier League în sezonul precedent

Articol de - Publicat marti, 01 octombrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 30 septembrie 2013 22:40

Chris Wheeler, redactorul tabloidului Daily Mail, cel mai bine vîndut în Insulă alături de The Sun şi Daily Mirror, crede că roş-abaştrii au o şansă dacă reuşesc "să le blocheze londonezilor oamenii de creaţie".

- Chris, cu Tottenham, Chelsea a arătat două feţe, ca de altfel în tot acest debut de sezon. Pe care dintre ele crezi că o va afişa la Bucureşti?
- Foarte probabil o a treia. Cea disperată să cîştige. Chelsea nu-şi mai poate permite paşi greşiţi în Ligă, după acel şoc din prima rundă, 1-2 cu FC Basel. Dacă în Premier League, care e competiţie de cursă lungă, mai poţi îndrepta pe parcurs un rezultat slab, în Ligă te poţi curăţa foarte repede. Şi Mourinho ştie asta.

"Nu scăpaţi de Mata"

- Cu Mata sau fără Mata? Mourinho a admis că spaniolul şi-a cîştigat sîmbătă dreptul de a fi titular.
- Jose e un tip inteligent. Deşi Mata nu-i chiar pe placul lui, acum nu-l mai poate evita. A jucat prea bine contra lui Tottenham şi nu va risca să-şi pună suporterii în cap lăsîndu-l din nou pe bancă. Sîmbătă, spaniolul i-a arătat că e mai cerebral decît Oscar, preferatul său.

- Care e marea slăbiciune a lui Chelsea în acest moment?
- Mourinho e departe de a-şi fi găsit echipa ideală. Iar prin schimbările astea dese îi face confuzi pe jucători. Suferă şi relaţiile de joc şi de aici inconstanţa în evoluţii. Au momente cînd joacă foarte bine şi momente cînd nu se leagă mai nimic. Derby-ul cu Tottenham ar putea fi un exemplu în acest sens.

"Nu-l mai susţin necondiţionat"

- Cît de mare e presiunea asupra lui Mourinho?
- Cu patronul Abramovici are un agreement. A cerut timp ca să pună pe picioare o nouă echipă şi se pare că l-a obţinut. Cîtă vreme va mai închide rusul ochii dacă rezultatele nu vin e greu de spus. Mai delicat, de data aceasta, e cu suporterii. În primul mandat l-au susţinut necondiţionat, dar acum nu mai e chiar aşa. Cînd l-a scos pe Mata din echipă le-a atins o coardă sensibilă.

- Chiar aşa?
- Sezonul trecut, mijlocaşul spaniol a fost cel mai bun jucător al lui Chelsea. Fanii îl iubesc şi n-au văzut cu ochi buni abandonarea lui pe bancă. Imediat au apărut bannere în tribună. Mou nu prea mai e pentru ei The Special One. Îl taxează imediat.

"Rupeţi-i mijlocul!"

- Să ne întoarcem la meciul de la Bucureşti. Ce ar trebui să facă Steaua ca să aibă o şansă?
- S-o rupă pe Chelsea la mijloc. Dacă-i anihilează pe jucătorii de creaţie ai albaştrilor, Mata în primul rînd, Oscar şi Hazard, "vîrful" rămîne izolat. Şi pentru o echipă care are mare nevoie de goluri nu e deloc confortabil.

- Iar în atac?
- Chelsea are numai vulpoi bătrîni pe fund, fie că vorbim de Ivanovici, Terry, Luiz, Cahill sau Ashley Cole. Dar pot fi destabilizaţi prin combinaţii cu pase scurte, cum a făcut şi Tottenham sîmbătă, în prima repriză.

- În martie, în optimile Europa League, Steaua a învins-o pe Chelsea la Bucureşti....
- Cu atît mai mult, Steaua să fie sigură că londonezii o vor trata cît se poate de serios. Cum am mai spus, nu-şi mai pot permite rateuri. Grupa e echilibrată, vin apoi două meciuri dure, cu Schalke, în care se poate întîmpla orice. Şi de aceea cred că Chelsea va forţa cu toată puterea o victorie la Bucureşti.

"Atenţia cuvenită"

- Cum se vede Steaua de la Londra?
- Chiar se vede! Ce vreau să spun cu asta. Toamna, suporterul englez e mai interesat de mersul echipei sale în Premier League decît în Europa. Pentru el, Liga devine interesantă abia cînd adversarul e Barcelona, Bayern, Real sau Milan. Dar acum nu mai e cazul. Şocul "Basel", faptul că Steaua a demonstrat deja că o poate pune în dificultate pe Chelsea schimbă datele problemei. Echipa voastră se va bucura de atenţia cuvenită unui adversar redutabil.

"Mata nu-i chiar pe placul lui Mourinho, dar acum nu-l mai poate evita. A jucat prea bine contra lui Tottenham şi nu va risca să-şi pună suporterii în cap lăsîndu-l din nou pe bancă" ( Chris Wheeler)

"Mourinho îi face confuzi pe jucători prin schimbările dese. Suferă şi relaţiile de joc şi de aici inconstanţa în evoluţii. Au momente cînd joacă foarte bine şi momente cînd nu se leagă mai nimic" (Chris Wheeler)

"În primul mandat, fanii l-au susţinut necondiţionat pe Mou la Chelsea, dar acum nu mai e chiar aşa. Cînd l-a scos pe Mata din echipă le-a atins o coardă sensibilă" (Chris Wheeler)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
speedy73
speedy73  •  01 Octombrie 2013, 12:49
Postat de 1349magus pe 01 Octombrie 2013, 12:44

Bai , nu mai dati verdicte ! Ar fi căcarea lumii sa dea Popa diseara gol . Ce o sa mai zici?

evident ca m-as bucura. dar nu ar schimba cu nimic parerea mea despre el: e foarte bun sa dea goluri fie din suturi care intrau oricum in poarta (vezi cazul tanase anul trecut), fie suturi care mergeau in balarii dar sunt deviate (vezi golul cu poli de sambata - ok, poate era pe poarta si am exagerat putin cu balariile, dar portarul era pe minge, a fost gol datorita devierii), fie din ofside (cum a fost cu ceahlaul). Nivelul lui e de chiajna, nu de steaua. Nimic n-o sa-mi schimbe parerea asta - numai el, daca va face jocuri (mai multe) bune, si va face ceea ce trebuie sa faca un mijlocas de banda. Altfel, ii tin pumnii diseara si sper sa dea gol(uri). poate incepe de diseara sa ma convinga

1349magus
1349magus  •  01 Octombrie 2013, 12:44
Postat de speedy73 pe 01 Octombrie 2013, 12:32

aia cu adi popa a zis-o la misto :). nu da ala gol nici in 100 de ani

Bai , nu mai dati verdicte ! Ar fi căcarea lumii sa dea Popa diseara gol . Ce o sa mai zici?

speedy73
speedy73  •  01 Octombrie 2013, 12:32
Postat de minosu pe 01 Octombrie 2013, 12:22

cum ba bati cu 1-0 si da tase si popa gol? Comentariul tău...

aia cu adi popa a zis-o la misto :). nu da ala gol nici in 100 de ani

Vezi toate comentariile (16)
Comentează