INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  APOEL - ASTANA 1-1 (ÎN TUR 0-1)

VIDEO La capătul lumii » Astana e prima echipă din Kazahstan ajunsă în grupe, după 2-1 la general cu APOEL

Articol de - Publicat vineri, 28 august 2015 00:00

Fondată în 2009, a luat primul titlu anul trecut și le-a scos pe Maribor, HJK Helsinki și campioana Ciprului. Nimeni n-o voia adversară, din cauza deplasărilor de multe mii de km

Pe harta Ligii mai apare o pată de culoare. A 133-a echipă care ajunge în grupe, din a 32-a țară diferită, e Astana. Primul club din Kazahstan calificat în grupele Ligii, după ce a eliminat în play-off pe APOEL (1-0 și 1-1), a fost înființat abia în 2009, în al doilea an de existență a cucerit Cupa, dar n-a avut drept să joace în Europa. A cîștigat primul titlu național doar anul trecut. În actualele preliminarii ale Ligii, a reușit să mai treacă de Maribor (3-1 și 0-1) și de HJK Helsinki (4-3 și 0-0).

Click aici pentru VIDEO!

Golul calificării istorice a fost marcat la Nicosia de Nemanja Maksimovici în minutul 84. Mijlocașul sîrb de 20 de ani este cel care înscria decisiv, la Mondialul U20, în prelungirile finalei cu Brazilia.
Nimeni nu voia ieri să pice cu Astana. Benfica a avut ghinionul la tragerea la sorți și va parcurge 6.170 km pînă în Kazahstan, iar Atletico, altă adversară din grupa C, va călători peste 5.700 km!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
mantaur
mantaur  •  28 August 2015, 14:12

Era şi timpul, acolo bani şi pasiune sunt, nu ca la mioritici... aştept cu interes evoluţia lor şi în următorii ani.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  28 August 2015, 10:27

Azerii si Kazacii au urcat cu vreo 2 clase de fotbal peste noi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează