INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - BARCELONA 4-0

VIDEO Fussball ist Bayern! » Cu un joc strălucitor, bavarezii au zdrobit Barça, 4-0, şi visează să cucerească Liga după 12 ani!

Articol de , - Publicat miercuri, 24 aprilie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 24 aprilie 2013 00:07

Messi a fost pe teren, dar, nerefăcut complet, n-a jucat nimic, a alergat cel mai puţin şi a abandonat Barcelona în mîinile unui Bayern dezlănţuit. Era de vis blaugrana e la final. Începe dominaţia Bavariei

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

Ce straniu, a observat Santi Nolla, directorul cotidianului Mundo Deportivo, "pentru prima oară în ultimii cinci ani, Barcelona nu mai e favorită". Dintr-o dată, devenise outsider. Pentru că Barca lui Tito nu e Barca lui Pep, trece printr-o perioadă dificilă, cum nu s-a mai întîmplat de mult, Messidependenţa e prea evidentă şi mai ales pentru că trebuia să reziste în faţa taifunului Bayern, cea mai în formă echipă a momentului. Care joacă fotbal total, apărare-cazemată şi atac frontal, vertical, în viteză maximă, îşi sufocă adversarul, îl loveşte pînă cînd cade rănit mortal. Marcînd la nesfîrşit. Priviţi doar cifrele din acest sezon, sînt fenomenale:

- 130 de goluri în 46 de meciuri în toate competiţiile (2,8 medie)
- 30 de goluri în ultimele 7 meciuri (4,3 medie)
- 16 goluri în ultimele 3 meciuri (5,3 medie)
- 21 de goluri în ultimele 4 meciuri acasă (5,2 medie)

Poţi să opreşti o asemenea fabrică de goluri? Mai ales cînd ai apărarea decimată, fără Puyol, Mascherano, Adriano, şi te bazezi pe neexperimentatul Bartra? Aproape imposibil.

L-aţi văzut pe Messi?
Începe meciul pe Allianz. Messi e titular, dar nu e pe teren. Pentru că nu se simte bine, chiar dacă doctorul l-a asigurat că bicepsul femural e refăcut după microruptura suferită pe 2 aprilie. E stingher, izolat, mereu înconjurat de fundaşi, nu mai vînează balonul, parcă fuge de el, iar acum numai numele său nu-i sperie pe bavarezi, cum s-a întîmplat cu parizienii, în returul "sferturilor".

Fără Messi, Barcelona e transparentă în atac, deşi ţine mingea mai mult, şi greutatea apasă din primele minute pe defensivă. Vijeliosul Robben pare irezistibil, un-doi cu Javi Martinez, olandezul rămîne singur cu Valdes, dar şutul cu şpiţul îl ocheşte pe portarul catalan. Fiecare recuperare germană se transformă într-o accelerare ce spulberă totul în cale.

7,409 km a alergat Messi în 90 de minute aseară, cel mai puţin dintre toţi cei 20 de jucători de cîmp titulari. Lider a fost Muller, 11,199 km

"Bayern e ca Barca din 2011"
Se infiltrează şi fundaşii laterali, cînd Lahm, pe dreapta, cînd Alaba, pe stînga, pericolul creşte de la o acţiune la alta, fanii roşii simt golul şi accentuează presiunea, iar tabela se modifică la mijlocul primei reprize.

Asalt la poarta spaniolă, jocul campioanei Bundesligii se mută rapid dintr-o parte în alta, Robben centrează pe 6 metri, Dante e mult deasupra lui Dani Alves, cap spre Thomas Muller, altă lovitură de cap din unghi. 1-0, minutul 25.

Pe Facebook, Gică Craioveanu, un fan al Barcelonei, nu îşi ascunde admiraţia pentru Bayern: "Ce nebunie! Nemţii joacă precum Barca acum doi ani". Are dreptate sută la sută. Iar jucătorii blaugrana sînt departe de 2011.

Cifrele de la pauză arată ce înseamnă joc direct, nu tiki-taka pasînd lateral:
- 62 la sută a fost posesia Barcelonei în primele 45 de minute
- 4-0 a fost raportul şuturilor pe poartă în favoarea Bavariei

4-0, după 0-4. S-au răzbunat pentru 2009!
Alt fluier al arbitrului maghiar Kassai, start în repriza a doua direct la poarta oaspeţilor. Corner, Robben, lung, pe colţul careului mic, cap Muller, recentrare ca la 1-0, gol Gomez. A fost ofsaid? N-a fost ofsaid? Arbitrii se uită unii la alţii şi acceptă reuşita. 2-0, minutul 48. O propulsie pentru moralul jucătorilor lui Heynckes, care zburdă în iarbă, aleargă mai repede şi mai mult ca adversarii, ocaziile înlănţuindu-se într-un ritm ameţitor. Gomez, Ribery, va fi 3-0? Marca remarcă trist: "Bayern fabulos, arbitri slabi, apărarea Barcei şi mai slabă, în vacanţă". Îşi aminteşte acel Barcelona - Bayern 4-0, din primăvara lui 2009. "Va fi aceeaşi revanşă?". Roş-albii vor să se răzbune, e clar.

Şi, după ratarea mare a lui Bartra, se face 3-0. Robben, din nou Robben, trece ca un TGV pe lîngă Jordi Alba, ibericul e blocat să-şi continue sprintul după olandez, Kassai nu vede nimic anormal şi Robben plasează mingea exact unde trebuie. Colţul lung, lîngă bară.
Iniesta, epuizat

La 3-0, Bartra mai iroseşte o şansă, singur cu portarul. Şi e rapid 4-0. Centrare Alaba, gol Thomas Muller. Iar la acest scor, nici doi Messi în zi bună nu vor putea să mai întoarcă soarta calificării.

Imaginea lui Iniesta spune totul. Parcă tot cerul a căzut pe el. Pentru Barca, e final de eră. Pentru Bayern, acesta e începutul.

BAYERN - BARCELONA 4-0
(T. Muller 24, 82, M. Gomez 49, Robben 73)
BAYERN: Neuer - Lahm, Dante, Boateng, Alaba - Schweinsteiger, Javi Martinez - Robben, T. Muller (83 C. Pizarro), Ribery (89 Shaqiri) - Mario Gomez (71 Luis Gustavo). Antr: J. Heynckes
BARCELONA: Valdes - Daniel Alves, Pique, Bartra, Jordi Alba - Busquets, Xavi, Iniesta - Alexis Sanchez, Messi, Pedro (84 Villa). Antr: T. Vilanova
A arbitrat Viktor Kassai (Ungaria)
Returul se va juca pe 1 mai.

ARBITRAJ DEZASTRUOS
Ofsaid la golul lui Gomez
Brigada maghiară a stîrnit protestele Barcei la golul de 2-0, catalanii acuzînd ofsaid. Recentrarea lui Muller îl găseşte pe Gomez (foto) un pic în spatele lui Jordi Alba, ultimul apărător blaugrana. Nici unul dintre asistenţii lui Kassai nu a văzut însă poziţia afară din joc!

Fault la golul trei
Golul lui Robben a fost viciat de un fault în atac. Muller i-a făcut paravan pe flancul drept în careu, dărîmîndu-l pe Bartra, care-l talona pe olandez. Nici Kassai, nici asistenţii săi n-au văzut faultul clar şi Robben a marcat pentru 3-0.

Au cerut două penaltyuri!
Kassai a gafat şi-n minutul 15 refuzînd un penalty lui Bayern. Lahm a tras la poartă, Pique (foto) s-a ferit blocînd mingea cu braţul drept, depărtat de corp. Henţ evident. Bayern a mai cerut alt penalty în minutul 32, cînd mingea reluată cu capul de Dante s-a prelins pe mîna lui Alexis şi Kassai n-a fluierat din nou nimic.

Alba suspendat
Barca l-a pierdut pentru retur pe Alba. Provocat de Ribery, care tocmai fusese schimbat, fundaşul stînga l-a lovit cu mingea în faţă pe francez şi a fost avertizat de Kassai. Era "galbenul" care-l face spectator pe Camp Nou.

7 goluri în 11 meciuri a dat Muller în actuala ediţie a Ligii, din cele 14 totale, cel mai bun marcator bavarez după Robben. Thomas l-a depăşit pe Kahn la prezenţele (29) în fazele eliminatorii

4 goluri n-a mai primit Barca într-un meci oficial de peste 4 ani, 3-4 cu Atletico pe 1 martie 2009 în campionat! Ultima care a bătut-o la 4 goluri diferenţă a fost Getafe, 4-0 în 10 mai 2007, la Madrid

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (176)
salaaurel
salaaurel  •  25 Aprilie 2013, 14:58

Sa nu uite nestingherit ca de la 4-0 si pana la calificare trebuie sa treacă pe la. Câmp. Nou unde nu demult au mai plătit si o vor face iar pe1 mai..Visca Barca.

vlad_condurache
vlad_condurache  •  24 Aprilie 2013, 17:57
Postat de lopi92 pe 24 Aprilie 2013, 12:17

Un articol placut, plin de informatie insa penibil in anumite parti (jurnalisti de balta). Jordi Alba a fost faultat la golul 3(cand Muller i-a facut paravan lui Robben) si la galbenul luat de acelasi Jordi Alba, acesta a fost provocat de Robben(sau cel putin pe Robben l-a lovit in fata cu mingea)

Da, Robben cade faultat, Alba trage in el, urmeaza autul unde ii mai da o minge in fata si tot olandezul provoaca :))

cristivu
cristivu  •  24 Aprilie 2013, 15:00

Eu cred ca n-a fost o pura intamplare ceea ce a realizat Borussia in grupe cu Real. Sunt de parere ca se vor califica nemtii gratie unei victorii in meciul de azi si unui egal pe terenul Realului. Vom vedea. Dincolo de greselile din aparare, meciul de ieri a fost castigat la mijloc. Acolo cred ca a contat mult faptul ca Messi a fost blocat foarte bine de catre Javi Martinez.

Vezi toate comentariile (176)
Comentează