INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER - OŢELUL 2-0

ZERO ONORABIL » Gălăţenii au fost eroici pe Old Trafford, dar au plecat tot cu traista goală

Articol de - Publicat joi, 03 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 03 noiembrie 2011 04:43

Oţelul a creat impresia aseară pe Old Trafford că poate obţine un rezultat istoric, însă tupeul n-a fost de ajuns nici măcar pentru un gol de palmares pe terenul ”diavolilor”

VIDEO. Vezi aici golul lui Valencia. Aici e golul lui Rooney.


Ce faci cînd joci în "Teatrul Viselor" contra unei echipe care-i are pe iarba aia perfect de verde pe Rio Ferdinand, Rooney şi Owen, clasici în viaţă ai fotbalului mondial, iar Sir Alex te mai atacă şi cu Nani, Anderson, Berbatov şi Valencia? Îţi spui "Tatăl nostru" în gînd, intri cu capul sus în luptă, încerci să nu-ţi tremure genunchii cînd auzi 74.000 de oameni cîntînd "Glory, glory, Man United" şi-i dai drumul la treabă. Adică, pe cît posibili, să nu laşi "diavolii" în careu sau să tragă la poartă, să le închizi, măcar să încerci, culoarele către buturile proprii. Grea misiune cînd nu eşti Real Madrid sau Barca. Dar, în afara prăpăstiosului ăla de gol al lui Valencia, cu un Owen parcă milimetric în ofsaid, gălăţenii nu s-au făcut de ocară în prima repriză.

Neagu, la o palmă de egalare
Deşi se anticipau atacuri în valuri spre poarta lui Grahovac, dunărenii au stat lăudabil în ghete. Sergiu Costin a sunat adunarea şi i-a trezit pe cei din defensivă, începînd cu el, drept dovadă că l-a blocat tare pe Chicharito. La reuşita lui Valencia, Pena a ripostat imediat, de era să aducă tăcerea pe Old Trafford, dar a fost blocat. F...k! Ar fi fost prea frumos ca să fie adevărat, în minutul 42, Neagu, după o recuperare personală, era să înscrie o bijuterie de gol - ar fi fost primul românesc în "Teatru"! -, însă palma lui De Gea a refuzat ca tabela să arate un rezultat de pus în ramă.

Ooo, vis frumos!
SuperGrahovac (47) a salvat angelic în poziţie de unu la unu cu "diavolul" Berbatov. Apoi, bosniacul (50) l-a citit şi pe Chicharito. Oţelul a presat! A avut momente cînd s-a dus cu tupeu maxim peste poarta englezilor. Măcar ne-am simţit mîndri că sîntem români! Din tribune se auzeau clar scandări cu numele Oţelului. Cînd visam şi noi cu ochii în ploaia măruntă britanică, noroc că Sergiu Costin (58) a scos de pe linia porţii şutul lui Anderson, care-l bătuse pe Grahovac. Oricum, gălăţenii au jucat un fotbal generos, n-au bubuit mingea. Ai noştri au arătat curaj, o premieră pentru ei în grupele Champions.

Rîpă (75) a avut o cădere de calciu şi i-a pasat decisiv lui Berbatov, dar Grahovac i-a închis unghiul şi bulgarul a dat doar gol turcesc. Se întîmplă şi rahaturi, în traducere aproximativă din engleza lui Rooney, care a făcut ce-a făcut şi a mai dat un gol, cu devierea decisivă a lui Sîrghi. Nici de data asta românii n-au dat gol pe Old Trafford, am rămas, iar, cu pofta, cu tupeul şi cu gîndul că alţii, gen Basel, au puterea să aibă seri de vis în "Teatru".

Ilie, accidentat
În minutul 52, Munteanu a fost nevoit să-l înlocuiască pe Silviu Ilie, care a resimţit dureri musculare încă din prima parte. Jucătorul a cerut schimbare chiar din primele momente de după startul reprizei, astfel că a fost înlocuit cu Sorin Frunză.

Benfica mai aşteaptă
Lusitanii au început în trombă. Şi imediat au deschis scorul la semivoeul lui Rodrigo: 1-0. Putea fi chiar mai bine pentru amfitrioni, dar arbitrul Carballo n-a văzut henţul în careu al lui Dragovici şi n-a acordat cuvenitul penalty. Garay a trecut apoi pe lîngă 2-0 şi dacă Benfica n-a marcat, s-a trezit Basel. Fără titularii din atac, Streller şi Alex Frei, indisponibili, oaspeţii au avut prima ocazie după jumătate de oră (F. Frei). A fost un avertisment pe care gazdele nu l-au luat în seamă şi-au plătit la reluare. După două momente fierbinţi, cîte unul la fiecare poartă, Basel a prins un contraatac şi Huggel a finalizat: 1-1. Iar Benfica ratează calificarea încă de pe acum în "optimi". (Aurelian Botezatu)

Echipele de start:

Manchester United:
De Gea - Fabio, Ferdinand, Evans, Jones - Valencia, Anderson, Nani - Rooney, Berbatov, Owen
Rezerve: Lindegaard, Fryers, Evra, Park Ji-Sung, Pogba, Hernandez, Welbeck
Antrenor Sir Alex Ferguson

Oţelul:
Grahovac - Rîpă, Sîrghi, Sg. Costin, Sălăgeanu - I. Filip, Giurgiu - Antal, Neagu, S. Ilie - Pena
Rezerve: Brăneţ, Skubici, Benga, L. Iorga, Frunză, G. Paraschiv, Punosevac
Antrenor Dorinel Munteanu

Clasament grupa C

1. Man United    4    2    2    0    8-4    8p
2. Benfica    4    2    2    0    5-2 8p
3. FC Basel    4    1    2    1    6-7    5p
4. Oţelul   4    0    0    4    1-7    0p

Etapa următoare (22 noiembrie): Oţelul - FC Basel, Man United - Benfica

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (12)
amusement
amusement  •  03 Noiembrie 2011, 11:02

hOtelul este o campioana rusinoasa. -in Romania avem echipe mai valoroase in acest moment, trebuie sa recunoasteti -cum a ajuns Otelul campioana? furt calificat -pana si CFR, care a furat atatia ani si a luat titlul, in UCL nu ne-a facut de ras, ba chiar puteam linistit sa afirm ca niciuna dintre celelalte echipe nu se putea descurca mai bine -acum insa pot la fel de linistit sa afirm ca Vasluiul, CFR, Rapid sau chiar Timisoara (din Liga 2) se puteau descurca mult mai bine decat Otelul in UCL -RUSINE !!!!

panconecaca2
panconecaca2  •  03 Noiembrie 2011, 10:45

0 puncte onorabile in grupa

panconecaca2
panconecaca2  •  03 Noiembrie 2011, 10:46

0 puncte onorabile intr-o participare

Vezi toate comentariile (12)
Comentează