INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ŞAHTIOR - DORTMUND 2-2 // CORESPONDENŢĂ DIN DONEŢK

VIDEO Srna e trist după egalul lui Şahtior, 2-2 cu Dortmund: ”Voiam să cîştigăm pentru fanii dispăruţi”

Croatul Srna (stînga, în duel cu Reus) a fost cel mai bun om al lui Mircea Lucescu contra Borussiei // Foto: GettyImages +2   FOTO
Croatul Srna (stînga, în duel cu Reus) a fost cel mai bun om al lui Mircea Lucescu contra Borussiei // Foto: GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 15 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 14 februarie 2013 20:36

Căpitanul lui Mircea Lucescu a deschis scorul din lovitură liberă, însă golul său n-a fost de ajuns pentru succesul ce l-ar fi dedicat memoriei victimelor tragediei aviatice de la Doneţk, soldată cu 7 morţi.

Seara a început prost pentru Şahtior. Un avion AN-24 s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Doneţk. Avea la bord 36 de persoane, alte surse indică un număr de 45 de pasageri, din care 7 au murit.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Era plin cu fani ai lui trupei lui Mircea Lucescu şi decolase de la Odessa. Din cauza ceţii dese n-a mai prins pista şi a încercat o aterizare de urgenţă pe un cîmp aflat la 700 de metri de aeroport. Unul dintre cele două motoare cu elice a luat foc, avionul s-a răsturnat şi s-a rupt în trei bucăţi!

Alex e recepţioner la "Shakhtar Plaza", un hotel situat peste drum de "Donbass Arena". A doua zi după dezastru încă nu-şi revenise. "Cîţiva pasageri au fost cazaţi la noi, aveau rezervare. Toţi erau plini de sînge. Şi Îi mulţumeau Celui de Sus pentru că mai sînt în viaţă".

Doliu la emisiunile TV
Emisiunile de ştiri ale televiziunilor din Ucraina au pus pe ecran banderole negre. Meciul Şahtior - Borussia a început cu un minut de reculegere. Srna a dat primul gol contra campioanei Germaniei. E neras de multă vreme, dacă i-ai pune o bandană pe cap ar semăna cu Edmond Dantes cînd a evadat din închisoarea de la Chateau D'If.

E înconjurat de 4 tipi veniţi din Croaţia, nici nu-ţi dai seama care dintre ei vorbeşte mai tare. Unul e managerul său, Mate Loncar, despre care Gazeta a scris în urmă cu ceva timp. Mate poartă după el un album în care vezi poze cu el şi mai toate personalităţile lumii, de la Maradona la Abramovici, şi de la Ayrton Senna la Bill Clinton. Cu toate astea, Srna e abătut.

Borussia, posesie 51%
"Aş fi vrut să cîştigăm în memoria oamenilor care veniseră la meci pentru noi şi nu au apucat să ne mai vadă. Am jucat recent al 100-lea meci pentru echipa ţării mele, aş fi vrut să-mi fac şi eu un cadou. Sper că ne vom revanşa la Dortmund". Mă uit pe foile cu analiza partidei, împărţite la conferinţa de presă.

Borussia a dominat mai mult, chit că posesia e aproape egală, 51 la 49 la sută în favoarea galben-negrilor. În repriza a doua însă, nemţii au avut 5 cornere (la unul dintre ele Hummels a egalat), iar Şahtior nici unul! 11-6 la şuturi pe poartă, tot pentru Dortmund.

Mateuţ, Anghelache, Chirilă
Dorin Mateuţ, Constantin Anghelache, vechiul colaborator al lui Il Luce la Dinamo şi, mai apoi, la Rapid, şi Ionuţ Chirilă au venit la meci să-i ţină pumnii lui Mircea Lucescu. "Mateo" şi Anghelache deapănă amintiri din tinereţea lor şi a fotbalului românesc. Se vorbeşte mult despre meciul cu Steaua, din toamna lui 1989, cînd Dinamo a învins în Ghencea cu 3-0. Chirilă îi analizează de zor pe fundaşii lui Şahtior şi zice că acolo s-a pierdut meciul. E optimist din cale-afară, spera într-o victorie pe "Signal Iduna Park".

Al treilea cantonament
Lucescu continuă să fie abatut. Are cîţiva oaspeţi din Turcia, foşti colaboratori la Beşiktaş. Şahtior a plecat azi în Antalya pentru un cantonament, al treilea în această iarnă, după cele din Emirate şi Spania. Acolo va susţine 5 amicale. Trei adversare se cunosc, Norrkoping (15 februarie), Steaua Roşie (20) şi Dinamo Moscova (23), echipa lui Dan Petrescu.

Campionatul în Ucraina se reia abia la începutul lui martie. Şahtior se uită cu binoclul în urmă după Dnepr şi Dinamo Kiev, dar mai mult ca sigur că Lucescu pregăteşte în Antalya nu doar returul cu Borussia, ci şi a doua parte a competiţiei interne, despre care jurnaliştii din Ucraina spun că "s-a schimbat major după venirea lui Mircea Lucescu la Doneţk".

Raţ poate pleca
Mircea Lucescu s-a asigurat deja în cazul în care Raţ nu-şi va prelungi în vară contractul. Şahtior l-a prezentat ieri pe noul fundaşul stînga Ismaily (foto, 23 de ani). Brazilianul adus de la Braga a costat patru milioane de euro şi a semnat cu "minerii" un acord pe 5 sezoane, cu un salariu anual de 500.000 de euro, de trei ori mai puţin decît cîştigă Raţ.

80 la sută dintre echipele ce au obţinut 2-2 în deplasare s-au calificat în retur în eurocupe. S-au luat în calcul 227 de cazuri din ultimele 43 de sezoane

1 gol din 12 ale lui Şahtior în această ediţie a Ligii n-a fost marcat de brazilieni. L-a dat croatul Srna, miercuri cel mai bun om al lui Mircea Lucescu

"Păcat că n-am cîştigat. Dortmund a jucat agresiv şi ne-a pus multe probleme. Am comis cîteva erori de începători şi nu există scuze. Sînt greşeli caracteristice echipelor care nu joacă meciuri oficiale" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează