INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ARSENAL - BAYERN 0-2

VIDEO Zico al Bavariei » Toni Kroos a înscris un gol fabulos în victoria lui Bayern, 2-0 cu Arsenal

Articol de - Publicat joi, 20 februarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 20 februarie 2014 01:08

Campionii cu strălucire latină sînt ei, nemţii lui Pep. Iar Kroos, artistul care a pictat primul gol, a fost eroul unui meci cu două penaltyuri ratate

Un şut splendid, cu efect devastator pentru portar, al blondului mijlocaş german i-a făcut cadou lui Guardiola prima sa victorie într-o deplasare cu Arsenal. Bayern nu poate rata "sferturile".

Click aici pentru VIDEO!

Tot în Champions, tot în Anglia, dar alt meci, jucat intens, ofensiv, de ambele echipe, nu de una, cum se întîmplase cu o zi înainte. Arsenal n-a fost City, nu s-a speriat de Bayern, chiar dacă marea forţă globală bavareză e deasupra Barcei ca valoare.

"Tunarii" joacă frumos, dar riscă să piardă mereu
"Bayern e cea mai bună echipă văzută de mine, dar nu ne e frică", prevestea Wenger, managerul "tunarilor", la fel de visător ca în tinereţe. Francezul duce dorul trofeelor, din 2005 a uitat şi cum arată, însă are aceeaşi pasiune, acelaşi stil flamboaiant. El nu va păcăli niciodată fotbalul, nu va parca niciodată vreun autocar pe teren. Arsenal joacă, fie şi riscînd să piardă mereu.

Cine mai are curaj să bată 11 metri?
Aseară, Arsene jubila cînd l-a observat pe Wilshere cum se înşurubează printre rivali, pasîndu-i vertical lui Ozil (era în ofsaid neamţul!), un călcîi sud-american, nu turco-german, şi Boateng i-a barat calea. Penalty, minutul 8. Numai că Ozil, artistul, nu are sîngele rece al nemţilor la 11 metri, un pas, ezitare, alt pas, ezitare, Neuer i-a simţit mintea chinuită de îndoială şi i-a blocat mingea!

Şi dacă n-au înscris insularii din penalty, poate era vremea nemţilor lui Guardiola. Kroos, un Zico al lui Bayern, neamţul blond ce pictează fotbal, a descris cea mai frumoasă parabolă pentru Robben în careul gazdelor. Fault Szczesny, "roşu" portarului (Robben ar fi rămas singur în faţa plasei). Şi cine a şutat? Alaba, austriacul cu tată nigerian şi mamă filipineză. Bară! Cine mai are curaj să bată penalty în Champions?

Desenul lui Kroos
Dar Pep avea un avantaj imens, chiar şi la 0-0. Om în plus. Lahm a redevenit "închizător", a apărut Rafinha în bandă, Boateng a ieşit din centru, a coborît Javi Martinez. Şi nemţii cu strălucire latină au iuţit pasele, ritmul, şi-au ameţit adversarii. Totul pentru o finalizare de sărbătoare, a lui Kroos. Balonul atins atît de elegant i-a ocolit pe englezi, oprindu-se sus, sub transversală, aproape de vinclu. 0-1.

Bayern survola jocul. 78 la sută posesie în repriza a doua în superioritate, încă un gol era inevitabil. L-a reuşit Thomas Muller (care a mai avut un penalty clar ignorat de arbitri), în minutul 88. Pentru 0-2, pentru prima victorie a lui Guardiola pe Emirates şi pentru calificare în "sferturi".

26 de şuturi la poartă a avut Bayern, 18 cadrate (inclusiv două bare); Arsenal, 6 şuturi, 5 pe spaţiul porţii

947 de pase au adunat bavarezii în 90 de minute (832 corecte, 88%); Arsenal: 276 pase, 173 corecte (63%)

117,3 kilometri au alergat aseară jucătorii lui Guardiola, numai 111,2 km "tunarii" lui Wenger

ARSENAL - BAYERN 0-2
(Kroos 54, Muller 88)
ARSENAL: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs (31 Monreal) - Ozil, Flamini, Wilshere - Oxlade-Chamberlain (74 Rosicky), Sanogo, Cazorla (39 Fabianski). Antr. A. Wenger
BAYERN: Neuer - Lahm, Boateng (46 Rafinha), Dante, Alaba - Javi Martinez, Thiago (79 Pizarro), Kroos - Gotze, Mandzukici (64 Muller), Robben. Antr. P. Guardiola
A arbitrat Nicola Rizzoli (Italia)
Eliminare: Szczesny (37)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
nrudolf
nrudolf  •  20 Februarie 2014, 13:32

Buna dupa amiaza,d-nlor si d-lor ! Die erste (1ste) panzerdivision der bavarische fussball macht, Bayern si-a dominat adversarul,demonstrand inca o data superioritatea blindajului cat si capabilititatile aferente,respectiv gurile de foc,deservite subtil de catre hauptsturmführer-ul der FC herr Kroos T in dauna unui Arsenal lipsit de armele-i necesare pararii unei astfel de ofensive, insusi panzer faust-ul fiind unealta lui Marte in serviciul german,transformand returul,intr-o simpla formalitate.

zurix
zurix  •  20 Februarie 2014, 12:05

Frumos meci, pana cand s-a dat acel rosu si s-a rupt echilinrul si mai tare. Atunci Bayern s-a urcat efectiv pe englezi, au venit si golurile. Ce m-a deranjat foarte tare a fost ca Bayern si-a pierdut din spontenaitate, ferocitate. Acum paseazaaaaaaa, paseazaaaaaaaaaaa si e un deja vu de la Varzelona. Prefer Bayern de anul trecut.

vladutz13
vladutz13  •  20 Februarie 2014, 11:10
Postat de botizan pe 20 Februarie 2014, 10:04

Sezonul trecut Bayern a practicat cel mai bun fotbal care l-am vazut eu de cand urmaresc sportul asta A venit Guardiola si a cam stricat tot ... Lahm nu mai stie sa centreze in viteza , Thiago ala nu are nici un rost pe teren , Robben nu mai joaca in stanga ... Ma indoiesc ca Bayern poate trece de buulangiul de Ancelotti

vezi ca Lahm a dat centrarea la golul 2 :)

Vezi toate comentariile (14)
Comentează