INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, 14 FEBRUARIE, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI DOLCESPORT1, LIVETEXT PE GSP.RO

Ce are Steaua şi n-are Ajax » Roş-albaştrii au un avantaj important faţă de adversara din EL

Rusescu e golgeterul Ligii 1, cu 17 goluri marcate. +1   FOTO
Rusescu e golgeterul Ligii 1, cu 17 goluri marcate.

Articol de - Publicat joi, 31 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 31 ianuarie 2013 09:52

"Lăncierii" n-au pe nimeni în primele 14 poziţii ale topului marcatorilor din Eredivisie, în timp ce românii îl au pe Rusescu pe primul loc în Liga 1, plus alţi doi jucători în top.

De azi în două săptămîni, Steaua şi Ajax vor disputa prima manşă din 16-imile de finală ale Europa League. Cu toate că mai sînt două etape de disputat în campionatul olandez, trupa din Ghencea are deja un atu în faţa adversarei chiar dacă pentru trupa lui Reghe va fi primul meci oficial din 2013.

Steaua are în lot 3 jucători care se află în primii 10 puncheri din Liga 1, în timp ce Ajax nu trimite în acelaşi top din Eredivisie nici un reprezentant. Ambele cluburi stau bine în ofensivă. Roş-albaştrii au marcat de 46 de ori în 19 etape, avînd cel mai bun atac în prima divizie, în timp ce Ajax are un gol mai mult, însă în 20 de runde, şi are al doilea atac după cel al PSV-ului.

Rusescu face cît trei
Totuşi, Steaua are golgeteri, Ajax n-are aşa ceva. Rusescu e lider cu 17 reuşite şi strînge cîte goluri au înscris împreună primii 3 marcatori ai campioanei Olandei: Siem de Jong (7 goluri), Eriksen (6) şi Fischer (5). Dacă trupa lui Frank de Boer nu are pe nimeni între cei mai buni 14 marcatori din Eredivisie, Reghecampf va avea la dispoziţie pentru "dubla" din 14 şi 21 februarie nu mai puţin de jucători din Top Ten-ul primului eşalon: Rusescu, Rocha şi Iancu, ultimul adus de la Viitorul Constanţa.

Defensivă mai bună
Dacă în privinţa forţei ofensive, Steaua şi Ajax au cam aceeaşi medie de goluri marcate pe meci, în apărare e diferenţă mare. Trupa lui Reghecampf stă mult mai bine, avînd o medie, în 19 etape, de doar 0,7 goluri încasate pe joc. Ajax, în schimb, a luat 23 de goluri în 20 de etape, adică primeşte, în medie, 1,15 goluri în fiecare partidă.

14 jucători din lotul lui Ajax au înscris cel puţin un gol în actualul campionat din Olanda, fix acelaşi număr de fotbalişti marcatori avînd şi Steaua în Liga 1: Dumitraş, Gardoş, Chiricheş, Szukala, Latovlevici, Bourceanu, Pintilii, Prepeliţă, Chipciu, Tănase, Rusescu, Mihai Costea, Rocha şi Nikolici

555822-steaua-ajax-golgeteri.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE AJAX-STEAUA:

Fischer, refăcut. Revine Van Rhijn
Astăzi, Ajax va juca la Emmen în "sferturile" Cupei Olandei (ora 21:45) împotriva lui Vitesse, echipa care a învins-o duminică în campionat (3-2, de la 0-2). Antrenorul De Boer îl va putea folosi pe Fischer, victima unei uşoare leziuni la aductori week-end-ul trecut, dar şi pe fundaşul dreapta Van Rhijn, suspendat la Arnhem. Nu i-a păstrat în lot pe atacanţii Babel şi Sigthorsson, ambii refăcuţi după grave accidentări la umăr.

"Frank de Boer, noul Guardiola"
Un fost jucător al lui Ajax, suedezul Rasmus Lindgren (Groningen), atrage atenţia steliştilor: "Frank de Boer e un superantrenor, care a atins deja nivelul lui Guardiola. Pregăteşte meciurile în cel mai mic detaliu, se bazează enorm pe propriul joc, vrea ca echipa lui să controleze permanent partida, dar se informează şi despre adversar foarte bine. Poate să antreneze la orice mare club european".

124,6 milioane în 5 ani
Revista olandeză Voetbal International a anunţat ieri că Ajax a vîndut jucători în valoare de 124,6 milioane de euro în ultimii cinci ani. Cu 38,5 milioane mai mult decît următorul club batav, Twente. În acelaşi timp, viitorii adversari ai Stelei au investit 70,3 milioane pentru achiziţii.

De azi, bilete şi la case!
Oficialii stelişti au anunţat că, începînd de astăzi, fanii îşi pot cumpăra tichete pentru returul cu Ajax, de pe 21 februarie, şi de la casele stadionului din Ghencea şi de la Arena Naţională. Mai există bilete doar la peluze, cu preţuri între 60 şi 80 de lei, şi la cele două tribune, cu 80 de lei. Casele vor fi deschise de luni pînă vineri, între orele 10:00 şi 18:30, iar sîmbătă între orele 10:00 şi 15:00. Suporterii pot cumpără în continuare tichete şi online de pe www.biletesteaua.ro.

"Steaua se poate califica"
Mircea Lucescu le transmite un mesaj roş-albaştrilor înaintea "dublei" cu olandezii din "16-imile" Europa League. "Steaua are o şansă cu Ajax şi trebuie să o fructifice! Ar putea să treacă de Ajax dacă va juca aşa cum a jucat şi în toamnă. Nu luăm în seamă meciurile de pregătire de acum, fiindcă sînt obiective diverse", a spus Il Luce pentru DigiSport.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
terminatorul2
terminatorul2  •  31 Ianuarie 2013, 12:36
Postat de alpin pe 31 Ianuarie 2013, 08:26

Ce au cei de la Steaua in plus?!? BRANZA!!! Pe scula...

Medicamente mai iei , băi nebunule ?!

alupigus....
alupigus....  •  31 Ianuarie 2013, 11:04

Ce are Steaua şi n-are Ajax : in liga 1 echipe slugarnice ,in Eredivisie echipe puternice

romeo_daniel7
romeo_daniel7  •  31 Ianuarie 2013, 10:22

Deci??? Nu mai are rost aceasta dubla ca jucam sigur cu Chelsea :-))

Vezi toate comentariile (11)
Comentează