INTERNATIONAL  »  STEAUA - CHELSEA  »  CHELSEA

Portretul viitoarei adversare a Stelei: Fără şanse la titlu, un manager contestat de suporteri, evoluţii contradictorii

Englezii nu reuşesc să-l blocheze pe Lafata (stînga), jucătorul Spartei Praga, care deschide scorul pe Stamford Bridge // Foto: Reuters
Englezii nu reuşesc să-l blocheze pe Lafata (stînga), jucătorul Spartei Praga, care deschide scorul pe Stamford Bridge // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 23 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 22 februarie 2013 22:45

După ce a cîştigat Liga, primăvara trecută, echipa miliardarului Roman Abramovici a intrat pe o spirală descendentă.

Hazard pe bancă, Lampard şi Ivanovici în tribună. Condusă din minutul 17 cu 1-0, salvată în prelungiri (90+2) de mijlocaşul belgian introdus la jumătatea reprizei secunde. Fernando Torres, dezastru, managerul Benitez huiduit din nou de fani. Aceasta a fost Chelsea, joi seară, în returul din "16-imi" cu Sparta Praga (1-1, 1-0 în prima manşă).

Ruşinea din Ligă
E doar o partidă, dar spune multe despre starea adversarei Stelei în "optimi" (7/14 martie). Chelsea din acest sezon e umbra trupei care a cîştigat primăvara trecută Champions League. Declinu-i evident peste tot. În campionat, unde se află la 16 puncte de liderul Man. United, dar şi în Europa, unde a dispărut de pe radarul Ligii încă din faza grupelor. O ruşine pe care n-a mai păţit-o pînă acum nici o cîştigătoare a trofeului!

"Vîrf" bont
Patronul Roman Abramovici le-a dat cu piciorul unui Anelka, unui Drogba, ivorianului deşi i-a cîştigat finala de la Munchen, în ideea de a-i face loc în echipă lui Fernando Torres. Rezultatul? "Vîrful" pe care a dat 58,5 milioane de euro în ianuarie 2011 întîrzie să dea satisfacţie. Ultimul lui gol, şi singurul în acest an, datează din ianuarie!

În război cu suporterii
Şi nu-i singurul autogol pe care l-a marcat miliardarul rus. În noiembrie, cînd l-a concediat pe managerul Roberto Di Matteo, şi-a pus suporterii în cap angajîndu-l în locul acestuia pe Rafa Benitez. Un antrenor care, datorită trecutului său la rivala Liverpool, a fost primit din start cu huiduieli pe Stamford Bridge.

Acelaşi trend
Abramovici a mizat pe faptul că Benitez, cunoscut drept un bun tactician, va reuşi să stabilizeze echipa, s-o readucă în lupta pentru titlu. N-a reuşit. Parcursul albaştrilor a rămas în acelaşi trend, sinusoidal. Şi cînd spaniolul e nevoit să odihnească şi din jucători, cum s-a întîmplat cu cehii, iese în evidenţă subţirimea valorică a lotului. Cu toate astea, căpitanul Terry e optimist: "Sîntem foarte dezamăgiţi că am părăsit Liga, iar marţea şi miercurea stăm în faţa televizorului. Dar asta trebuie să fie o motivaţie suficientă pentru a cuceri Europa League".

ECHIPA-TIP
Cech - Ivanovici, Terry, Cahill, Ashley Cole - Mikel, Lampard - Ramires, Hazard, Mata - Torres
Manager: Rafa Benitez

386,7 milioane euro e valoarea de piaţă a actualului lot de jucători ai lui Chelsea, conform transfermarkt.de. Efectivul Stelei e evaluat la 41,2 milioane

0-0 şi 1-2 au fost rezultatele CFR-ului în "dubla" cu Chelsea din grupele Ligii, ediţia 2008-2009

3 e locul pe care-l ocupă Chelsea în ierarhia Premier League, la 16 puncte de liderul Man. United

10 meciuri fără eşec acasă are Chelsea în Europa. Ultima înfrîngere: 0-1 cu Man. United, în aprilie 2011, în Ligă

10 partide consecutive cu gol marcat are Chelsea pe Stamford Bridge în cupele europene

"Faptul că Steaua a întors acel 0-2 de la Amsterdam şi s-a calificat demonstrează că acasă e un adversar redutabil. Vom avea un meci greu la Bucureşti" ( Ryan Bertrand, fundaş Chelsea)

"Vom aborda partidele cu Steaua cu maximă seriozitate pentru că întîlnim o echipă periculoasă" (Rafa Benitez, manager Chelsea)

Chelsea financiar
Venituri: 322,6 milioane euro
- vînzări de bilete: 96,1 milioane euro
- merchandising: 87,1 milioane euro
- drepturi TV: 139,4 milioane euro
Buget: 300 milioane euro

560507-program-steaua.jpg
Steaua - Chelsea din optimile Europa League se va juca pe 7 martie la Bucureşti şi o săptămînă mai tîrziu la Londra.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
blue_sky
blue_sky  •  23 Februarie 2013, 17:11
Postat de ovidiu_3003 pe 23 Februarie 2013, 15:11

Chelsea castiga fara probleme ...aceasta este ordinea fireasca a lucrurilor ...De obicei echipa mai buna se califica ...rar de tot odata la 8 ani ...se mai poate intampla si o minune ...

E greu sa te uiti la Steaua cum face performanta in Europa cand echipa ta nici nu mai exista, nu-i asa?

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  23 Februarie 2013, 15:11

Chelsea castiga fara probleme ...aceasta este ordinea fireasca a lucrurilor ...De obicei echipa mai buna se califica ...rar de tot odata la 8 ani ...se mai poate intampla si o minune ...

vladutz13
vladutz13  •  23 Februarie 2013, 13:34

Hai sa fim seriosi!! Ce declin e asta??? Locul 3 in Anglia (anul trecut a fost mai sus si nu stiu eu??), si 10 puncte in CL!!! Daca Sahtiorul nu se facea de ras acasa cu Juve si scotea macar un egal, se calificau mai departe.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează