INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, AZI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI DOLCESPORT1, LIVETEXT PE GSP.RO

Surpriza lui De Boer » Antrenorul lui Ajax i-a pregătit lui Reghecampf o echipă modificată, mult mai ofensivă!

Titularizarea lui Cuenca este una dintre surprizele pe care mizează De Boer
Titularizarea lui Cuenca este una dintre surprizele pe care mizează De Boer

Articol de - Publicat joi, 14 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 14 februarie 2013 13:25

Cuenca va fi probabil titular pe aripa dreaptă, iar Sigthorsson e anunţat în prima echipă de presa olandeză. Caz în care căpitanul şi golgeterul Siem de Jong va fi retras la mijloc.

Ultimul antrenament al "lăncierilor" înaintea meciului cu Steaua a clarificat în mare măsură modul în care Ajax va aborda partida. Iată amănuntul important: De Boer le-a dat maiouri albastre, de titulari, lui Siem de Jong, Poulsen şi Eriksen. Ei vor fi linia mediană a roş-albilor astăzi.

După alte 15 minute, Poulsen îi lasă maioul său lui Schone, dar Mike Verweij, reporter la De Telegraaf, e convins că "mijlocul va fi cu Poulsen, nu cu Schone". Dacă De Jong, căpitanul şi golgeterul, coboară din atac la mijloc, cine va fi vîrf în locul său? Sigthorsson.

Islandezul, "cel mai bun vîrf al lui Ajax", cum îl descrie George Ogăraru, va fi titular în centrul ofensivei. "E complet refăcut şi în mare formă", susţine De Boer. De la el aşteaptă antrenorul goluri. Şi de la Cuenca. Spaniolul va fi aproape sigur pe aripa dreaptă, Fischer pe stînga.

O echipă de atac, extrem de ofensivă, cu Siem de Jong şi Eriksen sprijinind tripleta din faţă. E clar că De Boer vrea să decidă calificarea de la Amsterdam.

S-a accidentat făcînd judo la duş!
Noutatea lui Frank de Boer pentru meciul de azi, vîrful islandez Sigthorsson, tocmai s-a întors pe teren după o jumătate de an de pauză forţată. Şi provocată de o accidentare stupidă. Atacantul în vîrstă de 22 de ani se juca la duş cu cîţiva coechipieri de la Ajax. Făceau judo. La un moment dat, unul dintre "rivali" l-a aruncat peste şold şi islandezul a căzut rău. Şi-a dislocat umărul drept, a avut nevoie de operaţie şi a pierdut prima parte a sezonului.

ALTE ŞTIRI:

Ultraşii lui Twente vor să se răzbune pe români!
Primii fani stelişti au sosit deja la Amsterdam, dar nu poartă fulare, tricouri sau steaguri. Umblă în grupuri şi încearcă să nu iasă în evidenţă. Au aflat că la Enschede, 135 de kilometri est de Amsterdam, ultraşii lui Twente pregătesc răzbunarea. Vor să le plătească cu aceeaşi monedă fanilor stelişti pentru ce s-a întîmplat anul trecut, la Bucureşti.

Pe 16 februarie 2012, o facţiune a galeriei Stelei a surprins 30 de suporteri ai lui Twente într-un bar din Centrul Vechi, atacîndu-i cu violenţă. Pumni, picioare, dar şi cozi de lopeţi şi bîte de baseball s-au abătut asupra olandezilor atunci. Poliţia a apărut repede la locul incidentului, însă doi suporteri batavi au ajuns la spital, răniţi.

"Jucătorii Stelei n-au faţă de Bundesliga"
Marcel Răducanu, fostul mare jucător al Stelei şi al Borussiei Dortmund, a vorbit despre şansele jucătorilor din Ghencea de a se impune la o echipă de top din Bundesliga: "Nici un stelist nu cred că ar avea loc la o echipă mare din Bundesliga. Nu, chiar nu îi văd făcînd faţă aici, pentru că e un nivel foarte ridicat. Nici măcar Rusescu. Chiar dacă el e constant şi marchează mult, n-ar putea juca la Bayern, Dortmund, Leverkusen, Schalke sau altă echipă mare. E altfel fotbalul aici, se joacă foarte mult în viteză şi nu cred că ar face faţă. Nici el, nici măcar Tănase. Poate la echipe de la mijlocul clasamentului, gen Dusseldorf".

"Atacăm din primul minut, vrem victoria"
Niklas Moisander, fundaşul celor de la Ajax, a vorbit despre meciul cu Steaua din această seară. "Egalul cu Roda a venit şi ca urmare a ghinionului, dar e bine că nu am pierdut. S-au apărat foarte sus, iar asta i-a împiedicat pe atacanţii noştri să îşi creeze spaţii. Am avut trei şuturi pe poartă la o singură fază, dar careul era plin de fundaşi. Am făcut tot ce am putut, dar n-am reuşit să cîştigăm. Chiar dacă şi Steaua va veni cu gîndul să obţină un 0-0 la Amsterdam, noi tot vom ataca şi sperăm ca jocul poziţional să ne ajute. Trebuie doar să arătăm că sîntem mai inteligenţi", a spus Niklas Moisander.

Eriksen nu mai vrea la Ajax
Christian Eriksen (21 de ani) are contract cu Ajax pînă în 2014, iar clubul din Olanda preferă să-l vîndă cît mai repede decît să rişte o eventuală cedare gratis a jucătorului. "O să iau o decizie asupra viitorului meu mai tîrziu. Nu este adevărat că doar campionatul Spaniei îmi place. Serie A, dar mai ales Premier League sînt campionate senzaţionale unde mi-ar plăcea să evoluez. Înainte să plec de la Ajax îmi doresc enorm să mai cîştig măcar un trofeu", a declarat fotbalistul conform Sky Sports. Mijlocaşul evoluează din 2010 pentru prima echipă a lui Ajax, cîştigînd 2 titluri şi o cupă cu gruparea din Amsterdam.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
alin.constantin
alin.constantin  •  14 Februarie 2013, 15:40

Raggae, diseara pana si tu joci 1 solist cu handicap la meciul asta!!! AJAX o bate pe Steaua.

vaalah
vaalah  •  14 Februarie 2013, 15:25
Postat de lavy_flavy pe 14 Februarie 2013, 15:22

da,dar asta dupa ce i-ati lins outzele lui gheorghiu-dej,protectorul vostru,ala care-i scapa pe fotbalisti de militie numai daca se transferau la rapid...:)))))))

Hai ba nu fi absurd, cand erau comisarii politici in tara te exterminau daca te opuneai. Ce putea sa faca conducerea clubului Rapid , sa se sinucida cu mana lor ?

lavy_flavy
lavy_flavy  •  14 Februarie 2013, 15:24
Postat de vlad_condurache pe 14 Februarie 2013, 15:17

Ooo, tu, legenda vie! Cat de mult poti sa gandesti! Precum academiciana nascuta in Scornicesti Doctorii au dat sentinta: "e nebun...si-un pic dement" Iar prin targ se susoteste c-ar avea si sculament Zi de zi de dimineata, baga cate-un moldamin Despre cine este vorba? Ete fleosc...despre ALPIN

sculamentu-i ereditar la el :))

Vezi toate comentariile (27)
Comentează