INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA // CORESPONDENŢĂ DIN AMSTERDAM

FOTO Peste 50.000 de fani au creat o atmosferă incendiară aseară, pe ArenA » O mare alb-roşie ce te înfioară!

Coregrafia specifică de pe Amsterdam Arena, cu stegulețe în mîinile tuturor spectatorilor +4   FOTO
Coregrafia specifică de pe Amsterdam Arena, cu stegulețe în mîinile tuturor spectatorilor

Articol de - Publicat vineri, 15 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 februarie 2013 00:20

În momentul în care echipele au ieşit pe gazon, gata de confruntare, spectatorii au fluturat steguleţele de plastic. O mare alb-roşie ce te înfioară. VIDEO: Vezi AICI fazele meciului Ajax - Steaua 2-0!

Amsterdam, oraşul atît de frumos şi atît de neobişnuit pentru noi... În care iepurii aleargă seara în jurul hotelului, bicicletele sînt mai multe ca maşinile, se fumează marijuana în coffee-shop, oamenii sînt atît de amabili încît te simţi stingherit de generozitatea lor, iar stadionul pare o navetă intergalactică străpunsă de o autostradă deasupra căreia Bourceanu e gata să-l devoreze pe căpitanul "lăncierilor", Siem de Jong.

Nu poţi să-ţi doreşti decît să fii aici, pe ArenA, într-o seară de 14 februarie, chiar dacă eşti singur de Valentine's Day, chiar dacă frigul te face să tremuri, iar vîntul accelerează la maximum această senzaţie. Şi, mai mult, ninge viscolit de dimineaţă! E mai cald în stadion, chiar dacă acoperişul nu a mai fost tras. Dar fanii cîntă şi încălzesc imediat atmosfera. Steliştii se aud primii, cînd îl văd pe Tătăruşanu ieşind la încălzire.

"Bucureşti, Steaua Bucureşti!" răsună în templul din Amsterdam. Mai sînt 45 de minute pînă la start. Atunci ies şi roş-albaştrii pe teren. În colţul galeriei Stelei se cîntă, însă olandezii fluieră şi îi acoperă imediat pe ai noştri. Dar numai 30 de secunde. După, ArenA e iarăşi stelistă: "România, România!". Apoi: "Steaua, Steaua!". Şi bubuie tobele.

Bate inima de pe ArenA
Timpul trece. E 18:40, o oră mai tîrziu acasă. Dintr-o dată, neanunţat, FAK 410, facţiunea tînără a ultraşilor din temuta F-Side, porneşte spectacolul. Cîntă şi sar, tribunele se mişcă parcă. Dar galeria Nord reacţionează cu un nume iubit şi de noi, şi de batavi.

"Mihai Neşu, Mihai Neşu!". Rivalii roş-albi tac. Aşteaptă să se încheie dedicaţia către Neşu, respectîndu-l şi ei pe fostul jucător al lui Utrecht aflat în loja regală. Imediat, la boxele arenei se aude imnul lui Ajax. Iar suporterii "lăncierilor" repetă fiecare vers ca un tunet.

Şi acum e momentul dansului steguleţelor. Peste 50.000 de spectatori flutură steguleţe de plastic alb-roşii cîntînd pe o singură voce. Stadionul trepidează. Zece minute de frenezie. E o atmosferă superbă, de sărbătoare, care creează şi o uriaşă presiune asupra adversarilor lui Ajax. Totul se termină în ritmul bătăilor inimii. Inima uriaşă de pe ArenA.

A început meciul!

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Cu Neşu în tribună şi pe tricouri
Steliştii au jucat aseară pentru a doua oară în acest sezon al Europa League pe tricouri cu fundaţia fostului jucător al roş-albaştrilor, Mihai Neşu. Acelaşi lucru s-a întîmplat şi la meciul cu Ekranas, din play-offul de calificare în grupe. Fundaţia Mihai Neşu are programate o serie de evenimente în vederea strîngerii de fonduri.

În plus, Neşu a fost prezent în loja regală a stadionului Amsterdam ArenA la invitaţia oficialilor olandezi. "În tribune, printre miile de stelişti, se va afla cel mai important suporter al nostru, Mihăiţă Neşu. Cu numele lui pe tricouri şi cu el la cîţiva paşi, este imposibil să nu împrumutăm de la Bicho spiritul de sacrificiu, puterea de luptă şi determinarea!", a scris MM Stoica înainte de meci pe facebook.

De ce n-au mai tras acoperişul
Ieri dimineaţă, ziariştii olandezi ştiau că ArenA se va închide într-o zi lovită de ploaie şi de ninsoare. Numai că, după-amiază, după o şedinţă de o oră, oficialii lui Ajax au hotărît să nu mai tragă acoperişul. De ce? Miel Brinkhuis, ofiţerul de presă al lui Ajax, a explicat că acoperişul de pe ArenA nu poate fi închis dacă a început deja să ningă. Şi cum zăpada a căzut de dimineaţă, stadionul a rămas descoperit.

Phoenuri speciale pentru gazon
Cu o oră înaintea meciului, o parte a terenului, mai exact careul de 16 metri din stînga tribunei oficiale, era acoperit de zăpada care căzuse în ultimele ore. Gazdele au încercat să usuce gazonul afectat, folosind nişte phoenuri speciale. Numai că munca asiduă a celor trei angajaţi ai lui Ajax a devenit rapid zadarnică. Între timp, a început să ningă şi mai puternic, iar cei trei s-au lăsat păgubaşi în cele din urmă.

Reghe, singur în parcare. El şi ţigara
Mai erau 60 de minute pînă la startul partidei. În drum spre sala destinată presei, ziariştii trec prin parcarea din spatele vestiarelor. Undeva, ascuns printre maşini, singur cu gîndurile sale, era Laurenţiu Reghecampf, antrenorul Stelei. Trăgea adînc din ţigară, conectat deja la meci. Cînd a văzut reporterul Gazetei a tresărit, a zîmbit şi s-a îndepărtat.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează