INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  JUVENTUS - REAL MADRID 2-1

VIDEO TNTevez » Explozivul Carlitos a devastat o defensivă madrilenă neaşteptat de fragilă: Juve speră la finală, 2-1 cu Real

Morata a contribuit la victoria obținută de Juventus cu Real
Morata a contribuit la victoria obținută de Juventus cu Real

Articol de - Publicat miercuri, 06 mai 2015 00:00

 Ancelotti a riscat iar cu Ramos "închizător" şi a pierdut mijlocul. Antrenorul campioanei Europei se teme de statistică: în ultimele două cazuri cînd a pierdut turul cu 2-1, Real a fost eliminată. Iar Juve s-a calificat de 4 ori din 4 încercări cînd a avut 2-1 după prima manşă.

"După Decima, visăm la a 11-a Ligă". Dar Ancelotti ştia că Real, care vrea să devină prima echipă cu două trofee Champions la rînd din 1990, înfruntă italieni. Şi, în ultimii 28 de ani, madrilenii nu-i eliminaseră niciodată pe peninsulari în dublă manşă.

Şapte "ciocniri", şapte înfrîngeri, dintre care trei în faţa lui Juventus. Iar aseară, antrenorul s-a temut multe momente că albii săi nu vor scăpa nici acum de blestemul macaronarilor. 

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Buton de agresivitate

Bianconerii au pornit furibund, extrem de agresiv, cu presing avansat, la limita careului advers. L-au forţat pe Casillas să degajeze greşit, iar Vidal a fost cîteva clipe liber în careu. A căzut în duel cu Varane, însă n-a fost penalty. Totuşi, în minutul, 9, Tevez a fost exact în aceeaşi poziţie, tot fără marcaj, a tras, Casillas a respins greu în lateral. Exact în gheata lui Morata, şi fostul coleg nu l-a iertat. 1-0.

Continuarea a fost la fel de rea pentru Real. Ramos, "închizător", ca împotriva lui Atletico, părea rătăcit, iar ibericii pierduseră mijlocul terenului. Şi se întreceau în erori în faza defensivă. Dar Juve n-a profitat.

N-a fost 2-0 la marea ocazie a lui Tevez. A fost 1-1 (27). Mereu acelaşi Ronaldo. A centrat James în careul mic, CR7 a scăpat de alb-negri şi a egalat. Tot cu poarta goală (Buffon era la colţul scurt şi a plonjat tardiv), la fel ca Morata. Apoi, putea fi 1-2, dacă James n-ar fi ochit transversala din 2 metri.

Roşu? Nici galben n-a dat!

La 1-1, s-a văzut din nou cît de fragilă e apărarea campioanei Europei, cît de nepregătită e pentru contrele torineze. Un asalt al gazdelor i-a distrus pe spanioli. Morata a fost agăţat de Marcelo, însă Tevez a sprintat pînă la capăt.

Carvajal l-a lovit peste piciorul drept, din spate, tocmai cînd vîrful argentinian voia să şuteze. Penalty. Surprinzător, vinovatul n-a luat nici măcar galben! Italienii cereau roşu! Arbitrul englez Atkinson, 44 de ani, nici n-a vrut să audă de eliminare.

Tevez, sigur pe fiecare execuţie, a găsit mijlocul porţii liber. Casillas s-a dus în stînga, mingea s-a dus în plasă. 2-1 (58). Carlitos i-a răspuns lui Cristiano. Au fost coechipieri şi prieteni doi ani în atacul lui Man. United (2007-2009).

A dispărut talismanul DE LA manșă

În final, Madridul a încercat a doua egalare, fără a reuşi nimic. Pilotul catalan Juan Manuel Boned, care-i condusese pe jucătorii lui Ancelotti cu charterul Iberia spre toate trofeele europene şi mondiale din 2014, nu le-a mai adus noroc.

Şi Real tremură chiar şi cu golul marcat în deplasare. În timp ce Juve speră la prima finală de Ligă după 12 ani (dacă ar fi intrat şi "capul" lui Llorente din prelungiri, ar fi fost 3-1). Cînd i-a pierdut pe drum tot pe albi în semifinale!

76 de goluria marcat Ronaldo în 115 meciuri de Ligă (9 în acest sezon). E golgeterul absolut al competiției

Pepe "cîntă" la Real

Cîntărețul latino Ionuț Pascu, mai cunoscut drept Pepe, a "aterizat" aseară în echipa de start a Realului! Poza lui a apărut pe pagina oficială de Facebook a celor de la UEFA, în dreptul cunoscutului internațional portughez cu același nume din apărarea madrilenilor.

"Autogol" de 20 milioane euro

Alvaro Morata, care a deschis scorul aseară pentru Juventus, a fost jucătorul Realului pînă vara trecută. Madrilenii l-au vîndut bianconerilor cu 20 de milioane de euro, dar în contractul pe 5 ani al atacantului, care nu s-a bucurat la gol, există o clauză prin care-l pot răscumpăra.

"Galbene" inofensive

După "sferturi", UEFA a șters cartonașele galbene ale jucătorilor prezenți în semifinale. Totodată, cumulul de avertismente în această fază a competiției nu mai atrage după sine suspendarea în finală. Un jucător stă în returul semifinalelor sau în finală doar dacă este eliminat.

JUVENTUS - REAL    2-1

(Morata 9, Tevez 58 penalty - Ronaldo 27)

JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo, Sturaro (64 Barzagli) - Vidal - Tevez (86 Pereyra), Morata (78 Llorente). Antr. M. Allegri

REAL: Casillas - Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo - James, Sergio Ramos, Kroos, Isco (63 Hernandez) - Bale (86 Jese), Ronaldo. Antr. C. Ancelotti

A arbitrat: Martin Atkinson (Anglia)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
criss1981
criss1981  •  06 Mai 2015, 12:27
Postat de valiza.epo pe 06 Mai 2015, 09:25

Juventus este, astazi, net superioara Realului. Pacat ca au castigat doar cu 2-1. Dar se vor califica la Madrid si vor juca finala. Merita din plin.

real nu e echipa mea favorita..chiar as vrea sa.i vad out,dar sa spui ca iuventus e net superioara realului tre sa fi mare ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1028883133808119
Alex DelMihay  •  06 Mai 2015, 11:44

Forza ragazzi!

valiza.epo
valiza.epo  •  06 Mai 2015, 09:25

Juventus este, astazi, net superioara Realului. Pacat ca au castigat doar cu 2-1. Dar se vor califica la Madrid si vor juca finala. Merita din plin.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează