INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - DORTMUND 2-1

Un marţian pe Wembley » Heynckes a intrat într-o galerie selectă după o nouă victorie în finala Ligii

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 mai 2013 00:00 / Actualizat duminica, 26 mai 2013 01:46

Antrenorul lui Bayern se desparte în glorie de marea sa pasiune. Are trei trofee în acest sezon, iar sîmbătă poate cîştiga şi Cupa Germaniei.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Aflase de la începutul anului că Bayern i-a găsit înlocuitor. Graba clubului bavarez de a anunţa rocada cu Guardiola l-a deranjat, dar l-a şi motivat extraordinar. Heynckes a vrut să se retragă în glorie, de pe acoperişul Europei, repetînd după 15 ani performanţa realizată cu Real Madrid.

A cîştigat Supercupa şi titlul în duelul fantastic cu rivala Dortmund şi aseară a făcut hat-trick-ul cu cel mai preţios trofeu al sezonului. La 68 de ani, Jupp devine şi primul antrenor ce reuşeşte să ia Liga mai întîi cu un club străin şi apoi cu altul din propria ţară. Dacă Robben a fost eroul din teren, Heynckes a fost "marţianul" de pe margine. Cu figura lui roşie, a aprins mereu focul în jocul bavarezilor şi şi-a primit recompensa pe care o merita din 2012, cînd Chelsea l-a bătut la penaltyuri. Şi-a dat doctoratul în semifinala cu Barcelona, după ce o pusese la colţ şi pe Juve. I-a lăsat moştenire cea mai puternică echipă a Europei lui Pep, căruia îi va fi imposibil să facă mai mult în sezoanele ce vor urma. Şi dacă Real îl face pe Jupp să se răzgîndească şi nu mai iese la pensie?

"Decizia am luat-o încă de la finalul sezonului trecut, după ce am pierdut finala Ligii. Cît despre ceea ce voi face în viitor veţi afla pe 2 iunie"
Jupp Heynckes, antrenor Bayern

4 antrenori au reuşit să cîştige Liga cu echipe diferite. Happel (Feyenoord, Hamburg), Hitzfeld (Dortmund, Bayern), Mourinho (Porto, Inter) şi Heynckes (Real Madrid, Bayern)

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (5)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  08 Iunie 2013, 13:40
Postat de plischi pe 26 Mai 2013, 07:51

nu ma dau in vant dupa heinckes dar nu uit ca este al treilea golgeter din toate timpurile pentru fotbalul german. bine-bine, hagi n-a fost cine a fost, iar ca antrenor...?!

Vorbesti aiurea.Heynckes e un super antrenor.

adimutu14
adimutu14  •  26 Mai 2013, 20:46

Ce presiune va fi pe Guardiola sezonul viitor...Heynckes daca castiga si Cupa castiga tot ce se poate sezonul asta. Multi spun ca Bayern a fost proasta ca i-a zis lui Heynckes ca va fi dat afara la final dar treaba asta la ambitionat si mai tare sa castige si in plus sezonul urmator jucatori de la Bayern vor avea o noua provocare...pe Guardiola! Bravo Bayern, chiar cea mai buna echipa a momentului!!!

ssssss
ssssss  •  26 Mai 2013, 11:29
Postat de plischi pe 26 Mai 2013, 07:51

nu ma dau in vant dupa heinckes dar nu uit ca este al treilea golgeter din toate timpurile pentru fotbalul german. bine-bine, hagi n-a fost cine a fost, iar ca antrenor...?!

Hagiblat ! Hagiblat ! Asta o sa se strige pe stadioane sezonul viitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează