INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - JUVENTUS 1-1 (ÎN TUR 1-2)

VIDEO+FOTO InaMorata » Barca - Juve e finala din 6 iunie! Un spaniol vîndut de Real e eroul italienilor, după 1-1 pe Santiago Bernabeu

Articol de , - Publicat joi, 14 mai 2015 00:00

Cu două goluri în dublă manşă, Alvaro Morata a decis semifinala. Gîndită perfect de Allegri, mai inspirat decît Ancelotti în duelul antrenorilor. Torinezii Buffon, Pirlo şi Barzagli se întorc la Berlin. În 2006, au fost campioni mondiali acolo cu squadra azzurra

Dacă eşti Juventus, ai 2-1 şi ai ajuns atît de aproape de finala Ligii, după 12 ani, faci orice ca să te califici. "Italienii sînt o trupă de luptători de gherilă", îi ironizează cotidianul rus Sovieţki Sport, care arăta într-o caricatură de efect cum se vor apăra torinezii.

Click aici pentru VIDEO și FOTO!

Mitraliere pe baricadă

Cu poarta protejată de o baricadă din saci de nisip şi sîrmă ghimpată, iar sus, pe baricadă, trei lideri bianconeri îl ameninţă pe Cristiano Ronaldo. Buffon e gata să arunce cu un bolovan, Chiellini, rănit şi bandajat la cap, ca în tur, ţine într-o mînă cuţitul şi în cealaltă grenada, iar Pirlo pregăteşte luneta mitralierei. Însă e suficient acest sacrificiu? "Ne sinucidem dacă stăm doar în defensivă, să protejăm avantajul din tur", spunea Allegri. Intuia ce va urma.

Fierbe "Bernabeul" la 30 de grade

Los blancos nu sînt intimidaţi de Juve. Au o şansă mare, să devină primii care cîştigă Liga doi ani la rînd. "Putem intra în istorie, suflarea madrilenă să fie lîngă noi", cere Ancelotti. Şi mai e ceva: nu vor să rateze întîiul Clasico din finala Champions. Fanii fac "Bernabeul" să fiarbă. Peste cele 30 de grade Celsius din aer. Emblema alb-violetă se ridică pînă în înaltul tribunei. Un banner albastru anunţă: "Hasta el final vamos Real".

Şi Real, cu Benzema titular (de-abia refăcut după o întindere la ligamentele genunchiului drept), porneşte la atac. Direct, fără să mai aştepte nimic. Nu au trecut decît 35 de secunde şi Bale are prima ocazie. Madridul împinge jocul tot mai aproape de poarta lui Buffon, Benzema îl întoarce pe Lichtsteiner şi trage în peluză, dar Juve se scutură un pic de presiunea albă. Replică energic. Vidal şutează puternic, la firul ierbii, lîngă bară. Nu e totuşi mingea care să-l bată pe Casillas, oricît de mult l-ar contesta propriii fani pe căpitan.

Cristiano, 10 goluri în semifinale. Record

Meciul se întoarce în terenul peninsular. Chiellini iese din tranşee şi nu-l mai tatonează pe James. Însă uită că e în careu. Riscă, faultează, penalty. Şi Ronaldo nu mai greşeşte la 11 metri, ca la 2-2 cu Valencia. 1-0 (23). Exact scorul ideal pentru Real. Al 10-lea gol al lui Cristiano în semifinalele Ligii, record absolut.

307 goluriare Cristiano în 6 ani la Real Madrid; l-a egalat pe Di Stefano și e la 16 reușite de recordul lui Raul

Cel care nu arată se bucură

"Vor fi 95 de minute lungi, apăsătoare", prevestea Allegri. Cînd Benzema sprintează pe contre, italienii tremură. Pentru că se gîndesc prea mult cum să-l anihileze pe Ronaldo. Portughezul nu e atît de periculos, dar francezul este. Şi îşi sperie rivalii la fiecare acţiune.

Dacă vor mai mult de la această semifinală, piemontezii trebuie să şi atace, să accelereze. Mai incisiv. Şi o fac în repriza a doua. Racheta lui Marchisio e un semn. După care, într-o ofensivă juventină, vine golul egalării. Pogba, revenit după două luni de accidentare, întoarce mingea în faţa porţii, Morata e mai rapid decît Kroos, preia pe piept şi trage cu pămîntul. Casillas atinge balonul, însă nu-l poate opri. 1-1 (57). Iarăşi Morata, cel de care Real a vrut să scape, vînzîndu-l vara trecută. Spaniolul nu-şi arată bucuria, cum şi-a ascuns-o şi la golul din tur, dar se bucură în sufletul său. Tocmai el, aruncat de pe "Bernabeu", s-o califice pe Juve în finală?!

