INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CUPA GERMANIEI / BAYERN - STUTTGART 3-2

Alex Maxim explică tupeul din finala cu Bayern: ”Ribery? Nu mi-a păsat!”

Alex Maxim (stînga) îl atacă hotărît pe Ribery în finala de la Berlin // Foto: Guliver/GettyImages +2   FOTO
Alex Maxim (stînga) îl atacă hotărît pe Ribery în finala de la Berlin // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 03 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 02 iunie 2013 22:10

Mijlocaşul Stuttgartului povesteşte că a intrat foarte motivat în joc: ”Pur şi simplu, voiam trofeul”. Şi regretă ocazia irosită în debut: ”Ar fi curs altfel meciul”.

- Salut, Alex. Greu te prinde omul la telefon...
- Am fost prinşi cu toţii în ultimele ore. Nici n-am prea apucat să dorm. După finală am avut banchet la un restaurant din Berlin, apoi drumul înapoi la Stuttgart şi o festivitate organizată la Primărie.

Vezi AICI VIDEO

- În faţa Primăriei v-au întîmpinat mii de fani. Te-ai fi aşteptat la aşa ceva după un eşec?
- Suporterii au fost senzaţionali şi de-aia îmi pare şi mai rău că n-am cîştigat. Ne-am dorit foarte mult trofeul. Pe final, cu puţin noroc, puteam face surpriza.

- Finala ai început-o bine. Ţi-ai permis şi un călcîi în faţa campionilor Europei. De unde atîta tupeu?
- Eu de felul meu nu sînt timid. Am intrat foarte motivat în joc, nu mi-a păsat că o aveam pe Bayern în faţă. Că joc împotriva lui Ribery sau Robben. Pur şi simplu, voiam trofeul.

- Ai ratat o ocazie mare chiar la început. Curgea altfel finala dacă-ţi intra?
- Cu siguranţă. Nu ştiu dacă am fi cîştigat, dar lui Bayern i-ar fi fost mult mai greu. Şi aşa le-am pus destule probleme. La 3-0 s-au relaxat, ai noştri au profitat şi era cît pe ce să ducem meciul în prelungiri.

"M-am accidentat, nu ştiu dacă joc cu Trinidad"

- De ce-ai fost înlocuit în minutul 62?
- Spre finalul primei reprize am simţit o durere la coapsă. I-am spus antrenorului la pauză, am continuat, dar mă jena la alergare. Nu mai puteam da acelaşi randament şi m-a schimbat.

- Vii la lot?
- Sigur că vin. Dar nu ştiu dacă o să joc marţi cu Trinidad Tobago. Am dureri şi acum. Vom vedea ce zic şi medicii nostri şi apoi selecţionerul va lua o decizie.

- Bild ţi-a dat nota 3, adică "bine", pentru evoluţia din finală. E ok?
- Cred că puteam şi mai bine. Altfel, mă bucur că lumea are încredere în mine aici, la Stuttgart. Am avut o jumătate de an dificilă, a trebuit să mă integrez din mers. Acum vine vacanţa, dar sper ca după pregătirea din vară să fie şi mai bine. Apoi mai vedem.

Campionul Heynckes anunţă mîine viitorul
Munchenul a fost ieri în sărbătoare. În ciuda vremii ploioase, circa 100.000 de fani au ieşit în stradă să-i ovaţioneze pe eroii de la Bayern pentru tripla istorică campionat-Cupă-Ligă. Echipa a făcut un tur prin oraş într-un autobuz cu platformă, iar antrenorul Jupp Heynckes a anunţat că mîine, într-o conferinţă de presă, va dezvălui mai multe despre viitorul său.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
submarina
submarina  •  03 Iunie 2013, 15:38
Postat de eucutine pe 03 Iunie 2013, 13:54

Am avut 2 titulari si in Italia, dar, na, de unde sa stii tu.

mda, am dat-o serios in bara...in finala cupei Italiei dintre Lazio si Roma (1-0), au fost integralisti doi jucatori romani, St. Radu si Bogdan Lobont. Ai perfecta dreptate.

robertssandu
robertssandu  •  03 Iunie 2013, 15:18

Maxim e noua moda, gata. Ce-a facut atat de special cu Bayern?, a dat vreun gol, vreun assist, a scos vreun penalti, a provocat un cartonas rosu pentru adversar? Nu. A facut niste fente pe la mijlocul terenului.

eucutine
eucutine  •  03 Iunie 2013, 13:54
Postat de submarina pe 03 Iunie 2013, 12:23

Maxim e unicul fotbalist roman in activitate care a participat in acest an la o finala de cupa intr-un campionat de top din Europa, in rest, nu prea avem cu ce ne mandri in acest an. Bayern a maturat pe jos cu toti in acest an, asa ca Stuttgart cu Maxim sau fara, n-a avut nici o sansa in acel meci.

Am avut 2 titulari si in Italia, dar, na, de unde sa stii tu.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează