INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, 14 FEBRUARIE, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI DOLCESPORT1, LIVETEXT PE GSP.RO

VIDEO Cum să ucizi Ajaxul în 13 minute » Vitesse a oferit ieri o demonstraţie Stelei

Fundașul lui Ajax, Moisander (stînga), e spectator la golul de 3-2 al lui Ibarra. Portarul Vermeer n-are ce face
Fundașul lui Ajax, Moisander (stînga), e spectator la golul de 3-2 al lui Ibarra. Portarul Vermeer n-are ce face

Articol de - Publicat luni, 28 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 28 ianuarie 2013 11:18

Gazdele au început să recupereze în minutul 68, ajutate şi de gafele apărătorilor lui Ajax, care, cu excepţia portarului Vermeer, n-au existat.

Steaua, cu Ajax se poate! A demonstrat-o Vitesse Arnhem, ieri, în campionatul Olandei. Chiar şi conduse la un moment dat cu 2-0 (64), gazdele n-au renunţat nici un moment la luptă. S-au bătut pentru fiecare metru de teren, i-au îngrămădit pe campioni în propriul careu şi au reuşit să întoarcă un meci ca şi pierdut în numai 13 minute!

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Un comeback spectaculos, nimic de spus, dar pe care adversara Stelei în "16-imile" Europa League (14/21 februarie) l-a girat prin numeroasele gafe comise. O dată că, pe "Gelredome", n-a mai fost acel Ajax exuberant din derby-ul cu Feyenoord (3-0). Pînă în minutul 68, cînd Theo Janssen a dat semnalul revenirii lui Vitesse, cu o execuţie de senzaţie, oaspeţii au avut şansa de partea lor.

La golul de 0-1, şutul lui Schone a fost deviat în proprie poartă de Kashia. Iar la 0-2 a fost Eriksen cel care a schimbat traiectoria balonului expediat de Poulsen. Norocul le-a surîs oaspeţilor, pînă la un punct, şi în apărare. Portarul Vermeer a făcut multă vreme minuni în faţa lui Ibarra, Van der Heijden sau Havenaar. Dar în cele din urmă, lăsat baltă de-o apărare-varză, a cedat şi el.

SLĂBICIUNILE LUI AJAX

MENTALUL. Echipa lui Frank de Boer s-a relaxat din momentul în care şi-a mărit avantajul pe tabelă la 2-0. Iar după golul de 1-2, înscris de Janssen, a căzut psihic.

DEFENSIVA. Este, de departe, punctul nevralgic. Lateralii Alderweireld şi Blind au fost depăşiţi constant de adversari, iar în centru, Veltman şi Moisander au pierdut aproape toate duelurile.

ANTRENORUL. În absenţa lui Van Rhijn, suspendat, Frank de Boer l-a titularizat pe Alderweireld fundaş-dreapta şi în centrul apărării l-a pus pe Veltman. Dezastru! Iar la 2-0 n-a ştiut să-şi mobilizeze jucătorii şi nici n-a schimbat tactica din mers, de aşa manieră încît să conserve avantajul.

FISCHER. Autorul unei "duble" la 3-0 cu Feyenoord, puştiul de numai 18 ani aproape că nu s-a văzut ieri în atacul lui Ajax. În afara cîtorva şarje, în debut, nimic notabil.

VITESSE - AJAX 3-2
(Janssen 68, Van Aanholt 79, Ibarra 81 - Kashia 33 autogol, Eriksen 64)

AJAX: Vermeer - Alderweireld, Veltman, Moisander (86 Hoesen), Blind - Schone, C. Poulsen, Eriksen - Boerrigter (80 Lukoki), S. de Jong, Fischer (67 Sana). Antr. F. de Boer

"Ca o echipă mare ce sîntem n-aveam voie să dăm din mînă un avantaj de două goluri. E o ruşine. Am primit o lecţie usturătoare" (Frank de Boer, antrenor Ajax)

6 parade a avut portarul lui Ajax, Vermeer, în meciul de ieri. În ciuda evoluţiei de excepţie, a încasat 3 goluri

15 partide consecutive fără eşec în deplasare avea Ajax pînă la meciul de ieri. În campionat era neînvinsă "afară" de aproape un an

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
gerula666
gerula666  •  28 Ianuarie 2013, 11:37
Postat de behaitoarea_woody_reloaded pe 28 Ianuarie 2013, 09:50

5tOAIA nu e Vitesse. Ajax a dominat tot meciul si doar lipsa de experienta i-a facut sa piarda.

Despre ce lipsa de experenta vorbesti prietene, cand Ajax e la primul meci pierdut in deplasere in campionat dupa 1 an! Doua goluri a dat Ajax, ambele de la 35/40 de metri de poarta, da sa vezi cate ne scapa Carlos2Tatarusine in plasa, sutul si golul. Finalzarea jucatorilor de la Vitesse a fost de nota 10. Se vedea clar ca, acesti jucatori exceleaza la mai multe capitole: tehnica in regim de viteza, control bun al balonului si finalizare de jucatori de clasa. In tot campionatul nostru nu gasesti 2/3 astfel de jucatori. Pote unul singur, cine stie! Nu mai zic ca , poate unii jucatori de la Vitesse sunt si mai ieftini decat unele petardele cumparate de JIJI care nu mai explodeaza odata:(

mama.is.here
mama.is.here  •  28 Ianuarie 2013, 09:58

repet: acest meci este de antrenament, urmeaza meciul adevarat, cel cu Chelsea...stati asa, eu ma refeream la Ajax, voi ce-ati crezut?

behaitoarea_woody_reloaded
behaitoarea_woody_reloaded  •  28 Ianuarie 2013, 09:50

5tOAIA nu e Vitesse. Ajax a dominat tot meciul si doar lipsa de experienta i-a facut sa piarda.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează