INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FC BARCELONA - BAYERN 0-3 (ÎN TUR 0-4)

VIDEO Bavarian Rhapsody » Barcelona nu a reuşit surpriza cu Bayern: 0-3. Finală germană pe Wembley

Reuşita lui Robben a fost începutul unei noi umilinţe pentru Barcelona.
Reuşita lui Robben a fost începutul unei noi umilinţe pentru Barcelona.

Articol de , - Publicat joi, 02 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 02 mai 2013 01:05

Barca a capitulat. Bayern e cea mai bună echipă din lume. 7-0, Bavaria e gata de prima finală germană a Ligii. A 3-a finală în 4 ani pentru munchenezi.

Barcelona e terminată. Nu joacă Messi. Nu e refăcut nici acum sută la sută, bicepsul femural încă îl supără, iar Vilanova nu mai riscă. E doar rezervă. Se piteşte pe bancă, dezolat, simte că nu se mai poate salva nimic în această semifinală. Poate doar să intre şi el în teren, dar să nu iasă nimeni. Să fie 12-11, numai aşa ar deregla mecanismul lui Heynckes.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Fără el, e tristi-taka păienjenişul de pase blaugrana. Şi ar trebui să aibă în spate 90.000 de fani care să cînte şi să scandeze "Si, se puede!", ca marţi, pe "Bernabeu". Doar mesajul "Orgull Barca!", urmat de o tăcere ca într-o sală de teatru, e prea puţin.

Combinaţia letală
Super- Bayern degajă siguranţă şi face spectacol în acelaşi timp, e o combinaţie de maşină germană care conduce jocul implacabil şi o trupă de samba ce nu se mai opreşte din ritmul îndrăcit de paşi. Aceasta e rapsodia bavareză.

Contra Barcelonei, nici nu forţează. Se poziţionează excelent în defensivă, închizînd toate spaţiile - Barca de-abia se apropie de poarta lui Neuer -, apoi din trei-patru atingeri asediază deja careul advers în plină viteză.

Robben e singur cu Valdes, dar, în loc să şuteze, mai încearcă un dribling în faţa lui Pique şi e deposedat. Încă o combinaţie frumoasă în trei a roş-albilor. Robben - Schweinsteiger călcîi - Lahm blocat de Pique. Xavi are şi el o ocazie, venită de nicăieri, însă sensul jocului rămîne neschimbat.

Bayern, ca Milanul lui Sacchi
E imposibil ca acest meci să se termine 0-0, iar golul, golurile nu au cum să fie marcate de Barca. Bayern seamănă cu faimosul Milan al lui Sacchi, lăsînd impresia că poate înscrie în orice moment. Şi, cînd vrea, înscrie în rafale:
- 0-1, minutul 49: liber, Robben îl întoarce pe Adriano şi trage cu efect la colţul lung, în plasa laterală
- 0-2, minutul 72: Ribery se lansează în careu, centrare pe linia de 6 metri. Pique e atacantul nemţilor :) şi punctează cu genunchiul
- 0-3, minutul 76: tot Ribery la serviciu, Thomas Muller la finalizare. Valdes apăra în plasă!

S-a terminat. Bayern e cea mai puternică echipă din lume. Care a învins Barcelona, cîştigătoarea Ligii în 2009 şi 2011 şi de 6 ori la rînd semifinalistă, cu 7-0. Şapte la zero!

7 după jumătate de secol!
Pentru a descoperi ultima catastrofă blaugrana într-o dublă manşă în Europa trebuie să ne întoarcem cu 51 de ani în urmă. Atît a trecut de cînd Barcelona n-a mai primit 7 goluri! S-a întîmplat pe 8 şi 12 septembrie 1962, în finala Cupei Oraşelor Tîrguri, cînd Valencia le-a administrat catalanilor un 6-2 în tur şi apoi a remizat (1-1) pe Camp Nou.

"Cînd o echipă are o astfel de superioritate nu poţi decît s-o feliciţi. Am fost puţin obosiţi şi ultimele 45 de minute au fost teribile. La anul va trebui să luăm o decizie" (Gerard Pique, fundaş Barcelona)

"Am jucat excelent şi am arătat un fotbal în mare viteză, speculînd spaţiile lăsate. Mai clar de atît nu ne puteam califica în finală" (Jupp Heynckes, antrenor Bayern)

"Ne-a suprins şi pe noi că Messi nu a jucat, poate îi era frică de noi! Am pierdut deja două finale, nu mai vreau s-o pierd şi pe a treia" (Franck Ribery, mijlocaş Bayern)

4 meciuri consecutive fără victorie în Ligă are Barcelona, două egaluri şi două eşecuri, prima oară după 11 ani

2 eşecuri la rînd în Ligă a suferit Barca. Nu i se mai întîmplase din septembrie 2000, 0-3 cu Beşiktaş şi 0-2 cu Milan

Barcelona - BAYERN    0-3, în tur 0-4
(Robben 49, Pique 72 autogol, T. Muller 76)

BARCELONA: Valdes - Dani Alves, Pique, Adriano, Bartra (87 Montoya) - Xavi (55 Alexis Sanchez), A. Song, Iniesta (65 Thiago Alcantara) - Pedro, Villa, Fabregas. Antr: T. Vilanova

BAYERN: Neuer - Lahm (77 Rafinha), J. Boateng, Van Buyten, Alaba - Javi Martinez (74 Timoşciuk), Schweinsteiger (66 Luiz Gustavo) - Robben, T. Muller, Ribery - Mandzukici. Antr: J. Heynckes

A arbitrat Damir Skomina (Slovenia)

Finala Bayern - Dortmund se va juca pe 25 mai, pe Wembley.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (45)
xstream
xstream  •  02 Mai 2013, 15:05
Postat de geob1 pe 02 Mai 2013, 10:20

Braca a terminat pe 4 semifinalele astea. Ma bucur totusi ca nu au picat cu Realul, pt ca prefer o astfel de umilinta decat una de la Real. Pana la urma, tinand cont de conditiile date, cu o multime de jucatori accidentati si altii total iesiti din forma (Xavi, Iniesta si Villa mai ales), cu un antrenor bolnav si incapabil sa reactioneze tactic, Barca a obtinut sezonul asta destul de mult: semifinala de CL si titlul in Spania. Sper ca le vine mintea la cap si cumpara: UN PORTAR (Valdes nu mai scoate decat mingi care vin direct in el si uneori nici pe alea), un fundas central, 2 mijlocasi ofensivi si un atacant, bineinteles vanzandu-i pe: Valdes, Cesc, Villa, Alexis si Adriano.

corect

bomboanecumenta
bomboanecumenta  •  02 Mai 2013, 13:32

Ba da, Barca a reusit surpriza. :) A luat 3 acasa, asta a fost surpriza.

dani_val
dani_val  •  02 Mai 2013, 10:57
Postat de eucutine pe 02 Mai 2013, 08:53

Fuentes-condamant, Real si Barca -la pamant! Gafaiau pe finalurile de meci (chiar daca real s-a napustit peste adversar in final, mai mult datorita adrenalinei), de neconceput in urma cu cateva luni.

Pe acest principiu inseamna ca nemtii sunt mai dopati decat au fost cei de la Barca si Real, dar realitatea este ca n-ai treaba, cand aceasta echipa a lui Bayern va castiga tot ce-a castigat Barca, plus trofee cu nationala, mai vorbim peste cativa ani sa vezi si "surpriza" decaderii lui Bayern.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează