INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - MILAN 4-0 (ÎN TUR 0-2)

VIDEO Habemus Messi! » Barcelona s-a calificat în sferturile Ligii după ce a remontat scorul din tur: 4-0 cu AC Milan

Messi a ajuns la 7 goluri în actuala Ligă și, cu 58 în total, l-a depășit pe Van Nistelrooy în topul all-time // Foto: Reuters
Messi a ajuns la 7 goluri în actuala Ligă și, cu 58 în total, l-a depășit pe Van Nistelrooy în topul all-time // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 13 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 12 martie 2013 23:51

Cvadruplul ”Balon de Aur” a orchestrat formidabila remuntada catalană. Două superexecuţii de la marginea careului plus Villa şi Alba au ucis Milanul, care s-a resemnat după bara lui Niang.

Dacă după prima zi de conclav a ieşit fum negru pe coşul Capelei Sixtine de la Vatican, semn că cei 115 cardinali n-au ales noul Papă, Barca a scos flăcări pe nări pe Camp Nou, izbutind remuntada cu Milan (4-0). Iar "Monstrul" Messi, de care s-a temut atît vicele rossonero Galliani, rămîne Suveranul Pontif în fotbal!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Som un equip!"
În culise, antrenorii au înlocuit cîte două figuri faţă de piesa din tur. Roura i-a trecut pe bancă pe Puyol şi Cesc, acoperindu-se cu Mascherano şi întărind atacul cu Villa. Dincolo, Allegri fără Muntari şi Pazzini, dar cu francezii Flamini şi Niang.

În teren, presiune teribilă, cu 90.000 de fani şi un slogan "Som un equip!" cît un stadion. Milan cedează subit. Minutul 5. Nimeni nu-l mai poate opri pe Messi.

Abbiati e mască la şutul în vinclu: 1-0. Riposta milaneză e anemică. Şi catalanii se dezlănţuie, redescoperind şutul de la distanţă. Iniesta îi testează reflexele lui Abbiati, ce respinge în transversală, şi capul lui Messi amînă al doilea gol. Pedro cere penalty la contactul cu Mexes în careu, Kassai nu-l vede! Barca riscă.

Niang scapă singur de la centru, Camp Nou îşi ţine răsuflarea, dar puştiul de 18 ani egalează doar la raportul barelor. Iar la faza succesivă, Messi nu mai iartă, executîndu-l pe Abbiati de la 16 metri. 2-0 după o repriză cu 72% posesie!

Cu avantajul risipit, Milan revine mai agresivă de la cabine. Nu-i de ajuns. Marchează şi Villa, din pasa lui Xavi, şi rossonerii sînt în genunchi în minutul 55! Allegri forţează disperat cu Robinho şi Bojan, Roura se închide cu Puyol. Alba blochează salvator la ocazia lui Robinho şi tot Alba, în prelungiri, îngroapă definitiv Diavolul milanez. 4-0, exact ca-n finala Euro 2012, Spania - Italia!

Primele goluri din acţiune
Messi a mai doborît un tabu. I-au trebuit 10 meciuri cu echipele italiene ca să marcheze din acţiune. Leo nu reuşise pînă ieri decît 3 goluri, toate după transformarea unor penaltyuri şi toate în poarta lui Milan, tot în Ligă. Între care o "dublă" la ultimul duel, pe Camp Nou, la 3-1 în returul "sferturilor" în ediţia trecută. În doar o repriză a marcat de două ori.

Vilanova se întoarce pe 25
Vilanova va reveni la Barcelona peste 12 zile. Carles Rexach, consilierul preşedintelui Rosell, a anunţat că antrenorul catalanilor termină cele două luni de chimio şi de radioterapie la Memorial Sloan Kettering Hospital din New York. Vilanova speră să se vindece de cancer, fiind operat de două ori după ce a fost depistat cu tumoare la glanda parotidă.

4 eliminări în tot atîtea duble manşe contra Barcei a suferit Milan în CCE/Ligă, primele trei fiind în "optimi" 1959-'60, semifinale 2005-'06 şi "sferturi" 2011-'12

BARCELONA - AC MILAN 4-0 (în tur 0-2)
(Messi 5, 39, Villa 55, Jordi Alba 90+2)

BARCELONA: Valdes - Dani Alves, Pique, Mascherano (77 Puyol), Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro (83 Adriano), Messi, Villa (75 A. Sanchez). Antr: J. Roura

MILAN: Abbiati - Abate, Mexes, Zapata, Constant - Flamini (74 Bojan), Montolivo, Ambrosini (60 Muntari) - K. P. Boateng, Niang (60 Robinho), El Shaarawy. Antr: M. Allegri

A arbitrat Viktor Kassai (Ungaria)
Barcelona s-a calificat în "sferturi", programate pe 2/3 şi 9/10 aprilie.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (89)
kingme
kingme  •  13 Martie 2013, 21:49

Ma bucur ca nu s-a calificat autobaza fotbalistica

salaaurel
salaaurel  •  13 Martie 2013, 14:12

Sa trezit gigantul ,felicitări Barca așteptăm alte victime indiferent de nume.Animo Barca.Visca Barca. Suntem alături de voi Messi si ceilalți.

tudi2008
tudi2008  •  13 Martie 2013, 11:46

Contrar modei actuale de a fi tine cu Barca sau Real,eu ca fan Juventus de multi zeci de ani, recunosc ca aseara Barca a aratat a echipa. Nu comentez cine e mai buna, Barca sau Real, ci spun doar ca daca joaca la fel si in meciurile urmatoare din CL, Barca va castiga finala.

Vezi toate comentariile (89)
Comentează