INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, JOI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI DOLCESPORT1, LIVETEXT PE GSP.RO

Ce nu trebuie să facă fanii roş-albaştri la Amsterdam » 5 sfaturi pentru a ocoli necazurile

Articol de - Publicat marti, 12 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 12 februarie 2013 11:42

Ce nu trebuie să facă fanii roş-albaştri la Amsterdam dacă nu vor să li se strice ziua chiar înaintea meciului cu Ajax.

Dacă opreşti pe stradă un olandez, în piaţa Dam, din centrul oraşului, şi îl întrebi de Steaua, se încurcă, pentru simplul motiv că nu ştie cine este Steaua şi nici nu îl interesează meciul din Europa League. Viaţa continuă la Amsterdam şi fără fotbal.

Acesta este Willem, mai scurt Wim, 31 de ani, economist. Pentru că ne aflăm la 50 de metri de palatul regal, exact lîngă Nieuwe Kerk, catedrala cu un stil neogotic construită în secolul al 15-lea, se gîndeşte mai mult la înscăunarea lui Willem-Alexander, primul rege batav după 123 de ani, care va primi sceptrul de la mama sa, regina Beatrix, pe 30 aprilie, la aproape 200 de ani de la înfrîngerea lui Napoleon şi crearea regatului olandez.

Biciclete, marijuana şi cartierul roşu
Dar Wim nu ezită să le ofere suporterilor stelişti ce vin în oraş cîteva sfaturi care să-i ferească de necazuri.

Îşi parchează bicicleta, una din cele peste 500.000 care adună zilnic în Amsterdam două milioane de kilometri, şi spune:
- Nu fumaţi marijuana în locurile publice! Doar în coffee-shop-uri. Şi în nici un caz să nu ajungeţi cu ea la aeroport la întoarcere!
- Nu faceţi poze în Red Light District, cartierul felinarelor roşii! Chiar dacă poliţiştii verifică zona constant, riscaţi să rămîneţi fără camera foto. Hoţii de buzunare n-au dispărut
- Nu mergeţi pe zonele marcate pentru biciclete! Posibile accidente, se circulă tare - Dacă sînteţi cu maşina, evitaţi centrul! Găsiţi greu loc de parcare şi, dacă o puneţi greşit, va fi ridicată imediat. În jur de 70 de euro amenda
- Nu uitaţi să vă cumpăraţi bilet în tramvai! Amenda, 60 de euro.

Şi încă un sfat, pentru suporterii care vor să şi vadă ceva în oraş:
- Cumpăraţi-vă "I amsterdam card"! Pentru 42 de euro, aveţi o zi transport gratuit cu tramvaiul, autobuzul şi metroul, călătorii gratis cu vaporaşul, intrare liberă la multe muzee şi reducere de 25 la sută la multe alte obiective.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
dugme
dugme  •  12 Februarie 2013, 16:30
Postat de alpin pe 12 Februarie 2013, 13:35

Asta cu biletul de autobuz chiar mi-a placut! In toamna, am vizitat Roma (3 saptamani!) si, in autobuzul spre statia de metrou Anilina, toata lumea se uita la mine ca la a 8-a minune a lumii!!! Mirat, l-am intrebat pe amicul meu localnic de ce?!? Pai, nu vezi ca tu esti singurul care composteaza bilet?!?, mi-a raspuns el. Si mi-a mai zis ca nu a mai vazut asa ceva de doi ani!!!

AUZI , OAIE .........................DACA LA TINE IN RROMANIKA si LA RRROMA (alti ti....)..............ASA CEVA ESTE NORMAL .........EI BINE , IN LUMEA CIVILIZATA DIN EUROPA DE VEST .....NU................

misucfr
misucfr  •  12 Februarie 2013, 15:59

5 sfaturi=5 goluri !

lolica123
lolica123  •  12 Februarie 2013, 15:48
Postat de steaua1986forever pe 12 Februarie 2013, 15:31

obsedati...nu simpatici.

Am zis doar sa fiu dragut :)

Vezi toate comentariile (22)
Comentează