INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ŞAHTIOR

Adio, Şahtior! » Campioana Ucrainei nu mai doreşte să-i prelungească angajamentul lui Răzvan Raţ

Articol de - Publicat vineri, 28 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 27 decembrie 2012 20:28

Aflat din 2002 la Doneţk, internaţionalul român ar fi dispus să accepte scăderea salariului de la 1,5 milioane la 900.000 de euro, dar clubul face deja planurile pentru sezonul viitor fără Raţ. O variantă în lucru e un transfer din vară în zona arabă


Pentru Răzvan Raţ (31 ani), capitolul Şahtior e închis! Fundaşul îşi termină în iunie 2013 contractul cu campioana Ucrainei, iar clubul din Doneţk a luat deja decizia de a nu duce mai departe din vară colaborarea cu internaţionalul român, aflat de 10 ani la gruparea lui Rinat Ahmetov.

Surse din apropierea clubului vorbesc despre faptul că planurile pentru sezonul viitor se fac fără Raţ, chiar dacă, pentru a rămîne la Şahtior, căpitanul la zi al "naţionalei" ar fi dispus să mai scadă din pretenţiile financiare. "Cîştigă în prezent 1,5 milioane de euro pe sezon, dar probabil că, pentru prelungire, ar accepta şi un 900.000 de euro", au explicat aceleaşi surse. Asta fiindcă jucătorul, căsătorit cu o ucraineancă, ar prefera să rămînă acasă în loc să o apuce spre alte zări în finalul carierei.

Ştefan Radu îi ia faţa la "naţională"
Raţ îşi prepară însă în paralel varianta de rezervă. Iar ofertele cele mai consistente ar fi în acest moment din zona arabă, unde Răzvan ezită deocamdată să plece spre a nu pierde contactul cu echipa naţională, chiar în anul decisiv pentru calificarea la Mondialele 2014. Oricum, pentru el se anunţă zile complicate şi la lot, fiindcă Piţurcă vrea să mizeze în partea a doua a preliminariilor pe serviciile lui Ştefan Radu pe postul de fundaş stînga.


6 titluri şi patru cupe ale Ucrainei a cîştigat Raţ cu Şahtior, plus Cupa UEFA, în 2009

86 de selecţii la echipa naţională a strîns Răzvan Raţ: e pe locul 8 în clasamentul all-time al prezenţelor la reprezentativă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
hristac
hristac  •  28 Decembrie 2012, 14:20

era si cazul ! baiatul poate face fata la arabi.... fotbalul mare nu inseamna numai un covrig pe repriza !!!

eucutine
eucutine  •  28 Decembrie 2012, 13:00

Apropo, pe Rat nu l-a dus Lucescu la Sahtior. El era acolo cand a ajuns Lucescu!

eucutine
eucutine  •  28 Decembrie 2012, 12:57

Daaa? Il ajuta altii? Pai, cum se face ca de cand a revenit la Lazio, in 10 meciuri, Lazio a luat doar 2 goluri (si alea din faze fixe: o lovitura libera si una de la 11m), iar pana sa revina, Lazio lua o caruta de goluri (vreo 4 de la Catania, vreo 3 de la Napoli)? Deci asa il ajuta altii! Vezi ca il confuzi cu Mr Chriches, cel care a fost dus in carca vreo 6 luni de Geraldo. Cum a plecat Geraldo, cum chiriches greseste o data la 2 meciuri si visati la cai verzi pe pereti la mari echipe, la 10 mil.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează