INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MAN. CITY - BARCELONA 3-1

VIDEO Top Gündogan » Pariul lui Guardiola a fost omul serii pe Ettihad: ”A devenit un personaj planetar”

Ilkay Gündogan face 2-1, din pasa cu mâna lipită de corp dată de Agüero, sub privirile disperate ale lui Ter Stegen și Mascherano // FOTO Reuters
Ilkay Gündogan face 2-1, din pasa cu mâna lipită de corp dată de Agüero, sub privirile disperate ale lui Ter Stegen și Mascherano // FOTO Reuters

Articol de - Publicat joi, 03 noiembrie 2016 00:00

Turcul transferat de Guardiola cu 27 de milioane € a fost omul serii pe Ettihad, cu două goluri care au adus revanșa ”cetățenilor”.

Guardiola îl remarcase de când l-a avut adversar în Bundesliga și a insistat pentru transferul lui Gündogan la City. Deși desele accidentări ale turcului nu-l recomandau ca pe mijlocașul central dorit de Pep și nici suma de transfer plătită Borussiei Dortmund nu a fost mică, 27 de milioane €.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Odată refăcut după luxația la genunchi, care l-a ținut peste patru luni pe tușă (inclusiv în play-off-ul cu Steaua), Ilkay s-a rodat, iar de la jumătatea lui septembrie evoluează constant la "cetățeni".

Nu marcase decât cu Bournemouth, dar marți a decis formidabil derby-ul contra Barcelonei (3-1). Turcul de 26 de ani a apărut perfect în careu, la capătul a două acțiuni colective, scuturând plasa din pasele lui Sterling și Agüero, în două momente-cheie.

Când a rupt dominația blaugrana, la 0-1, și când a împiedicat esențial trupa lui Lucho, rănită în orgoliu, să mai revină, închizând tabela.

"După ce le-a dat gol globe-trotterilor fotbalului, Gundogan a devenit un personaj planetar, iar era Yaya Toure a apus definitiv în universul City. Ilkay e urmașul ivorianului, marginalizat de Pep"
Gazzetta dello Sport, ziar italian

"Am făcut cele mai bune 40 de minute de când sunt la echipă, ne-am creat multe ocazii. Apoi am comis o infinitate de erori în tranziția balonului în repriza secundă, care i-a aparținut lui City"
Luis Enrique, antrenor Barcelona

4goluri în 4 zile a marcat Gündogan la Manchester City, o "dublă" cu WBA și la fel cu Barcelona. Primele două "duble" ale carierei le-a dat în 8 ani

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează