INTERNATIONAL  »  STEAUA - CHELSEA  »  STEAUA - CHELSEA, MÎINE, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGI1, DOLCE1 ŞI PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Ospătarul obsedat de Mou » Dominique Antognoni explică de ce Benitez a pierdut vestiarul şi la Inter, şi la Chelsea

Benitez nu mai este dorit la Chelsea nici de jucători, nici de suporteri.
Benitez nu mai este dorit la Chelsea nici de jucători, nici de suporteri.

Articol de - Publicat miercuri, 06 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 05 martie 2013 23:19

Ziaristul român ce trăieşte de două decenii în Italia spune că tehnicianul spaniol e dominat de ura şi invidia faţă de Mourinho şi faţă de jucătorii favoriţi ai portughezului. Acum Terry joacă rolul lui Materazzi.

Este pur şi simplu obsedat de Mourinho. Nici măcar nu reuşeşte să îşi ascundă antipatia şi invidia faţă de portughez şi mai ales faţă de jucătorii iubiţi de el sau, invers, fotbaliştii care îl admiră enorm pe Jose. De aici i se trag antipatiile: nu-i întîmplător că la Inter i-a avut duşmani pe Cambiasso şi pe Materazzi, iar la Chelsea nu există zi fără să se certe cu Terry, alt fost "colonel" al lui Jose.

Jos pozele cu Mou!
Cînd a venit la Inter a "reuşit" performanţa de a crea două conflicte în primele două zile. Cum a pus piciorul la Appiano Gentile a dat dispoziţie ca fotografiile cu Mourinho să dispară de pe pereţi, într-un club în care Jose era mai important decît Dumnezeu şi cu care cîştigase Liga Campionilor cu doar trei luni în urmă. Apoi i-a cerut lui Moratti să-i fie cumpărat Mascherano, mijlocaş care i-ar fi făcut concurenţă lui Cambiasso, senator şi om de încredere al lui Special One.

Pînă la urmă l-a luat Barcelona, dar războiul începuse. Pe de o parte, Esteban a plătit scump, pentru că dacă la Inter comandau el şi cu ceilalţi trei argentinieni, Zanetti, Samuel şi Milito, la "naţională" ultimul cuvînt îl au Messi şi Mascherano. O fi vreo coincidenţă, dar de atunci Cambiasso n-a mai jucat niciodată 90 de minute întregi în tricoul celest, iar la Copa America era mereu schimbat la pauză.

I-a rupt cu pregătirea
Benitez începuse bine, echipa juca un fotbal fantastic, dar antipatia dintre el şi jucători creştea zi după zi. După care a venit perioada accidentărilor în serie: toate problemele erau musculare, evident din cauza pregătirii fizice greşite. Unii jucători se antrenau pe ascuns, făceau un program individual, fără ca Rafa să fie ţinut la curent.

La sfîrşitul lui septembrie 2010 s-a jucat Roma - Inter şi toţi ne amintim de criză de nervi a lui Chivu contra tacticii lui Benitez, care lăsa total descoperită partea stîngă. Ciudat e că a doua zi jucătorii, mai ales Eto'o şi Maicon, i-au dat dreptate lui Cristi: era un semnal elocvent.

Cei care cîştigaseră totul cu Mourinho contestau mereu modul de joc şi schimbările lui Rafa: "Aaaah, dacă ar fi fost Mourinho, ar fi făcut aşa". Sau: "Nu ştii să faci nimic special, scoţi un mijlocaş, bagi un mijlocaş, scoţi un atacant, bagi un atacant. Jose ştia cum să ne motiveze şi risca, acum nu mai surprindem pe nimeni, avem un joc plictisitor şi previzibil".

Zero şuturi pe poartă
Ultima picătură a fost derby-ul pierdut, 0-1, cînd gazdă era Inter. Trebuia să fie partida în care întreaga suflare nerazzurra să demonstreze verişorilor rossoneri cine comandă în oraş, era primul derby cu Inter campioană a Europei. Rezultatul? Zero şuturi la poartă, deşi Milan juca avînd un om mai puţin şi, mai ales, cu un zîmbet enervant în faţa camerelor de luat vederi. "Am pierdut, dar am jucat bine, am avut ghinion". Un fel de epitaf.

Practic, cariera lui Rafa s-a terminat în seara aceea de 14 noiembrie. Jucătorii nu îl mai ascultau, Materazzi a pus poza lui Jose pe homepage-ul site-ului său, semn evident că a sosit momentul să fie schimbat.

Nu se putea în acel moment pentru că Inter se pregătea de Campionatul Mondial al cluburilor, dar era evident că aventura lui la Milano se va termina după finala cîştigată pe 18 decembrie împotriva celor de la Mazembe (3-0).

Ironizat de Eto'o
Lovitura de graţie i-a dat-o Eto'o: după golul marcat s-a dus lîngă banca de rezerve, a luat două pungi de plastic pline cu apă şi a început să le agite. Mesajul era clar, era o imitaţie a unui antrenor hilar şi diletant dintr-o comedie din anii '80, în care tehnicianul Oronzo Cana propunea sistemul 5-5-5. Cu alte cuvinte, dragă Rafa, nu înţelegi nimic din fotbal.

Benitez s-a răzbunat, lăsîndu-l pe bancă pe Materazzi, deşi se obişnuieşte ca în ultimul minut să intre pe teren şi al doilea căpitan al echipei, cum făcuse Jose cu el la Madrid, pentru a sărbători împreună cu ceilalţi. A fost ultima zi a lui Benitez în calitate de antrenor la Inter.

La Chelsea povestea se repetă, doar că în locul lui Materazzi e Terry. Amîndoi extrem de apropiaţi şi de legaţi de Mourinho. Întrebarea e dacă îşi dă seama de ceea ce face sau dacă ura pentru Jose l-a orbit atît de tare încît să acţioneze în mod inconştient.

1,86 puncte pe meci este media lui Benitez la Chelsea în 28 de partide. Doar la Liverpool (1,88) şi Valencia (1,92) a reuşit mai mult, la Inter atingînd minimul ultimelor zece sezoane (1,68)

"Cu această echipă am cîştigat Liga Campionilor în primăvara trecută. Poate că vina este a ta!" ( John Terry, căpitan Chelsea, către Benitez)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
christiano0
christiano0  •  06 Martie 2013, 11:53

Românisme....

caine_
caine_  •  06 Martie 2013, 11:48
Postat de flo_ax pe 06 Martie 2013, 09:47

Benitez si Wenger sunt niste eterni looseri... macar francezul are scuza ca se pliaza pe filozofia economica a clubului Arsenal, cumparam ieftin si vindem scump oricui. Singurele performante notabile ale lui Rafa au fost cele din Spania si titlul de Champions luat norocos cu Liverpool. In toate realitatile alternative posibile, Milanul nu mai pierde avansul de 3 goluri si Sheva nu trage in portar din 3m

-O Liga a Campionilor, FA Cup, Supercupa Europei cu Liverpool -Cupa Uefa, doua titluri in Spania cu Valencia (nu Real, nu Barcelona) De doua ori declarat cel mai bun manager al anului de UEFA. Asa arata un etern loser?(ai scris gresit). Ca nu s-a descurcat in era post Mourinho la Inter, ca s-a hazardat sa acccepte interimat la Chelsea(unde era urat de toata lumea datorita perioadei Liverpool), putem discuta. "Etern loser" sau comparatiile cu Lucescu si Piturca sunt doar tampenii pe care le putem ignora

flo_ax
flo_ax  •  06 Martie 2013, 09:47
Postat de ovidiu_3003 pe 06 Martie 2013, 05:54

Ce stii tu Singapore despre antrenori ? Invata geografie si pe urma sa ti dai cu parerea ...Benitez este un antrenor foarte bun in grupa cu Ferguson ,Wanger ,Ancelotti ,Lippi ,Capello ...imediat in spatele lui Jose Mourinho

Benitez si Wenger sunt niste eterni looseri... macar francezul are scuza ca se pliaza pe filozofia economica a clubului Arsenal, cumparam ieftin si vindem scump oricui. Singurele performante notabile ale lui Rafa au fost cele din Spania si titlul de Champions luat norocos cu Liverpool. In toate realitatile alternative posibile, Milanul nu mai pierde avansul de 3 goluri si Sheva nu trage in portar din 3m

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close