INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, JOI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI DOLCESPORT1, LIVETEXT PE GSP.RO

Steaua - ultimul coşmar al olandezilor! » Roş-albaştrii pot elimina din nou o echipă din Ţara Lalelelor după 7 ani

În februarie 2006, steliștii au savurat ultima calificare în dauna olandezilor
În februarie 2006, steliștii au savurat ultima calificare în dauna olandezilor

Articol de , - Publicat miercuri, 13 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 februarie 2013 07:25

Heerenveen e ultima formaţie scoasă din Europa de o echipă din România.

"Dubla" din "16-imile" Europa League dintre Steaua şi Ajax poate reprezenta un reper important în istoria confruntărilor cu echipele olandeze. Dacă trupa lui Reghe va reuşi să-i elimine pe "lăncieri", ar deveni echipa românească cu cele mai multe victorii împotriva batavilor, dar ar şi rupe blestemul de care FC Vaslui, Dinamo şi FC Argeş n-au reuşit să treacă.

Prima confruntare a unei formaţii din România cu una din Olanda a avut loc în toamna lui 1970, atunci cînd UTA a dat peste deţinătoarea CCE, Feyenoord. Arădenii au remizat la Rotterdam, 1-1, iar în retur au remizat alb. Astfel, au înregistrat o performanţă istorică: eliminarea campioanei Europei!

Pînă în 2002, nici o formaţie de la noi nu i-a mai eliminat pe olandezi, deşi s-au mai jucat 10 partide. Atunci, FC Naţional, cu Zenga pe bancă, a trecut de Heerenveen după 3-0 în Cotroceni şi un 0-2 de infarct în deplasare, reuşind o nouă calificare după 32 de ani!

Ultima astfel de performanţă s-a înregistrat în cel mai bun sezon european pentru România. În 2005-2006, Răzvan Lucescu şi Cosmin Olăroiu le-au scos din Cupa UEFA pe Feyenoord şi pe Heerenveen, cu Rapid, respectiv Steaua.

O victorie şi cu "naţionala"
Şi în confruntările primelor reprezentative, batavii deţin un avantaj net. România a obţinut doar o victorie, în 2007, din 12 jocuri. Singurul succes al echipei noastre a avut loc în preliminariile CE din Elveţia şi Austria, cînd, la Constanţa, Dorin Goian marca în faţa "Portocalei Mecanice" (1-0), iar România reuşea calificarea.

3 victorii a obţinut Steaua în faţa formaţiilor din Olanda. Cu PSV, Heerenveen şi Utrecht

1 singur adversar din România a mai avut Ajax: Poli Timişoara, în Europa League, în sezonul 2009-2010

558664-victorii-vs-echipe-olandeze.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (95)
cfrclujole
cfrclujole  •  13 Februarie 2013, 12:39
Postat de axi1 pe 13 Februarie 2013, 09:48

Am mai spus-o si ma repet: NU are cum sa nu se scrie despre Steaua pentru ca, de exemplu, acum cateva zile, era un articol despre chefere si avea numai 10 comentarii. Apoi m-am uitat la un articol despre Steaua si surpriza!, erau peste 120. Daca avea atatea comentarii, imagineaza-ti cate accesari a avut acel articol. Ca sa nu mai zic de un live-TEXT al Stelei, cand se strang peste 1000-2000 de comentarii.

Mai copile, tocmai ti-ai dat raspunsul singur! Daca se scriu 20 de articole despre voi si doar 2 despre noi, atunci logic ca voi sunteti mai multi pe aici. Doar nu-ti inchipui ca ceilalti sustinatori ai altor echipe vor citi articolele voastre! Mai apoi, noi avem mai multe site-uri noastre unde putem comenta linistiti asa ca le mai ratam pe astea de aici. Mai apoi, la live-textele voastre, aproximativ 80% sunt injuraturi asa ca nu ai pentru ce te lauda ca ai "strans" 1-2000 de comentarii ! Numa' bine!

teodor.muresan
teodor.muresan  •  13 Februarie 2013, 11:15

Multa bafta pe maine. Pt nea berbecu de la jsp. Aveti un articol cu o analiza sportiva scris de un italian. Poate-l citeste gasca de la jsp. Aveti ce invata.

stelistu.batran
stelistu.batran  •  13 Februarie 2013, 10:35

Poate Steaua cu conducatorii si jucatorii pe care ii are, sa elimine Ajax? Nu, imposibil, Sf!

Vezi toate comentariile (95)
Comentează