INTERNATIONAL  »  STEAUA - CHELSEA  »  STEAUA - CHELSEA, 7 MARTIE, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGI1, DOLCE1 ŞI PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Secretul cu care Steaua vrea să distrugă şi Chelsea » A făcut o investiţie-record pentru a uimi Europa

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 04 septembrie 2013 21:55

Neubert e plătit la Steaua ca un fotbalist, cu 10.000 de euro lunar, cel mai mare salariu al unui preparator fizic care a lucrat vreodată în România.

Forma fizică bună pe care o arată Steaua are în spate o investiţie-record pentru nivelul economic al campionatului României. Astă-vară, după ce a fost învestit ca antrenor principal, Reghecampf l-a convins pe Becali să-l angajeze şi pe Thomas Neubert. Ca să vină full-time în Ghencea, neamţul a primit un salariu de 10.000 de euro lunar, cît venitul unuia dintre fotbaliştii buni de la Steaua! Şi dublu decît Adi Popa, spre exemplu, un jucător utilizat în ambele manşe ale duelului cu Ajax.

Fără suma aceasta, Neubert ar fi acceptat să lucreze cu Rusescu şi cu colegii lui doar part-time, cum proceda la Bistriţa şi la Chiajna, precedentele formaţii la care colaborase cu Reghecampf. Atunci venea în România doar o dată pe săptămînă şi mai apărea în timpul cantonamentelor de vară sau de iarnă, antrena cîteva zile şi apoi lăsa programul după care jucătorii se pregăteau în continuare în lipsa lui.

La Steaua, Thomas e în topul celor mai bine plătiţi dintre angajaţii lui Becali şi conduce detaşat într-un clasament al salariilor preparatorilor fizici din România. De fapt, e cel mai bine plătit astfel de specialist din istoria Ligii 1. Constantin Niculae, preparatorul lui Dinamo, primeşte de zece ori mai puţini bani. Iar la CFR Cluj, Cruz, secundul portughez al lui Paulo Sergio, şi preparatorul italian Paolo Potocnik primesc împreună jumătate din banii pe care îi ia Neubert la Steaua.

A anticipat regresul lui Dortmund
Dovada că pentru Reghecampf chiar e superimportant rolul preparatorului fizic: într-o discuţie despre Klopp, antrenorul Borussiei Dortmund, Reghecampf era impresionat de "principalul" campioanei Germaniei, "nu e supraevaluat deloc, e cu adevărat foarte, foarte bun". "Dar a avut un preparator fizic senzaţional, care a plecat de la Dortmund după ce s-a certat cu Klopp. Sînt curios cum o să se descurce fără el". Şi campioana se află, într-adevăr, în regres acum, la 17 puncte în spatele liderului Bayern.

Urmează altă investiţie
Reghecampf l-a convins pe Becali să plătească în continuare pentru dezvoltarea metodelor de pregătire fizică. "Vom construi în Ghencea un "speed court", o sală de antrenament în care putem îmbunătăţi viteza şi forţa explozivă. Sînt doar trei echipe în Europa care mai folosesc asemenea facilităţi: Real Madrid, Barcelona şi Dortmund". Sala costă 500.000 de euro!

400 de euro lunar cîştigă Florentin Petre la Dinamo, de 25 de ori mai puţini bani decît ia Neubert de la Steaua

Sînt metodele Marinei americane

Pentru că nu putea antrena fizic soldaţii de pe submarine, Marina SUA a apelat la benzile TRX, iar în scurt timp trupele respective au devenit cel mai bine pregătite din întreaga armată americană.

Unde îşi are originea aparatul TRX, adus în premieră în fotbalul românesc în vara anului trecut de către colaboratorul lui Reghecampf? În Statele Unite ale Americii, însă nu preparatorii fizici din NBA au inventat această modalitate de pregătire, ci Armata Statelor Unite.

Benzile TRX erau folosite în special pentru cei din Marina americană, în special de cei înrolaţi pe submarine.

Tocmai pentru că nu aveau posibilitatea de a-şi menţine forma fizică în săli special amenajate pe submarine, s-a apelat la această metodă. Benzile TRX sînt utilizabile în aproape orice loc, pentru că ele pot fi "agăţate" oriunde şi nu necesită spaţiu foarte larg pentru ca o persoană să facă un antrenament.

Mai mult, conform unor studii ale Armatei americane, s-a stabilit că după ce aparatul TRX a fost introdus pentru soldaţii din Marină, aceştia au devenit, în scurt timp, cel mai bine pregătiţi din punct de vedere fizic. Acest fapt a rezultat dintr-un studiu realizat în anii '90 care a urmărit: creşterea puterii, a flexibilităţii, a echilibrului şi a mobilităţii.

Abia apoi, metodele respective au fost preluate în NBA, baschetul fiind un sport extrem de solicitant fizic. Mai departe, TRX a ajuns apoi şi la echipele de fotbal din Major Soccer League, acolo unde a evoluat şi Jurgen Klinsmann, la formaţia Orange County Blue Star. După un an, Klinsmann a preluat "naţionala" Germaniei şi a adus cu el metodele din America, pe care le-a implementat la toate cluburile din Bundesliga, acolo unde activa şi Thomas Neubert, actualul preparator fizic al Stelei.

Neubert a lucrat pentru trupele US Air Force!
Într-un interviu publicat în Libertatea, în toamna anului trecut, Neubert a dezvăluit că timp de 3 ani, între 2003 şi 2006, "înainte să-mi pun în practică metodele în fotbal, am lucrat ca antrenor personal pe partea de pregătire fizică pentru trupele US Air Force, cantonate la baza de la Ramstein". Ramstein Air Base este cea mai mare bază militară nord-americană a US Air Force şi NATO în afara graniţelor SUA. Se află în apropiere de Kaiserslautern, unde Neubert are casă. Baza, care are aproape un secol vechime, dispune de peste 15.000 de soldaţi.

Germania domină Champions League
O dovadă că metodele aduse de Klinsmann din SUA au revitalizat echipele nemţeşti în ultimii 10 ani e faptul că în actualul sezon al Ligii Campionilor, Germania are şanse foarte mari să fie singura ţară care să aibă 3 echipe în sferturile de finală. Bayern Munchen e ca şi calificată după ce a bătut-o pe Arsenal chiar pe Emirates, scor 3-1. În plus, Borussia Dortmund şi Schalke pornesc şi ele ca mari favorite după 2-2 la Doneţk, cu Şahtior, şi 1-1 la Istanbul, cu Galatasaray.


„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (38)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  06 Martie 2013, 00:59
Postat de ovidiu_3003 pe 05 Martie 2013, 09:53

In Romania ar trebui sa fie numai romanii adevarati ...cei cinstiti ...nu cei care fura si care fac blaturi ...Macar daca nu suntem un popor cu un I.Q. mai mare sa fim cinstiti ...

adica la nivelul tau, sa fie toti prosti ca sa pari tu destept! hai ca nu esti prost destul, esti superprost.

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  06 Martie 2013, 00:55
Postat de botizan pe 05 Martie 2013, 11:01

Presimt ca o gramada de stelisti se vor da accidentati de vreo 10 ori in timpul meciului , si ii vor refuza pe medicii Stelei , asteptand-o pe doamna de la Chelsea :))

daca mata va fi in zona va avea prioritate!

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  06 Martie 2013, 00:52
Postat de conasu_boeru pe 05 Martie 2013, 16:18

Suporteri stelisti, aveti un "ratacit" care in loc sa schimbe impresii cu colegii lui, bate campii pe alta parte si repeta la infinit doua fraze de trei luni ! Probabil il cunoasteti si sunt sigur ca il veti recupera si la propriu si la figurat desi e greu ! O zi buna !

baiatu asta a dat peste mata care-l tine strans si el io da mereu!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează