INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPA A / MAN. UNITED - ŞAHTIOR 1-0

VIDEO Joci frumos, nu dai gol, pierzi, eşti eliminat! » Şahtior nu a reuşit minunea la Manchester, 0-1 cu United

Articol de - Publicat miercuri, 11 decembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 11 decembrie 2013 00:15

Şahtior a dominat clar prima repriză, a avut 4 ocazii uriaşe de a înscrie la 0-0. Spectacolul brazilian a fost însă egal cu 0. Totuşi, are acum şansa de a cîştiga din nou EL. Ca în 2009.

Anul trecut, Şahtior controla o grupă mult mai dificilă, o punea la colţ pe Chelsea şi o chinuia teribil pe Juventus. Trecea în "optimi" şi magnetiza Europa cu jocul său frumos.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Acum, după ce şi-a vîndut cei mai buni actori, a fost aproape. Dar atît. S-a oprit în faţa liniei de finish. Spectacolul gleznelor fine sud-americane n-a mai avut succes, pentru că plasa a rămas neatinsă.

0 victorii are Şahtior în 6 meciuri jucate în Anglia în cupele europene; un egal şi 5 înfrîngeri

Nu e gol. Tobele de samba sînt surde
"Merităm să ne calificăm. Sîntem la Manchester să învingem". Cuvintele lui Lucescu nu par vorbe în vînt. E minutul 23 şi Şahtior, care vrea şi ea să profite de harababura lui United, ia mingea, refuză să o mai dea înapoi.

Brazilienii se simt ca pe plajă, pasează scurt şi sprintează, reprimesc, un-doiul se transformă în un-doi pentru al treilea, apoi devine careu, iar careul de samba avansează spre poarta lui De Gea.

În mijloc, "diavolii" ameţiţi, confuzi, ruşinaţi de jocul adversarilor. Şi ocaziile se înşiră. Teixeira, faţă-n faţă cu goalkeeperul, trage pe lîngă, acelaşi Teixeira fuge ca un iepure de la centru, Adriano îi creează culoare, dar brasileiro finalizează slab. Fred e şi el singur, luftează din 12 metri. Trei şanse uriaşe.

Young nu vede poarta
Şahtior nu înscrie însă şi fundaşii lui Luce gafează şi ei, trezind-o pe Man. United. Srna îl invită pe Young în propriul careu, Young încearcă lobul peste portar, are 7,32 m lăţime loc să înscrie. Trimite la 7,70 m :). Şi tot Young apare la întîlnire după deschiderea lui Rooney. Mingea nu-l ascultă, o ia razna spre peluză.

Aşa se încheie 45 de minute în care ucrainenii au controlat jocul de o manieră neaşteptat de clară, dar n-au găsit calea spre plasă.

6-1 a fost raportul şuturilor pe poartă în favoarea lui Şahtior în prima repriză (10-5 la poartă)

Bara care a schimbat meciul
Repriza a doua a pornit la fel. Bară, Rakiţki, la corner! E minutul 49. Exact atunci, Leverkusen marchează la San Sebastian. Are 1-0 şi, la scorul de pe Old Trafford, are un punct înaintea lui Şahtior. Se mai poate face ceva la Manchester? Pe margine, se încălzeşte Van Persie. Intră olandezul şi dinamizează ofensiva roşie.

Bombardierul
Patru minute mai tîrziu (67), după o altă lovitură de colţ, oaspeţii nu reuşesc să degajeze şi Jones e ca un bombardier, aproape că rupe plasa. 1-0, MU. Pe margine, Lucescu tace, nu mai are puterea să le transmită nimic jucătorilor. Iar mingicarii săi se sting, devoraţi de tumultul tribunei pe care scrie Sir Alex Ferguson. Finalul e aproape. Şi vine, la ultimul fluier al sîrbului Mazici. Arbitrul ce a văzut visul de Mondial al "tricolorilor" spulberîndu-se e martor şi la căderea lui Luce.

10 şuturi a tras Şahtior pe poartă în 90 de minute pe Old Trafford (16 în total); United a avut 3 mingi cadrate din 10

Distrusă de Bayer
Poate Şahtior a meritat, ca joc, să se califice în "optimi". Însă a fost distrusă de Bayer şi arbitri la Leverkusen (0-4). Şi n-a putut învinge acasă nici pe Man. United, nici pe acelaşi Bayer. Uşa Ligii se închide pentru ucraineni. Coboară un etaj mai jos, în Europa League. Dar dacă o cîştigă, la fel ca în 2009?

MAN. UNITED - ŞAHTIOR 1-0
(Jones 74)

UNITED: De Gea - Rafael, Ferdinand, Evans, Buttner (88 Valencia) - Jones, Giggs (63 Cleverley) - Januzaj, Kagawa, Young (63 Van Persie) - Rooney. Antrenor: D. Moyes

ŞAHTIOR: Piatov - Srna, Kucer, Rakiţki, Şevciuk - Fred (80 Fernando), Stepanenko - D. Costa, A. Teixeira, Taison (64 Bernard) - L. Adriano (88 Ferreyra). Antrenor: M. Lucescu
A arbitrat Milorad Mazici (Serbia)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (73)
microbuzulbotosani
microbuzulbotosani  •  11 Decembrie 2013, 18:46

fotbalul se joaca pe goluri nu pe imagine estetica , iar asta trebuie sa inteleaga foarte bine reghecampf care are obligatia sa reconstruiasca echipa de la 0 pornind din faza de aparare care trebuie sa functioneze perfect si sa cumpere doi mijlocasi de banda foarte rapizi care sa puna formatia adversa in dificultate.

speedy73
speedy73  •  11 Decembrie 2013, 17:43
Postat de zurix pe 11 Decembrie 2013, 16:01

lol, Bogdanelu a incurcat articolele, a scris la cristiano ronaldo despre cfr... :))))))))))))))))))

nu le-a incurcat. vine ronaldo la cfr. il aduce cadu :)))))))))))))))))))

b0gdan_88
b0gdan_88  •  11 Decembrie 2013, 16:19
Postat de zurix pe 11 Decembrie 2013, 16:01

lol, Bogdanelu a incurcat articolele, a scris la cristiano ronaldo despre cfr... :))))))))))))))))))

Se mai intampla :)))

Vezi toate comentariile (73)
Comentează
Close