INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, AZI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI DOLCESPORT1, LIVETEXT PE GSP.RO

Reghecampf nu promite victoria, dar le dă încredere fanilor: "Sîntem gata să facem un meci mare!"

Steliștii s-au antrenat aseară cu zîmbetul pentru buze pe Amstedam ArenA // Foto: Alex Nicodim (Amsterdam)
Steliștii s-au antrenat aseară cu zîmbetul pentru buze pe Amstedam ArenA // Foto: Alex Nicodim (Amsterdam)

Articol de - Publicat joi, 14 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 februarie 2013 23:07

Aseară, antrenorul Stelei a recunoscut că, în pregătire, "n-am fost mulţumit de atitudinea unor jucători", însă astăzi "vom juca la fel ca în toamnă".

- Ştiind Ajaxul, ce atu poate avea Steaua?
- Am venit aici, la Amsterdam, să jucăm fotbal, nu să ne apărăm. Ştiu că avem un adversar extrem de puternic, cunoaştem bine Ajaxul, dar ne vom baza pe calităţile noastre, vom face jocul Stelei, cel din toamnă, nu cel din amicale.

- Eşti mulţumit de meciurile din cantonamente?
- Trebuie să recunosc că unele partide n-au fost aşa cum mi-am dorit, unii jucători n-au avut atitudinea aşteptată de mine (Reghe a accentuat cuvîntul atitudine), însă, după ce am vorbit cu ei, sînt sigur că acum, la meciul cu Ajax, voi vedea atitudinea potrivită pentru marea performanţă. Indiferent cine va juca.

A refuzat un ziarist olandez. A ocolit subiectul "blat"

- S-a spus că au fost prea multe teste în pregătire şi că băieţii sînt epuizaţi.
- Nu mă interesează ce spun alţii. Specialiştii au dreptul să-şi spună părerea, dar eu ştiu că am stabilit un program bun.

În acest moment, intervine un jurnalist olandez care insistă să-i pună o întrebare lui Reghecampf:

- Care e povestea cu meciul aranjat în Bundesliga? Cea descrisă de Cornel Dinu...
- Acum vorbim doar de meci. Dacă vreţi neapărat, sunaţi-l pe Cornel Dinu.

- OK, însă aceasta e singura ocazie să vă întreb despre subiectul care mă interesează.
- Vă las e-mail-ul meu, putem discuta altă dată.

- Ce le poţi promite fanilor Stelei?
- Niciodată nu fac promisiuni deşarte. Nu pot promite ceva irealizabil, dar spun că sîntem pregătiţi să facem un meci mare. Mi-aş dori să ne întoarcem acasă în avantaj. Va fi foarte greu. Întîlnim o trupă tare, un club cu tradiţie, care a cîştigat de patru ori Liga Campionilor. Acum, ne vom măsura forţele cu o echipă adevărată, acum vom vedea unde sîntem.

"Fizic, sîntem bine, după antrenamente dure. Psihic, stăm şi mai bine. Au venit soţiile în cantonament, am ieşit la masă împreună. Ne-am revenit, vom arată cu Ajax faţa noastră din toamnă" (Alexandru Bourceanu, căpitan Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Szukala îşi laudă colegii
Polonezul Lucasz Szukala a vorbit despre venirile lui Tatu şi Rîpă la Steaua, dar şi despre lipsa lui Cristi Tănase, suspendat pentru partida din această seară. "Tatu e foarte bun pentru noi, îmi place foarte mult, e periculos. Joacă bine cu corpul, are tehnică foarte bună. Şi Rîpă a jucat în Champions League, are experienţă internaţională, ceea ce este foarte important. Avem nevoie de astfel de jucători! Cristi Tănase e un jucător foarte important, dar ăsta e fotbalul, a luat cartonaş roşu şi va reveni în meciul de la Bucureşti, avem nevoie de el. E un jucător creator, tehnic şi face jocul ofensiv", a spus Szukala la DolceSport.

Băieţii la antrenament, fetele la vitrine
Soţiile şi prietenele jucătorilor stelişti nu au ratat ocazia de a merge la Amsterdam pentru a-i susţine pe elevii lui Reghecampf. Ca şi în deplasările de la Copenhaga şi din Antalya, Anamaria Prodan a fost şefa delegaţiei, doar că de această dată ele n-au mai stat în acelaşi hotel cu jucătorii Stelei. În ultimele zile, în timp ce fotbaliştii erau la antrenament la Utrecht, fetele au preferat să facă o vizită nocturnă pe celebrul Bulevard Roşu, cunoscut pentru vitrinele cu prostituate.

Duckadam a rămas acasă
Deşi trebuia să plece ieri în Olanda alături de mai mulţi oficiali stelişti pentru a asista la meciul cu Ajax din această seară, preşedintele de imagine al roş-albaştrilor, Helmuth Duckadam, a decis să rămînă la Bucureşti. Acesta a suferit o infecţie urinară şi a preferat să rămînă acasă pentru a nu avea probleme pe durata deplasării.

Nu mai ia parlamentari
Becali a renunţat să mai ducă în tribunele Amsterdam Arena colegi din Parlamentul României: "Nu m-am mai ocupat eu să fac charterul de care am zis, la revedere! Nu mi-a mai ars de aşa ceva". Patronul Stelei anunţase că va închiria un avion pentru parlamentari, urmînd ca fiecare dintre aceştia să fi plătit cîte 400 de euro pentru transport şi să beneficieze de bilet de intrare la meci gratuit.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
rila
rila  •  14 Februarie 2013, 14:06

"dar şi despre lipsa lui Cristi Tănase" ce lipsa fratilor ? eu nu inteleg de ce il tot pupati in fund pe acest crist tanase care dupa parerea mea este un jucator mediocru sub nivelul stelei. daca era bun isi arata valoarea pana acum ca ocazii a avut si se putea transfera usor la un club din strainatate pentru ca joaca la steaua de cativa ani buni... cred ca "lipsa" lui cristi tanase este un avantaj pentru steaua... sunt alti jucatori mult mai buni ca tanase care sunt tinuti in umbra lui din cauza voastra a presei care il ridicati in slavi...cat despre meciurile de deseara sanse nu sunt prea multe nici pentru steaua nici pentru cfr..dar sper sa obtinem un rezultat bun..

plischi
plischi  •  14 Februarie 2013, 07:02

va fi o partida in care ajax - in opinia mea - trebuie sa se teama mai mult de ea insashi decat de steaua. nu in sensul ca romanii trebuie subapreciatzi, ci pentru ca atunci cand joci acasa ai multe de rezolvat, in vreme ce oaspetzii se axeaza pe aparare deoarece atunci cand apriori sunt consideratzi sub gazde ca valoare, ce altceva pot juca?! cuplul bourceanu-pintilii ar putea fi decisiv, cu conditzia de a nu incerca sa inchida jocul in propria jumatate, ci cat mai departe de tatarusanu. mai nasol va fi pe dreapta, unde rapa il are in fatza pe popa, nu prea tare in fazele defensive. poate chipciu acolo si iancu pe stanga ar fi fost de ajutor pentru noul fundas dreapta.

soviet.storm
soviet.storm  •  14 Februarie 2013, 05:02

6-0, set, meci.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează