INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ACCIDENT

Ahmetov a ajuns înaintea bisturiului » Mircea Lucescu a fost operat aseară

Ahmetov a ajuns la Bucureşti cu un avion privat, venind de la Paris.
Ahmetov a ajuns la Bucureşti cu un avion privat, venind de la Paris.

Articol de - Publicat luni, 09 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 08 ianuarie 2012 22:23

Patronul lui Şahtior a sosit la Bucureşti cu un avion privat şi a mers direct la spital, dorind să îl vadă pe Il Luce înainte de intervenţia chirurgicală.

Pe aeroportul "Aurel Vlaicu", avionul lui Rinat Ahmetov, patronul lui Şahtior, era aşteptat de parcă ar fi urmat vizita unui înalt demnitar. Pînă şi taximetriştii mutaseră parcă emoţiile pentru Lucescu spre venirea patronului lui Şahtior. Acesta a coborît din aeronavă la 13:40, însoţit de fiul mai mic, Almir, şi a rămas minute bune în faţa ieşirii de protocol a aeroportului, pentru a vorbi cu ziariştii.

"Lucescu a avut noroc să scape cu viaţă"
Înconjurat de un careu de oameni de pază şi poliţişti români, cu Raţ pe post de translator, Ahmetov a răspuns calm la întrebări, surîzător, dar cu o privire tăioasă: "Lucescu rămîne antrenorul principal al Şahtiorului, am venit să îl văd, dar n-o să-l ducem în Ucraina. E prietenul meu, a fost dureros cînd am aflat de accident şi mi s-a spus că a avut noroc să scape cu viaţă".

Între timp, managerul Spitalului Universitar, Cătălin Cîrstoiu, anunţa lîngă Cheiul Dîmboviţei: "A apărut o complicaţie, exces de lichid pleural, şi s-a decis ca domnul Lucescu să fie supus unei intervenţii chirurgicale". Vestea operaţiei iminente s-a propagat fulgerător, dar chipul patronului lui Şahtior a rămas de piatră: "Am încredere în medicii ucraineni, Mircea Lucescu, în cei români. Aşa că şi eu am încredere în români!".

Operat în ultimă instanţă
În doar 5 minute, maşina lui Ahmetov a ajuns la Spitalul Universitar, acompaniată de limuzine negre. Era 14:40 şi ucraineanul se grăbea să îl vadă pe Lucescu înaintea operaţiei. A zăbovit un ceas la Il Luce, i-a făcut cadou un pulover cu însemnele lui Şahtior şi l-a anunţat că va mai veni o dată să-l vadă.

În acest interval, medicii s-au pregătit în timp record pentru intervenţia chirurgicală, iar în cursul serii antrenorul de 66 de ani a fost operat: drenul nu mai era suficient pentru a elimina lichidul pleural şi sîngele. Cu toate riscurile cardiace şi cu toată bunăvoinţa patronului lui Şahtior!

"O să avem un cantonament reuşit şi fără Mister. Echipa va cîştiga atît campionatul, cît şi Cupa Ucrainei, iar la anul depăşim sferturile în Liga Campionilor! Jucătorii vor dori să-l ajute pe Mircea, care nu e doar antrenorul echipei, ci şi prietenul meu" (Rinat Ahmetov, patron Şahtior Doneţk)

"Cea mai bună variantă a fost operaţia, ca să evităm alte riscuri. Cred că totul va fi bine, tatăul meu e un om puternic şi este pe mîini bune. Nu va fi mutat la altă clinică, nici din ţară, nici din străinătate. E un moment dificil, nu ştiu cît va dura recuperarea" (Răzvan Lucescu)

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează