INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR » FC PORTO - ŞAHTIOR 2-1

VIDEO Pereira îl contrează pe Il Luce: ”Am fost mult mai buni. Lucescu a văzut alt meci!”

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de - Publicat miercuri, 14 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 14 septembrie 2011 12:16

Vitor Pereira l-a contrat pe antrenorul român, care s-a plîns că a fost furat de arbitrul Brych, ”o divă ce a denaturat rezultatul şi un tînăr ce a fluierat la presiunea tribunelor”.


Arbitrajul lui Felix Brych l-a scos din sărite pe Mircea Lucescu, al cărui Şahtior a pierdut ieri (1-2) la Porto, în etapa de start a grupelor Champions League. Antrenorul învingătorilor a ţinut să-i dea replica. "Arbitrul şi-a făcut treaba. Avem şi noi motive să ne plîngem de arbitru, poate că şi Lucescu a găsit, dar el sigur a văzut probabil alt meci. Este clar că Porto a fost echipa mai bună. Am fost mai buni în fiecare moment al jocului. Eu respect opinia domnului Lucescu, dar a mea este diferită", a declarat Vitor Pereira.

Vezi AICI REZUMATUL VIDEO al meciului Porto-Şahtior 2-1

Acuzaţiile lui Lucescu la adresa prestaţiei centralului german au fost dure: "Deciziile lui m-au nemulţumit, de aceea sînt foarte nervos. Noi facem tot ceea ce e posibil ca jucătorii să aibă nişte relaţii de respect. Dispar divele de pe terenul de joc şi apar divele arbitru, prin comportament". Tehnicianul lui Şahtior s-a plîns că la 1-0 a avut gol perfect valabil: "Golul al doilea trebuia lăsat. A dat cu pieptul, nu cu mîna", a spus Il Luce făcînd referire la ocazia din minutul 26, cînd Eduardo a înscris, dar s-a fluierat henţ.

Deşi raportul şuturilor la poartă a fost 23-7 în favoarea lui Porto, care a ţintit de trei ori barele şi a ratat un penalty, Lucescu crede că Şahtior a fost mai periculoasă: "Chiar şi cu un om mai puţin, mi se pare că noi am avut ocazii mai mari de gol, iar ei doar şuturi de la distanţă, nu şi situaţii clare. A greşit şi portarul nostru la primul gol, pentru că nu trebuia să pună palmele, ci pumnii. Noi am început bine şi i-am pus în grande dificolta, mă scuzaţi, sînt nervos şi nu pot să...".

Apoi Lucescu a pus iar tunurile pe Brych. "Ceea ce a făcut e inadmisibil. Sînt arbitri tineri, care vor să fie protagonişti. O să zică lumea că iar am ceva cu arbitrajul. S-a lăsat influenţat de reacţia tribunelor, la fiecare contact fluiera. Tribunele au această cultură a influenţării arbirajelor. Nu doar aici, dar şi la Barcelona, şi la Madrid, echipele mari ştiu cum să-şi construiască un astfel de public. N-au avut nici o ocazie de gol şi ne-au dominat şi au avut posesia doar după ce am rămas în zece", a conchis antrenorul campioanei Ucrainei.

Vezi AICI toate REZULTATELE de marţi din Liga Campionilor şi partidele care se joacă astăzi.

Brych e arbitru FIFA din 2007
Cine e Felix Brych? Licenţiat în drept, arbitrul german fluieră în Bundesliga de 7 ani şi are ecusonul FIFA din 2007. A condus la centru 129 de meciuri în Bundesliga, 13 partide din Liga Campionilor, 18 din Cupa UEFA/Europa League şi patru întîlniri din preliminariile Euro. Acelaşi Brych l-a mai arbitrat o dată pe Lucescu în sferturile de finală ale Cupei UEFA 2009, la returul cu Marseille (2-1, în tur 2-0), meci în care la 1-1 le-a anulat francezilor în minutul 80 un gol, pentru un fault al lui Samassa la portarul Piatov.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
kily
kily  •  14 Septembrie 2011, 15:25

Astia sunt Lucestii...

reddnex
reddnex  •  14 Septembrie 2011, 15:13

are si putina deptate........mai ales in privinta fanilor care stiu sa puna presiune pe arbitri.....

bigbelly
bigbelly  •  14 Septembrie 2011, 14:32

Lol, bine ba bulangiilor, iar i-ati schimbat televizoru' lu' nea' Luce? Care te joci cu telecomanda p-acolo, bre ?...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close