INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, JOI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI DOLCESPORT1, LIVETEXT PE GSP.RO

Cheia e pe benzi » Ce avantaje are Steaua în faţa Ajaxului şi care sînt slăbiciunile olandezilor

Alexandru Chipciu ar putea fi avantajul Stelei în meciul cu Ajax.
Alexandru Chipciu ar putea fi avantajul Stelei în meciul cu Ajax.

Articol de - Publicat marti, 12 februarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 11 februarie 2013 20:44

Steaua poate da lovitura pe Amsterdam Arena prin mijlocaşii laterali, ambii extrem de rapizi. Olandezii au în acele zone jucători care uită să vină în apărare.

La patru zile de la primul antrenament cu Ajax, Cuenca a fost titular duminică, cu Roda (1-1), la ultimul test înainte de Steaua. N-ar fi exclus ca spaniolul să joace şi joi, în Europa League, împotriva steliştilor. Folosirea spaniolului aduce însă probleme în banda dreaptă a Ajaxului. În loc să joace simplu şi rapid, Cuenca încearcă să rezolve majoritatea acţiunilor individual şi driblează pînă pierde mingea.

În plus, Van Rhijn, fundaşul dreapta al olandezilor, urcă mereu să-l sprijine Cuenca, învăluind şi cerînd balonul pe poziţie viitoare. Aici va încerca Reghecampf să lovească, prin rapidul Alex Chipciu, cel care joi va fi titular pe postul de mijlocaş stînga.

La fel şi pe flancul stîng al atacului alb-roşiilor. Daley Blind a apărut contra Rodei mai mult ca niciodată în apropierea careului oaspeţilor, încurajat de debutul de la "naţională".

A înscris primul său gol la Ajax, dar şi el lasă un mare spaţiu în spatele său, neocupat de nimeni. Pe această zonă, Steaua poate creşte ritmul de joc, ajungînd din cîteva pase la poartă, cu spiriduşul Adi Popa pe flancul drept al atacului.

A mai rămas un atu: Eriksen
Ajax rămîne cu o singură şi certă valoare. Christian Eriksen. El e inspiraţia lui Ajax, el pasează decisiv, iar la faza următoare apare tot el la finalizare. Cu mingea la picior sau prin demarcările sale inteligente, oferind mereu o oportunitate în plus coechipierilor săi de a continua faza, danezul rămîne omul pe care Steaua nu trebuie să-l piardă din ochi.

Alte slăbiciuni ale olandezilor
- Siem de Jong, căpitanul, mijlocaş devenit vîrf după accidentarea lui Sigthorsson, anul trecut, joacă prea mult cu spatele la poartă. Un singur om care să stea lipit de el, să nu-l lase să se întoarcă, şi Steaua scapă de o gură de foc.
- Viktor Fischer, pe aripa stîngă, e în criză. Puştiul care o bătea de unul singur pe Feyenoord, la 3-0 în ianuarie, nu mai reuşeşte să creeze decît rareori situaţii clare de gol pentru el sau coechipierii săi.
- Christian Poulsen nici nu poate, nici nu are cum să dubleze plecările în atac ale fundaşilor laterali. Pentru că urcă amîndoi concomitent. Iar singurul "închizător", care mai are şi 32 de ani, nu se poate împărţi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
teodor.muresan
teodor.muresan  •  12 Februarie 2013, 10:46

Asa, asa, mister Jumatate. Ajax-ul asta e o echipa de tot rasu. Daca scapa numai cu 3-4 boabe pot da acatiste.

tapout
tapout  •  12 Februarie 2013, 09:45

Analiza e cat se poate de gresita.

terminatorul2
terminatorul2  •  12 Februarie 2013, 09:37
Postat de alpin pe 12 Februarie 2013, 09:07

Nu e slabiciune! E de-a dreptul schelet!!!

Cine , tu ? Ai dreptate , ești schelet !!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează