INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  STEAUA - AJAX, JOI, ORA 22:05, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1, DOLCESPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

VIDEO Poate fi Tănase omul decisiv? » Steliştii îşi pun toate speranţele în decarul roş-albastru

Tănase a marcat rar pentru Steaua, dar majoritatea golurilor sale au fost spectaculoase.
Tănase a marcat rar pentru Steaua, dar majoritatea golurilor sale au fost spectaculoase.

Articol de , - Publicat luni, 18 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 17 februarie 2013 22:47

Cristi Tănase va juca joi titular în meciul cu Ajax, după ce la partida tur a fost suspendat după eliminarea de la Copenhaga, iar Becali şi Reghecampf pariază că el va fi cel care va decide returul.

Tănase împlineşte azi 26 de ani. A venit la Steaua în august 2009, iar acum este văzut drept principala armă a "roş-albaştrilor" pentru meciul retur contra "lăncierilor". Pînă în acest sezon, "Dodel" s-a remarcat mai mult în meciurile din Europa decît în cele de campionat, motiv pentru suporteri să îl vadă deja în ipostaza lui Andrei Cristea din "dubla" cu Valencia din 2005.

Actualul sezon poate fi unul perfect pentru Tănase, care a marcat deja şase goluri pentru Steaua în Liga 1, cît reuşise în toată cariera. Dacă Laurenţiu Reghecampf şi Gigi Becali au încredere în mijlocaş, fostul antrenor Emeric Ienei e sceptic în privinţa întoarcerii sale în primul "11". "Revine Tănase şi nu o să avem nici un fel de emoţie. Trebuie să înscriem repede şi ne calificăm", spune Becali.

Patronul "militarilor" e însă contrazis de Ienei: "Are calitate, dar nu am prea mare încredere în el. Nu e un jucător puternic din punct de vedere psihologic".

Trei goluri de geniu în Europa
Chiar dacă n-a marcat nici un gol în acest sezon al Europa League, statistica arată că "Dodel" a fost un jucător-cheie în trei momente decisive din carieră petrecute la Steaua, toate în competiţiile europene.

1. Primul s-a întîmplat pe Ghencea, la meciul de coşmar pentru stelişti cu Napoli (3-3). Atunci l-a umilit pe De Sanctis cu un lob de senzaţie de la 30 de metri! A luat nota 8 în Gazeta, a doua după Tătăruşanu! Vezi VIDEO!

2. Sezonul imediat următor, Tănase şi-a cucerit din nou fanii. A marcat de două ori pe Naţional Arena contra lui Maccabi Haifa, dar reuşita acestuia de 4-2 face parte din colecţia de goluri spectaculoase ale piteşteanului. Şut cu dreptul, de la 30 de metri, direct în plasa laterală, la care portarul nici n-a reacţionat. A primit nota 9, fiind iar cel mai bun jucător de pe teren. Vezi VIDEO!

3. Fanii nu pot uita nici golul marcat la Sofia, atunci cînd Steaua a făcut 1-1 cu ŢSKA şi a obţinut calificarea în grupele Europa League. Şi în acest meci, decarul a fost cel mai bun om de pe teren, primind nota 8, cea mai mare acordată de Gazetă. Vezi VIDEO!

Acum, o dată cu apariţia lui Cristi Tănase în primul "11" la meciul de joi cu Ajax, Reghe va risca şi va începe jocul cu o formaţie superofensivă. "Dodel" va evolua lîngă Rusescu, în spatele lui Nikolici.

Trei goluri în pregătiri
Chiar dacă a fost suspendat pentru meciul tur cu Ajax din Olanda, Laurenţiu Reghecampf l-a folosit pe Tănase cel mai mult în meciurile amicale în cantonamentele din Spania şi Turcia pe postul său.

Acesta a bifat 450 de minute, cît Mihai Costea şi Iulian Roşu la un loc. Mijlocaşul a marcat şi trei goluri, două pentru Steaua, în amicalele cu Dinamo Kiev şi Sturm Graz, şi unu la echipa naţională, în partida cu Australia.

Primul român care a marcat pe Anfield
O altă reuşită istorică. Cristi Tănase a fost primul român care a marcat pe Anfield Road în istoria întîlnirilor dintre echipele româneşti şi Liverpool. El a înscris unicul gol al steliştilor în meciul din Europa League, după ce a trimis o scăriţă peste portarul Reina. "Golul meu nu ajută cu nimic, pentru că este o înfrîngere. Doar dacă era o victorie, era un gol care rămînea în istorie", spunea Tănase la finalul meciului pierdut cu 4-1.

Cum poate arăta Steaua cu Ajax
Tătăruşanu - Rîpă, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Prepeliţă - Ad. Popa, Rusescu, Tănase, Chipciu - Nikolici

6,28 este media notelor lui Tănase în acest sezon al Ligii 1, al treilea stelist după Raul Rusescu (7,00) şi Adi Popa (6,28)

15 goluri a marcat "decarul" în campionat în cele 172 de meciuri în care a evoluat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
asc21
asc21  •  18 Februarie 2013, 11:09

Si ca el sunt majoritatea fotbalistilor ce activeaza in Liga I.

danalexu
danalexu  •  18 Februarie 2013, 10:41

cred ca decat meme mai spera la tanase!

inexistentus
inexistentus  •  18 Februarie 2013, 10:37

Dinamo in competitiile europene doar la subsolul articolelor lui Steaua pe GSP ! :)

Vezi toate comentariile (18)
Comentează