Madridul previzibil

Şi italienii pot închide partida. Marchisio e singur cu Casillas, caută colţul lung, însă portarul se întinde şi blochează. La 1-2, s-ar fi oprit totul. Bianconerii ar fi fost sigur în finală. Pe margine, Allegri îşi dă palme peste frunte de ciudă.

Sfîrşitul este alb. Real asaltează careul lui Buffon. Previzibil totuşi, nu surprinde, nu are luciditate. Încearcă centrările, ultima armă. Bale poate marca. Ar trebui să o facă, la 100 de milioane. Banii îi deviază direcţia. Peste!

Şi Juve are BBC

Allegri simte momentul important şi joacă ultima carte. Barzagli. Încă un stoper, al 3-lea. Revine de la sistemul său, 4-3-1-2, la vechea tactică a lui Conte, 3-5-2 (sau 5-3-2). Are şi Juventus BBC-ul său: Barzagli - Bonucci - Chiellini. Care nu mai iartă nimic. Respinge tot pînă la capăt.

S-a încheiat. Juve, pe care n-ar fi pariat nimeni la startul Ligii, e în finală. Finala aşteptată de 12 ani. Dar, după Real, îi iese în cale Barca. Va fi mult, mult mai greu pe 6 iunie, la Berlin.

REAL MADRID - JUVENTUS 1-1, în tur 1-2
(C. Ronaldo 23 penalty - Morata 57)

REAL: Casillas - Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo - Kroos, Isco, James Rodriguez - Bale, Benzema (66 Chicharito Hernandez), C. Ronaldo. Antr: C. Ancelotti

JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo (79 Barzagli), Pogba (89 Pereyra) - Vidal - Tevez, Morata (84 Llorente). Antr: M. Allegri
A arbitrat Jonas Eriksson (Suedia)

8 eliminăridin tot atîtea duble manșe în ultimii 13 ani în Europa a suferit Real după ce a pierdut turul

9 goluri din penaltya reușit Ronaldo în Ligă. Numai Van Nistelrooy și Figo au mai multe, cîte 10

5 goluria încasat Juventus de la Cristiano, cel mai nemilos inamic al bianconerilor în istoria Ligii

2 golurii-a dat Morata în Ligă lui Real, egalîndu-i pe Huntelaar și Morientes în top foștilor madrileni marcatori în poarta blanco

Penalty și simulare!

Două faze controversate în careul bianconero în prima repriză. Mai întîi, James cade în duelul cu Chiellini (foto), ce îl lovește imprudent din spate în piciorul de sprijin, și Eriksson a dictat 11 metri. Tot columbianul a cerut un penalty și în minutul 44, cînd Vidal s-a dus ciudat cu cotul din lateral spre spatele său, James a căzut, accentuînd contactul, dar "centralul" suedez a decis simulare și l-a avertizat. Și în minutul 73 Evra a riscat destul în duelul cu Chicharito, care cade însă prea ușor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
cneius
cneius  •  14 Mai 2015, 14:19

Juventus de acum imi aminteste de o Chelsea care, fara sa fii fost favorita, s-a "strecurat" pina in finala C.L. pe care a si cistigat-o impotriva lui Bayern. E de urmarit ce se va intimpla...

juve30titluri
juve30titluri  •  14 Mai 2015, 13:01
Postat de dash.berlin pe 14 Mai 2015, 09:23

Va fi o finala total dezechilibrata...cu un Juve care se va aseza cu cinci jucatori pe linia de fund, iar Barca v-a plimba mingea de la unul la altul si-i va teroriza timp de 90 de minute .

Dezechilibrata a fost pe hârtie si semifinala Real-Juve si uite ca cenusereasa a trecut mai departe. Juve e capabila de inca o surpriza, ultimele 3 finale de Liga au fost pierdute, poate e momentul sa si câștige. La Barca e invers ultimele 3 finale au fost câștigate toate (in toate 3 a jucat cu englezi, Arsenal in 2006 si Man. Utd. in 2009 si 2011) , de ce nu ar pierde acum? Si in 2003 Juve a eliminat si pe Barca si pe Real înainte de finala cu Milan. Eu zic ca se va decide la penalty. Doar o echipa italiana poate să-l anihileze pe Messi. A reușit Mourinho cu Inter in 2010, o va face si Juve.

wollt
wollt  •  14 Mai 2015, 12:42

Buffon e gata să arunce cu un bolovan, :))))))))))) trebuie sa citesc neaparat acest articol plin de figuri de stil :))))))))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează